Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Vilken utrustning behövs för destillation?

Vilken utrustning behövs för destillation?

Visningar:19     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2021-12-14      Ursprung:Webbplats

Destillation är ett förfarande för separering av de kemiska komponenterna i en kokande vätska kombination baserad på flyktighets förändringar av de kemiska komponenterna. Destillationen ibland till som en enhetsoperation eftersom den utförs vanligen som en del av en större kemisk process. DEGONG är en leverantör av destillation utrustning och annan utrustning som kan möta olika industriella krav maskiner.

Destillation har många kommersiella tillämpningar. Det används för att separera råolja i olika fraktioner för olika applikationer, inklusive transport, elproduktion, och uppvärmning. I syfte att avlägsna föroreningar såsom salt i havsvatten, behöver vatten som skall destilleras. För industriella tillämpningar, är luft destilleras för att separera dess komponenter, främst syre, kväve och argon.

212

500L industrialkohol destillatör till salu


destillationsprocessen

Destillation är ett förfarande för att separera komponenter eller föreningar från en vätska med användning kokpunkter och kondensationsprocesser. För att kunna separera framgångsrikt måste kokpunkten för varje element vara olika. Ju mer komplicerat destillationsprocessen, de närmare de kokpunkter av komponenterna i vätskan.

Batch destillation är den vanligaste typen av destillation i laboratoriet. Tre destillation utrustning krävs för att slutföra processen:

 • Ursprungsvätskan upphettas i en återkokare eller kruka.

 • Den upphettade ångan kyls tillbaka till flytande tillstånd i kondensorn.

 • Anordningen som samlar koncentratet / destillatet kallas den mottagande flaskan.


destillation typ

Destillation kan ta många former, och den som används kommer att bero på det ämne som behandlas. Här är de tre mest populära metoderna:

 • Fraktionerad destillation-Detta är ett sätt att avlägsna olika föreningar från en kombination genom att destillera samma vätska flera gånger vid högre temperaturer.

 • Ångdestillation - Används för att extrahera temperaturkänsliga kemikalier, kan dessa kemikalier sönderdelas om de extraheras med användning av ett högre kokpunktsförfarande.

 • Vakuumdestillation - kokpunkten för vissa ämnen är onormalt hög. I vissa fall kan det vara mer fördelaktigt att minska trycket i kolonnen ovanför materialet, vilket gör att de nedre ångtryckskomponenterna i kombinationen avdunstas.

Vissa konstruerade skrapor kan blanda avfallslösningsmedel som destilleras, vilket medför att pulver eller flingor släpps ut från destillationssystemet. Om du inte använder en skrapa, blir soporna till en tjock sirap eller pasta. Destillation i pulver eller flingor producerar vanligtvis ofarliga ämnen som kan kasseras. Om ditt destillationsavfall är tjock sirap, kommer du nästan säkert att förfoga över det som ett farligt material.

185

3000L Multifunktionell Spirit Distiller


Multi-Effect Destillation

Syftet med multi-effektdestillation är att förbättra processens energieffektivitet och kan användas för avsaltning eller i vissa fall som ett stadium av ultrapure vattenproduktion. Jämfört med en-effektdestillation är effektnumret omvänt proportionellt mot kWh / m3-figuren av återvunnet vatten och är relaterat till mängden vatten som återvinns per energienhet. Cirka 636 kWh / m3 är ett resultat.

Genom ingången till värmeenergi kan multi-stegs flashavdunstning producera mer än 20 effekter.

Ångkomprimeringsförångning-kommersiella stora maskiner kan producera cirka 72 effekter genom elektrisk energiingång.

Det finns många alternativa multi-effektdestillationstekniker, inklusive en teknik som kallas enkel multi-effektdestillation, som använder flera kamrar med mellanvärmeväxlare.


Vi tillhandahåller destillationsutrustning i Kina för alla branscher som kräver destillationsutrustning. Kontakta oss idag för mer information! ! !

Kontakta Kate och min email:kate@degonget.com

181Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
 • Whatsapp
  Fax: +86 186 1518 5568
 • E-post
  info@degonget.com
 • Telefon
  Tollfri: +86 531 58780867