Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Vodka: Historien och ursprunget för det tydligaste destillatet

Vodka: Historien och ursprunget för det tydligaste destillatet

Visningar:1     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-01-04      Ursprung:Webbplats

Namnet Vodka betyder \"Little Water \" på ryska. Det är utan tvekan en av de mest kända och mest konsumerade destillerade alkoholhaltiga dryckerna runt om i världen. Det har fått stor beröm i cocktailvärlden eftersom denna vätska är otroligt mångsidig.


Denna vätska är en neutral förening som behandlas med kol och andra material, både under destillation och efter. Detta görs för att erhålla sin särskiljande egenskaper som är en nästan absolut frånvaro av smak. Därför behöver du bara en sipp av vodka för att identifiera denna karakteristiska ande. Alkoholhalten i vodka måste vara högre än 37,5% i Europa och högre än 40% i USA, men procentsatsen kan variera beroende på typen av vodka.


Allmänhet, är vodka som produceras genom fermentering av korn och andra stärkelsehaltiga växter såsom råg, vete och potatis. Emellertid, de viktigaste ingredienserna är vatten och etanol. Denna vätska blev populär i Europa innan det så småningom sprida sig till resten av världen. Det är karakteristiskt konsumeras i Polen, Ryssland och Vitryssland där lokalbefolkningen tycker om att dricka det rent.


Den vanligaste och back-to-basics vodka är vit eller neutral vodka. Emellertid var smaksatt vodka också införts. De smaksatta sorterna skapades som ett alternativ till den neutrala vodka som har en stark smak och en alkoholist arom. Målet var inte bara att förbättra smaken, eftersom de var också medicinska ändamål. Vi kan även hitta färgglada vodka med färger som svart, blått och rött, bland annat.

268


Varifrån kommer Vodka ifrån?

Vodka har sitt ursprung i Ryssland och Östeuropa mer än tusen år sedan. Området är känt som vodka bandet. Detta område ingår andra länder som Polen, Ukraina, Vitryssland, de nordiska länderna och Baltikum.


I 1386, var alkohol i form av vin introducerades till Moskva av Genua köpmän. Den ryska regeringen ansåg att det var en skadlig drink och förbjöd sin import till landet. År senare upptäcktes det att alkohol kunde extraheras från vete och råg och den första vodka producerades. Den äldsta kända skriftliga hänvisning till vodka hittades i en polsk manuskript från 1405.


Vodka var i allmänhet av en mycket låg kvalitet tills anslutning Empress Catherina II, även känd som Katarina den stora. Nobles fick nu möjlighet att producera sprit på sina egendomar. I en av dessa små fabriker, uppfann de en rening metod genom användning av träkol. Denna omvandlas drycken till en kristallin renhet och av högsta kvalitet.


Efter första världskriget, vodka funnit sin väg in i världen och nådde Nordamerika. Efter 1930-talet spred soldaterna sprit hela Amerika med stor framgång.


Under andra världskriget produktionen av vodka inleddes i västvärlden och därför inte längre en produkt uteslutande i Ryssland och europeiska länder. Det var framför allt USA som tog upp produktionen. Här vodka ens gjord av potatis och majs. Nu konsumtionen av vodka expanderade i hela världen.


Detta är historien om vodka hittills.


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867