Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Vilken roll spelar kvaliteten på bryggvattnet i ölbryggningsprocessen

Vilken roll spelar kvaliteten på bryggvattnet i ölbryggningsprocessen

Visningar:183     Författare:Auril     Publicera Tid: 2020-12-11      Ursprung:Webbplats


Vatten är det viktigaste råmaterialet för ölbryggning, och bryggvattnet kallas ölens blod. Egenskaperna hos världsberömda öl bestäms alla av deras respektive bryggvatten. Brygg vatten bestämmer inte bara kvaliteten och smaken av öl, men också direkt påverkar hela bryggningen. Därför är oerhört viktigt i öltillverkning rätt förståelse och rimlig behandling av brygg vatten.

cerveza


1. Hårdheten av vatten

Hårdheten hos vattnet avser koncentrationen av salter som bildas av upplösta kalcium- och magnesiumjoner i vatten med karbonatjoner, bikarbonatjoner, sulfatjoner, kloridjoner och nitratjoner. I det förflutna, var hårdheten hos vattnet i mitt land uttrycks ofta i tysk hårdhet (° d.H), det vill säga varje liter vatten, som innehöll 10 mg av kalciumoxid kallas en grad. Nu är de alla uttryck i författningsenlig måttenhet mmol / L.

2. Klassificering av hårdhet

total hårdhet

total hårdhet

karbonathårdhet

Icke-karbonathårdhet

kalciumhårdhet

magnesiumhårdhet

Ca (HCO3) 2
Mg (HCO3) 2

CaSO4
CaCl2
MgSO4
MgCl2
Ca (NO3) 2

CaSO4
CaCl2
Ca (NO3) 2

Ca (HCO3) 2

MgSO4
MgCl2

Mg (HCO3) 2
Ca (NO3) 2Det finns två klassificeringsmetoder för hårdhet

(1) dividerat med karbonathårdhet och icke-karbonathårdhet

Karbonathårdhet är hårdheten av kalcium och magnesium bikarbonat löst i vatten. Eftersom vattnet av denna hårdhet kan delas upp i CaCO3 och MgCO3 genom uppvärmning och kokning, som har mycket liten löslighet och fällning och minska hårdheten hos vattnet. Därför är hårdheten även kallad tillfällig hårdhet.

Icke-karbonathårdhet är hårdheten bildad genom upplösning av kalcium och magnesiumsulfat, nitrat eller klorid i vatten. Eftersom uppvärmning och kokning inte fällning, är det också kallas permanent hårdhet.

(2) dividerat med kalciumhårdhet och magnesiumhårdhet

Kalciumhårdhet är hårdheten som bildas av kalciumsalt och magnesiumhårdhet är hårdheten som bildas av magnesiumsalt. Kalciumhårdhet och magnesium hårdhet är grunden för hårdhetsindexet.

Water_Chem_Social3.Effects av olika jon-innehåll i vatten på öl bryggning

I öl bryggprocessen, är pH-värdet av vört och öl direkt eller indirekt påverkas av joner i vattnet. Vattnets egenskaper bestäms huvudsakligen av den typ av joner som ingår i vattnet. Dessa joner har en inverkan på sammansättningen av vört, jäsning prestanda och öl kvalitet

Järn i vatten

Påverkan på ölbryggning

kalciumjon

Dess största funktion är att justera pH-värdet i försockring mäsk och vört, skydda aktiviteten av α-amylas, fällning protein och oxalat rot, och undvika grumlighet och spruta färdig beer.Too mycket av det kommer att ge dig en grov, bitter smak .

zinkjon

Det är en väsentlig jon för tillväxten av jäst. När innehållet är 0,1 ~ 0,5 mg / l kan det främja jästens tillväxt och metabolism och förbättra vesicabiliteten.

Natriumjon

Karbonatformen av natrium kan kraftigt öka pH-värdet av mash och wort, och samexistensen av kloridjoner kan göra att ölen har en salt smak; För högt innehåll gör ofta ölrovt och inte mjukt.

magnesiumjon

Det kan också öka pH-värdet av mash och wort; Överdriven innehåll kommer att ha bitter smak, kommer att skada ölsmak och skumstabilitet

järnjon

Överdriven järnhalt kommer att hämma framstegen av sackarifiering, fördjupa färgen på Wort, påverka tillväxten och fermenteringen av jäst, accelerera öloxidation, producera grov bitterhet och järnlukt och orsaka ölturbiditet och spewing.

manganjon

Microamount är bra för jästtillväxt; Överskott kommer att göra öl brist på glans, grov smak, orsaka öl turbiditet och påverka smakstabiliteten.


sulfatjon

Den har effekten av att öka syra, vilket reducerar doften av humle, främjande av proteinflockning och underlättar förtydligandet av wort; Överdriven är lätt att öka de flyktiga svavelföreningarna i öl, vilket resulterar i svag och bitter smak av öl.

nitratjon

Kan användas som en indikator på om vattenkällan är förorenad eller inte. Kan orsaka allvarlig skada på jäst, kan hämma tillväxten av jäst, hindra fermentering.

Kloridjon

Lämpligt innehåll kan främja åtgärden av a-amylas, förbättra jästaktiviteten, öl smakar mjuk, rund och full; Högt innehåll lätt att orsaka för tidig åldrandejäst, öl med dålig smak och lätt att rotera utrustning och rörledningar.


Öl-Bar-1200x628-Facebook-1200x628


4.Basiska krav för bryggvatten
Ölens bryggvatten bör åtminstone uppfylla kraven i de indikatorer som anges i tabellen nedan, vilket är det grundläggande villkoret för att säkerställa normal produktion och inga defekter av färdig öl.


indikator

Krav

Anmärkning

Färg

färglös

Färgat vatten är allvarligt förorenat och kan inte användas för att brygga öl

genomskinlighet

Transparent, ingen nederbörd

Påverkar klarheten i wort och öl

smak

Ingen lukt

Illaluktande vatten bör inte användas i bryggning av öl, eftersom det kan göra öl smak dåligt

Total hårdhet

<6.24mmol / l

Enligt det kvarvarande alkaliniteten RA-värdet

Icke-karbonathårdhet / karbonathårdhet


(2,5-3,0: 1)

Kalciumhårdhet / magnesiumhårdhet


> 3: 1

RA-värde av kvarvarande alkalinitet

-0,89 ~ 1,79 mmol / l

Folk tenderar att vara negativa

SODION ION≤75 mg / l


järnjon

<0,05 mg / l

Innehåll större än 0,1 mg / l har negativa effekter

manganjon

<0,03 mg / l


SiO2

<20 mg / l


Kloridjon

<200 mg / l


sulfatjon

<300 mg / l


nitratjon

<25 mg / lDet är mycket viktigt att använda högkvalitativt bryggvatten. DEGONG kan inte bara geÖlbryggningsutrustning, men även vattenreningsutrustning. Om det finns något behov, var god kontakta oss.

未 标题 -1


Kontaktperson: Auril

TEL / WHATS: +86 18363007358

Mail: market@degonget.com
Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867