Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Vinframställning metoder och processer

Vinframställning metoder och processer

Visningar:1     Författare:Kate     Publicera Tid: 2020-12-29      Ursprung:Webbplats

Den vinproducerande processen härstammar i Anatolia, Turkiet, 6000 år sedan. Enligt Bibeln sägs det att efter att den stora översvämningen tvättade Noahs ark till Mount Ale i östra Anatolien ledde en get på arken en man till en sluttning täckt med vilda druvor. De fallna vilda druvorna fermenterades med regnvatten och wafted i utbrott av vin lukt, så han var inspirerad att bli världens första vinmakare.


750 文章 4-min


Plockning

Druvor är det enda material som används för att göra vin. När druvorna är helt mogna börjar druvskörd. Om det regnar under skörd säsongen kommer det att vara en katastrof för druvor, såväl som för vin. Eftersom varje droppe regn kan minska sockerhalten i druvor under en kort tidsperiod, vilket minskar druvkvaliteten.

Vid skörd, försöker odlare vara försiktig så att du inte bryter druvorna, som snart kommer att ruttna och förstöra vinets smak. Efter att druvan skördats, ska den skickas till bearbetningsplatsen så snart som möjligt för att krossa bearbetningen för att säkerställa friskheten av krossade druvor så långt som möjligt.


Bruten hud till infarkt

Färg- och smakstrukturen hos rött vin kommer huvudsakligen från det röda pigmentet och tannin i druvhuden, så druvfrukten måste brytas först för att släppa saften, så att saften kan komma i kontakt med huden för att frigöra dessa polyfenoler. Tanninerna av druvsticks är starka och brukar avlägsnas, och vissa vingårdar lämnar en del av stammen för att stärka tanninerna.

Fram till idag finns det fortfarande många platser i druvskördsäsongen, höll en fot på druvor, för att fira skörden och början på vinframkallande. Även om storskalig produktion utförs av professionella maskiner och utrustning, längtar människor fortfarande för smaken av traditionellt handpressat vin, vilket infuserar romantik och lycka från början.


750 文章 5-min


Skala och jäsning

Efter att skalen är trasiga och stammarna avlägsnas, är druvsaften och peelen placerade ihop i en vinbehållare, som fermenteras medan skalen är blötläggda. Traditionellt används osealed ekvinktankar mestadels, men nu används automatiska temperaturstyrda vinbehållare i rostfritt stål. Högre temperatur kommer att fördjupa vinets färg, men för hög temperatur (över 32 ℃) kommer att döda jästen och förlora vinets färsk fruktdoft, så temperaturkontrollen måste vara måttlig. Det här tar 5-7 dagar. För att producera ett friskt fruktigt rött vin krävs jäsning i vissa druvkärnor. På detta sätt är endast en del av druvkornet bruten, och 20-30% av hela druvan behålls. Denna fermentationsprocess, på grund av utlakningen av CO2, släpptes mer aromatiska substanser i druvskinn.


750 文章 3-min


Juicing och post jäsning

Efter det att den huvudsakliga fermenteringen är klar separeras den dermala återstoden omedelbart och artesunatjuice inkorporeras i en ren behållare och lagras i en full tank. På grund av den främsta fermenteringen av druvvin kommer jästen att fortsätta att utföra alkoholjäsning, så att det återstående sockret reduceras ytterligare. Vid denna tidpunkt i den ursprungliga vinresterande smaken måste mer skarp äppelsyra, genomgå en post-fermenteringsprocess, även känd som äppelsyra-mjölksyrajäsningsprocess. Denna process måste bibehållas vid 20 ° C till 25 ° C i ca 30 dagar för att avlägsna alla mikroorganismer från vinet.


Mogna av ekfat

Nästan alla högkvalitativa röda viner odlas i ekfat för att låta nya viner mogna, mogna, smaka mjukt och jämnt och uppnå den bästa drickkvaliteten. Enligt de olika druvsorterna, särskilt de olika kraven på marknadskonsumenter för röda vinprodukter, bestämmer lagringstiden för röd vinåldring.


750 文章 1-min

Tappning

Vin som just har flaskats, eller har just gjorts, borde vara tydliga, ljusa och glänsande.

Med förlängningen av tappningstiden, speciellt för flaska rött vin, kommer grumlighet eller nederbörd i allmänhet att visas efter 2 ~ 3 år. Även om många år av flaskigt rött vin, är nederbörd fenomen oundvikligt, och denna nederbörd av rött vin påverkar inte kvaliteten på att dricka. Förtydligandet av vin kan delas upp i två metoder: naturlig förtydligande och artificiell förtydligande.

Naturlig förtydligande innebär separation av suspenderade partiklar i vin efter naturlig nederbörd, men denna metod kan inte uppfylla kraven för kommersiell vinflaska. Det artificiella tillsatsen av proteinämnen måste användas för att absorbera suspenderade partiklar för att påskynda förtydligande processen och öka klarheten. Samtidigt kan vinets kemiska stabilitet förbättras genom uppvärmning och sterilisering av vinet före tappning eller frysning, eller genom att sterilisera vinet för att ta bort alla bakterier eller jäst.


750 文章 2-min


Om du är intresserad avbryggningsutrustning, du är välkommen att kontakta mig.

Tillhandahålls av GD Kate

E-post: michelle@degonget.com

Whatsapp: +86 178 6052 5597

Några bilder från nätverket om det finns överträdelse, vänligen kontakta.


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867