Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Vilka metoder för öl mosa

Vilka metoder för öl mosa

Visningar:150     Författare:Auril     Publicera Tid: 2020-12-30      Ursprung:Webbplats

Öl mashing är en av de viktigaste processerna i Wort-förberedelse. I processen med mos, är vatten och krossad malt helt kombinerat. Under verkan av olika enzymer av malt är de lösliga substanserna i öronet grundligt utlakade, och att öronet fermenteras i öl under jästens verkan.

QQ 截图 20201230154520Mashing kan delas upp i två kategorier: infusionsmaskning och avkokningsmosning, som beskrivs som följer:

 • Infusionssmassan är att värma den totala mosen till flera vilotemperaturer för att stoppa, och slutligen nå mosningstermineringstemperaturen.

 • Avkokningsmosningsprocessen är att separera en del av mosen för kokning, och pumpa sedan den kokta mosen i mosen för att göra temperaturen på den blandade mashen nå nästa högre vilotemperatur.


Infusion mashing introduktion:

Fusionens egenskaper är: Mashen kokas inte från början till slut, och olika ämnen extraheras enbart genom verkan av enzymer, och worten behåller viss enzymaktivitet före kokning.


Enligt om hjälpmaterial tillsätts i mashing-processen kan den delas upp i enkel infusionsmashing och dubbel infusionsmashing. Bland dem kan enstaka infusionsinfusion uppdelas i två typer: konstant temperaturinfusion mashing och värmeinfusion mashing.1. Enstaka konstant temperaturinfusion mashing

Matningstemperaturen (det vill säga mashing temperaturen) är ca 65 ° C, och temperaturen höjs till filtreringstemperaturen av 78 ° C efter mashing i 1 till 2 timmar för filtrering. Det finns inget protein sönderdelningssteg, så det är endast lämpligt för malt med relativt fullständig protein sönderdelning.

Vid 61-63 ° C är p-amylas mer aktivt, och Wort med hög fermenterbarhet kan erhållas; Vid 69-73 ° C är a-amylas mer aktivt, vilket ger icke-fermenterbart dextrin, och den resulterande Wort har en låg slutlig fermentationsgrad, rik på dextrin, lämplig för att brygga sött, fyllig öl. När temperaturen når 69-70 ° C minskar sönderdelningsförmågan hos p-amylas snabbt. När temperaturen är lägre än 65 ° C är sönderdelningshastigheten för p-amylas mycket långsam och ofullständig sackarifikation kan uppstå. Med hänsyn till temperaturen hos de två enzymerna är den mest rekommenderade sockerutgångstemperaturen 65-68 ℃. Vid denna sockerutgångstemperatur är jäsningen och smaken av wort mycket bra.

dricka öl-min


2.Single värmeinfusion mashing

Foder den krossade malten vid 35 ~ ~ 37 ℃, blötlägga råvarorna, direkt höja temperaturen till 50 ℃ för proteinblandning, sedan långsamt höja temperaturen till 65 ℃, 72 ℃ för segmenterad mashing och höja sedan temperaturen till 78 ℃ för filtrering. Uppvärmningsinfusionsmashningen kräver användning av välupplöst malt, som är speciellt lämplig för att brygga all-malt öl och toppfermenterad öl. 70% av den brittiska ölen är toppfermenterad öl, och alla väljer värmeinfusionsmashing.


3. Double Infusion Mashing

Efter att mosen och den gelatinerade mosen blandas är mosen inte lätt kokad, men upphettas direkt i mashingtanken av brewhouse för att nå den önskade temperaturen i varje steg i mashing. Eftersom endast den gelatinerade mosen i matlagningstanken kokas, löses det högmolekylära glutenmaterialet och andra föroreningar i endosperm-cellväggen mindre. Den producerade Wort är ljus i färg, låg i viskositet, mjuk i smak och hög i jäsning. Det är särskilt lämpligt för lätt öl och torr öl; Enkel drift och kort mashing tid, den kan slutföras om tre timmar.

Jämfört med avkokningsmosningen är infusionssmassan relativt enkel, och endast en mashingbehållare krävs, och ingen matlagningstank behövs. Enkel drift, låg energiförbrukning och kort arbetstid.


Micro Brewery 2-fartyg öl Brewhouse

Micro Brewery2-fartygs ölbrewhouse

Middle Size Beer Mashing Sytem

Middle Size Beer Mashing Sytem

Objektiv användbar bryggeriutrustning

Objektiv användbar bryggeriutrustning


Degong kan inte bara ge några typer av ölbrygghus, vi kan också ge nyckelfärdiga ölbryggningssystem. Om du har några krav, välkommen att kontakta mig fritt.

Kontaktperson: Auril

Tel: +86 18363007358

Mail: market@degonget.com

Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
 • Whatsapp
  Fax: +86 186 1518 5568
 • E-post
  info@degonget.com
 • Telefon
  Tollfri: +86 531 58780867