Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Varför något ölskum har dålig prestanda och hur man förbättrar det?

Varför något ölskum har dålig prestanda och hur man förbättrar det?

Visningar:8518     Författare:Alice     Publicera Tid: 2020-12-03      Ursprung:https://www.downtheroadbrewery.com/

Allt kommer ner till skum och kapillärkrafter. Kapillärverkan är den kraft som beskriver hur droppar kan bildas och hur ytan av en vätska klibbar vid sidan av en behållare.


När det gäller din öl klibbar skumet till sidorna av koppen och det tillåter inte ölet att resa så långt upp glaset som en vanlig skumfri drink skulle. Det är ytspänningen hos de många små bubblorna på toppen av din öl som klamrar sig på glaset och ger en sköld till rörelser.


QQ 截图 20201203112643-min


Skumegenskaperna hos öl innefattar fyra aspekter: skumförmåga, skumutseende, skumpersistens och skumhängande kopp. Bland dem hänvisar den skummande förmågan till förmågan att bilda skum och skumets höjd, utseendet på skummet hänför sig till färgen och graden av finhet av skummet, skumvaran avser tiden efter att skummet är format Fram till skummet försvinner, och den skumhängande koppen hänvisar till skummet som bor på väggförmågan, kan dålig prestanda av ölskum ha följande anledningar:

QQ 截图 20201203113220


1. CO2-innehållet är otillräckligt, i allmänhet mindre än 0,2%, eller eftersom locken inte är tätt och läcker, är skumförmågan för dålig.

2. Den dåliga sammansättningen av öl bidrar inte till bildandet och persistensen av skum.

3. I processen med ölproduktion rengörs inte utrustningen och den kristallkära som släpper ut CO2 är bildad, vilket gör frisättningen av CO2 för snabbt och kan inte bilda fint skum.

4. Glaset eller påfyllningsbehållaren själv är inte ren, och det finns ett fettskikt eller andra skummande ämnen på koppens vägg.

skum


För att förbättra ölens skumprestanda kan följande aspekter övervägas:

en. Sackbarifieringen och sönderdelningen bör inte vara överdriven, kornbladet ska tvättas måttligt, och jäsningstemperaturen bör inte vara för hög;

b. Undvik att föra fler lipidiska skummande ämnen från ölråvaror, utrustning och rörledningar;

c. CO2-halten bör vara lämpligt, varken för lågt (till exempel lägre än 0,2%) eller för högt (till exempel högre än 0,5%)

d. Vissa skumstabilisatorer kan tillsättas på lämpligt sätt


Utförandet av ölskum är också ett av standarderna för att mäta kvaliteten på ett glas öl. Vi förväntar oss att du använder ölutrustningen som tillhandahålls av Degong för att producera den önskade öl. Nedan är ett visningsdiagram över den utrustning vi producerar.


1000Brewhouse01

10hl bryggsystem som ska väljas


Vi har många aktier för dig att välja mellan, och kan visa dig mer information om bryggeriankar. Vi kan förbereda oss för frakt inom 3 dagar efter att du betalat. Om du vill köpa, vänligen kontakta mig.

KontaktpersonAlice

E-post:dgequipment@degonget.com

Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867