Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Wort Cooling Method

Wort Cooling Method

Visningar:452     Författare:Auril     Publicera Tid: 2021-01-20      Ursprung:www.downtheroadbrewery.com

Efter att Wort kokas och hälls i bubbelpooltanken och separerade hopplarna och det heta koagulumet, bör följande behandlingar genomföras snabbt:

(1) Kyl ned snabbt för att göra Wort-temperaturen uppfylla kraven på jäst-ympning.

(2) Ventilationsoperationen utförs efter att Worten är kyld. Först efter att jästen har absorberat tillräckligt med syre kan det syntetisera sterolerna och omättade fettsyror som är nödvändiga för sin reproduktion.

(3) fälla ut och separera värmekonstretionen och kall konkretion i wort för att säkerställa den normala framstegen av jäsning och den önskade ölkvaliteten.

71GSLMI45SL._AC_SY679_Wort Cooling är en fysisk förändringsprocess, som inte är komplicerad i teorin. På grund av separation av värmekonstretion och kall konkretion är dock rimliga Wort-syrgas och strikta hygienkrav faktiskt ganska komplicerat i kylprocessen i produktion.


Eftersom jäst endast kan fermenteras vid låg temperatur måste heta wort kylas till den fermentationstemperatur som krävs före ympning. Att använda en plattvärmeväxlare kan snabbt kyla urvästen till ympningstemperaturen på jäst. Långsiktigt långsam kylning ökar risken för skadliga mikroorganismer i öl. Därför är snabb kylning mycket viktig.

Den vanligaste Wort Cooler iÖlbryggeriÄr en plattvärmeväxlare, som har hög värmeväxlingseffektivitet och har använts i stor utsträckning i den faktiska produktionen. Plattvärmeväxlaren är en ny typ av sluten kylutrustning, som är gjord av rostfritt stål och består av många räfflade plattor med spår på båda sidor. Två stycken används som en grundläggande enhet. Wort och kylvattenflöde genom dessa spår pläterade växelvis.


20170623_093834 副 本


Genom plattvärmeväxlaren kan Wort-temperaturen falla från 95-98 ℃ till 6-8 ℃. Mediet är kylt stadsvatten eller andra kylmedel. Den specifika arbetsmetoden är: Wort och kylvätska Flytta i form av turbulent flöde genom pumpen, följ spåren på båda sidor av spårplattan för att strömma i motsatt riktning och fortsätt värmeväxlingen.

hur-gphe-works


Wort Cooling har enstegs kylningsmetod och tvåstegs kylningsmetod.

(1) enstegs kylning

För det första kyles bryggvattnet till 3 ° C ~ 4 ° C (allmänt känt som isvatten) genom direkt ammoniakkylningsmetod, och därefter värms vatten med den heta worten i plattvärmeväxlaren. När worten kyls till jäsningstemperaturen upphettas isvattnet till ca 75 ° C ~ 80 ° C, och vattnet kan användas direkt som tvättvattnet.

QQ 图片 20210120154233-min


(2) tvåstegs kylning

Tvåstegsplattvärmeväxlaren består av en front och en baksida och en mellanliggande platta är installerad mellan de två sektionerna. Koldvattnet används för framkylning och kylmedel (såsom glykol- eller alkohollösning) används för Andra kylning. Vattentemperaturen hos den främre kylsektionen ska vara under 20 ° C, och Wort-temperaturen ska reduceras till 40 ° C ~ 50 ° C efter den främre kylningen. Kylmedelstemperaturen vid den andra kylningen är 3C ~ -4 ° C. Efter den andra kylningen bör temperaturen på Wort reduceras till fermentationstemperaturen. Vattnet efter värmeväxling i framdelen kan användas som matningsvatten.

QQ 图片 20210120154239-min

Eftersom den logaritmiska genomsnittliga temperaturskillnaden för värmeväxling mellan kallt och varmt medium är mindre än den för tvåstegs kylning, bör värmeväxlingsområdet vara 45% större än den för tvåstegs kylning.


Om du vill veta mer information om ölbryggning, välkommen att kontakta mig fritt.

Kontaktperson: Auril

Mail: market@degonget.com

Tel: +86 18363007358
Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867