Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Vilka faktorer bestämmer smaken av hantverk öl?

Vilka faktorer bestämmer smaken av hantverk öl?

Visningar:1     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2020-12-04      Ursprung:Webbplats


Vilka faktorer bestämmer smaken av hantverk öl?Bra kvalitet öl måste ha en ren, uppfriskande och mild smak. Om öl smakar onormal, kommer konsumentnöjdheten oundvikligen att minska. Därför är det nödvändigt att förstå de faktorer som påverkar ölsmaken under bryggningsprocessen och vidta åtgärder för att strikt kontrollera den för att förhindra att ölen producerar lukt.

öl.0.0-min1.påverkan avbryggeriutrustningpå öl

Om en arbetstagare vill göra sitt jobb bra måste han först skärpa sina verktyg. Att ha en uppsättning ölbryggningsutrustning med vetenskaplig och rimlig design och kompletta funktioner kan inte bara minska sackarifieringsbryggtiden, förbättra bearbetningseffektiviteten, spara arbetskraftskostnader, men också säkerställa smakens stabilitet hos den färdiga öl.

Förutom bryggningsutrustning som har en viss inverkan på färdig öl, brygger råvaror, brygger recept och bryggteknik kommer alla att ha en inverkan on öl.

未 标题 -12. påverkan av malt på ölsmak

Malt är det viktigaste råmaterialet för att brygga öl, och dess kvalitet påverkar direkt smaken av öl. Om processförhållandena inte är välkontrollerade under maltningsprocessen, kommer det direkt att medföra dålig smak som smaklös, sur och bitter smak på öl. Överdriven malt upplösning kommer att mörka ölfärg och tunn smak; Höga branta fuktar; För låg bakningstemperatur kommer öl att verka fishy; Malt kan inte vara utrotat netto, ölsmaken kommer att visas bitter.

Kvaliteten på malt har en större inverkan på smaken av öl, så försök att välja en stor maltbehandlingsfabrik med garanterad kvalitet.

rostmalt
3. Inverkan av bryggning av vatten på ölmak

Kvaliteten på ölbrötvatten påverkar direkt kvalitet och smak av öl. För mycket karbonatinnehåll eller alkalcens kan enkelt extrahera barkens bitterhet. Även om mängden bitter humle reduceras är bitterheten svår att eliminera. När pH-värdet av bryggvattnet är större än 7, och pH-värdet för den producerade Wort är större än 5,6, har den bryggda öl en tung bitterhet och en grov smak. Om innehållet i järn salt i vattnet är för högt, kommer ölen att ha en järnlukt; När du använder kranvatten, var uppmärksam på kloridjonhalten, för mycket kommer att göra ölsmaken salt och ha en bleksmak.

ölvattens-social-min
4. Inverkan av humle på öl smak

Humle ger öl en speciell doft och bitterhet. Om humle är åldrade för länge, kommer de att oxideras, vilket gör att ölen producerar en grov och skarp bitterhet. Var noga med att hålla det kallt och förseglat. Dessutom kommer också för mycket humle och kokning för länge att orsaka obehaglig bitterhet i öl.

humle-and-beer-social-min
5. påverkan av jäst på ölsmak

Öl med ren smak bör inte ha en yeasty smak, men om jäsningen och lagringstemperaturen är hög är fermenteringen inte kraftig, mängden jäst tillsatt är stor, och jästen åldras, det kan orsaka att jästcellerna autolyzes och Gör den färdiga ölen en yeasty smak i varierande grad. Därför bör den döda jäst- och proteinkondensatet i botten avges i tid när tanken är full i 24 timmar. Efter att diacetylreduktionen når processkraven ska temperaturen kylas i tid.

jäst6. påverkan av bryggningsteknik på ölmak

Kontrollen av sackarifieringstemperatur och tid påverkar förhållandet mellan socker till dextrin i urtan. Innehållet av dextrin är för lågt och öl saknar mellowness. Maltens skinkor krossas för fint, vortan är tillagad för länge, de förbrukade kornen tvättas för mycket, Wort har lågkokande styrka, lång kokningstid och hög stelnat kvävehalt, vilket kommer att orsaka att ölens bittra smak på vara felaktig. PH-värdet av Wort har ett bra förhållande med Worts bitterhet. Ju högre pH-värdet desto större är bitterheten och grovheten. Och det nedre pH-värdet, även om utnyttjandegraden för bitterhet är lägre, är bitterheten mjuk och välsmakande.

Öl-bryggeri-utrustning7. Inverkan av koldioxid på smaken av öl

Koldioxid ger en spänning av öl, vilket är fördelaktigt för att förhindra oxidation av öl, sänka ölens pH, förhindra förorening av bakterier och göra öl smak mjukare och uppfriskande. Brist på CO2 kan orsaka oren och tråkig smak. Mängden CO2 löst i öl är relaterad till tryck och lagringstemperatur. Ju högre tanktrycket och sänk temperaturen, desto mer CO2 är upplöst och vice versa.8. Inverkan av processhygien på ölmak

Eftersom Wort är ett näringsrikt medium, är olika mikroorganismer lätta att multiplicera och växa. Om hygienkontrollen för varje länk inte är bra är det lätt att smittas med mikroorganismer, och olika mikroorganismer producerar olika smaker. Brewing-processen måste följa de etablerade standardoperativa förfarandena och strikt kontrollera detaljerna för processen för att säkerställa att ölens stabilitet, så att hantverket öl som konsumenterna kan dricka varje gång kan uppnå färsk, ren, uppfriskande och rik smak.


9.different recept gör olika smaker av öl

Ölråvaror består av malt, jäst, humle och vatten. Olika sorter av råvaror och matchande förhållanden producerar en mängd ölmor.Sammanfattningsvis, bra öl = bra ölbryggningsutrustning + bra råvaror + bra formel + bra process.DEGONG kan gebästa bryggningsutrustningOm du har intresse, välkommen att kontakta mig fritt.


Kontaktperson: Auril

TEL / WHATS: +86 18363007358

Postadress: market@degonget.com

Skype: auril3Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867