Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Wort filtreringsprocess

Wort filtreringsprocess

Visningar:800     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2021-01-19      Ursprung:Webbplats

Wort-filtreringsprocessen innehåller huvudsakligen sju processer: Ange varmt vatten, mos, quiescence, grumlig wort reflux, första wort filtrering, korn tvättning och tömning. De är detaljerade nedan.

Öl-bryggeri-utrustning


(1) varmt vatten som kommer in
Innan pumpning av mosen måste lautertanken kontrolleras. För det första bör filtersilen läggas, komprimeras och rengöras. Samtidigt bör avloppsmandoon av lautertanken vara stängd för att säkerställa att mosens temperatur förblir oförändrad. Kontrollera sedan om rakerbladet är i normal läge och kontrollera det öppna och stängda tillståndet på rörledningsventilen som är ansluten till lautertanken. Efter inspektionen injiceras varmt vatten vid 78 ° C från botten tills filterplattan bara översvämmas för att ladda upp luften mellan filterplattan och tankens botten för att förhindra oxidationen av urlan. Samtidigt kan siktplattan och lautertanken förvärmas.


(2) Mash kommer in
Sackarifierad mash pumpas snabbt in i lautertanken under omröring, och mosen är jämnt fördelad med användning av en raker. Annars kommer det att leda till ojämn utlakning av extraktiva och minska utlakningsgraden. Under pumpningen av mosen bör omröraren av mashbehållaren ständigt omröras för att säkerställa att mosen är stabil. Utmatningshastigheten för sackarifierad mos är i allmänhet inte mer än 2 ~ 4m / s, och pumphastigheten ska vara långsam i det tidiga skedet. Efter att mosen har en viss höjd i lautertanken, pumpa den i full fart.

3-min


(3) quiescence

Efter att mosen pumpas in i lautertanken, bosätter de tunga spannskornet och ljuskorns skålfragment snabbt för att bilda ett 30-40 cm tjockt filterskikt (om våtkrossning används, kommer Lees-skiktet att nå 60-70cm). Efter slutet av quiescens bildas tre filterskikt: bottenskiktet (bestående av grova korn och tunga korn), huvudskiktet (bestående av kornhust, vilket är det tjockaste skiktet och det naturliga mediet för Wort-filtrering) och den övre Lagret (det består av lätta partiklar, såsom protein och kornskalsmulor separerade från vätskan, och det här skiktet är tunnare). Den första wort samlas på den övre delen av kornskiktet. Detta visar att quiescence-processen är avgörande. Hela quiescence-tiden är ca 10 ~ 20min.

6-min


(4) Wort backflow
Den klara och transparenta Wort innehåller ca 4 mg / 1 C6-C16 fettsyror, och fettsyrahalten i den grumliga Wort är mer än 10 gånger den för Super Clear Wort. Om Turbid Wort kommer in i kokkärlet, kommer det att orsaka problem som ökat jodvärde, dålig proteinflockning och orimlig wort-komposition, som negativt påverkar skummet och smaken av öl, och kommer lätt att orsaka onormal jäsning. Därför, i början av filtreringen, bör en grumlig Wort refluxoperation utföras för att förbättra skilden i öronet och förhindra förekomsten av ovanstående problem.

Operationsproceduren är: först öppna ventilerna i Wort-utloppsröret för att ladda luften i röret, stäng sedan dem omedelbart och öppna sedan vägguttagsventilerna i följd. I början är vorten som flyter ut grumlig och oklart. Vid den här tiden måste den noggrant pumpas tillbaka till Lauter-tanken. Returavgången måste pumpas under under lautertankens vägg, för att inte skada det formade filterskiktet, och det minimerar också mängden syreinhalstret. Bakflödetiden är i allmänhet ca 10 minuter, tills Wort är klar.

未 标题 -1-min (7)

(5) första wort filter
Filtreringstiden för den första Wort är i allmänhet 75 ~ 105 min. Om ett avancerat nytt filtersystem används, kopplat med bra jordbearbetningsoperation, kan filtertiden minskas till mindre än 60 minuter. När refluxvorten är klar och återflödet är över, öppna ventilen som går in i kokkärlet eller Wort Grant-tanken för att låta Wort komma in. För att upprätthålla porositeten hos kornskiktet bör filtreringstrycksskillnaden hållas så liten som möjligt. När filterventilen öppnas, ska den inte vara för snabb. I början, kontrollera öppningen vid 1/4 ~ 1/3, och sedan gradvis öppna ventilen enligt Worts ljusstyrka.

Under filtreringsperioden kan omröraren Raker aktiveras för att lossa filterskiktet och öka filtreringshastigheten. Rotationshastigheten hos Raker bör emellertid vara långsam, företrädesvis 1 / 5-1 / 3R / min. Vid filtrering i 25-30 minuter, mäta koncentrationen av det första mosen för att bestämma mängden av tvättvatten som tillsätts för att säkerställa vortkoncentrationen vid slutet av filtreringen, måste den första Wort-koncentrationen vara högre än valtkoncentrationen som ska fermenteras , cirka 40% ~ 80% högre. För produktion av 12 ° P öl måste vortkoncentrationen vara 16 ~ 20 ° P.

未 标题 -1d-min


(6) Korntvätt

När den första wort-filtreringen närmar sig änden, behålls extraktet fortfarande i det förbrukade kornet. För att förbättra den ekonomiska effektiviteten ska den tvättas noggrant. Denna process kallas korntvätt. Vattnet som används för att tvätta de förbrukade kornen kallas det förbrukade spannmålsvatten, och det tvättade extraktet kallas den andra veckan.


Ju högre temperaturen på tvättvattnet, desto snabbare och mer noggrann tvättning. Vattentemperaturen måste emellertid styras inom sackarifieringstemperaturområdet, i allmänhet 75 ° C till 78 ° C, och den högsta temperaturen bör inte överstiga 80 ° C. Hela processen med att tvätta de förbrukade kornen varar i 90-120 minuter. När de förbrukade kornen bara läcker ut, bör filtreringen av den första Wort stoppas, och de förbrukade kornens tvättvatten ska läggas till enligt processkraven.

Femboroughs2018-20_fuben_fuben-min


(7) Tillbringade korn som kan flyttas

När koncentrationen av spannkorns tvätt når det angivna värdet, stoppas korntvätten. Öppna avloppsventilen för att tömma den återstående vätskan av de förbrukade kornen och torka den. Öppna sedan avloppshålet, sätt på rakerkniven och släpp bladet för att tömma. Efter att ha dränerat det förbrukade kornet, rengör Rakerr och siktplattan och lägg åt sidan.

20643519_18316-min


Om du har intresse för DEGONGÖlbryggningsutrustning, Välkommen att kontakta mig fritt.

Kontaktperson: Auril

Tel: +86 18363007358

Mail: market@degonget.com

Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867