Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Varför är några öl mycket tydliga, vissa är mycket grumliga, och vissa är gröna?

Varför är några öl mycket tydliga, vissa är mycket grumliga, och vissa är gröna?

Visningar:814     Författare:Auril     Publicera Tid: 2020-12-18      Ursprung:Webbplats


Varför är några öl mycket tydliga, vissa är mycket grumliga, och vissa är gröna?Öl är en av de mest konsumerade dryckerna i världen, och många gillar att dricka öl. Speciellt kall öl, på kvällsmarknaden bås och matboder, det kan sägas vara en av de vanliga föremålen för \"oslagbar \". Men många tycker att vissa öl ser väldigt klart ut, och lite öl ser väldigt grumlig ut. Även lite öl är grön, varför är det så?

Tydlig öl och grumlig ölFör att ta reda på varför måste vi först förstå bryggningsprocessen av öl.Den stora majoriteten av öl är gjord med korn malt (vete malt) och vatten som de grundläggande råvarorna; Med tillägg av professionell jäst och humle bryggs det genom en serie jäsning. Den bryggda ölen innehåller många makromolekylära proteiner, aktiva jäst, mjölksyrabakterier, estrar, humle etc., så kroppen är väldigt grumlig, färgen är gul, och den är helt ogenomskinlig (bilden nedan)

Öl-bryggeri-utrustningÖl som bara är gjord kallas utkast öl, som är rik på näring, skummande och känslig, med stark vete arom, färsk och ren smak och unik smak. Det är väldigt läckert. Även om det finns många fördelar är nackdelarna också uppenbara, det vill säga hållbarheten är kort, och det kan endast bibehållas i ca 3-7 dagar även vid låga temperaturförhållanden. Därför kan storskaliga råvaror inte bildas, så vidare bearbetning krävs för att komma in på marknaden.

frisk ölFärskt bryggt öl filtreras och pastöriseras i en serie processer som är utformade för att filtrera och döda de levande bakterierna inuti, vända den till en klar, mogen öl. Det här utökar ölens hållbarhet, som vanligtvis kan vara upp till sex månader och Den stora majoriteten av öl på marknaden är bearbetad. Även om hållbarheten förlängs är nackdelen att näring av öl minskar och smaken blir värre.


Mycket tydliga öl är färdiga öl som har varit en sekundär filtreringsprocess. Ölen är gul, ljus och klar, snygg och har en lång hållbarhet, men näring är fattig och smaken minskar. Den mycket grumliga ölen är ofta obearbetad (eller helt enkelt bearbetad) utkast till öl. Det är rik på näringsämnen och smakar bra, men ölen är grumlig, mindre attraktiv och har en kort hållbarhet.

klara ölSå varför är lite öl gul och lite grön?I själva verket är detta relaterat till råvarorna. Bland de fyra grundläggande råvarorna för att brygga öl, vatten, jäst och humle har ingen effekt på färgen. Endast malt kommer direkt att påverka ölens färg. I allmänhet är rostad malt ljusgul, så bryggd öl är ofta gul. Enligt graden av bakning är den uppdelad i ljusgul och brun gul.

grön ölDen stora majoriteten av öl på marknaden är gul öl, och det finns en liten mängd mörk öl, röd öl och grön öl. Stout öl är gjord av en blandning av bränd malt och är vanligtvis en mycket mörk färg, vanligtvis rödbrun eller mörkbrun. Röd öl bryggs med 100% brun malt, medan grön öl är gjord genom att lägga till spirulina extrakt till öl skull, så det ser grönt ut.

öl


För att uttrycka det helt enkelt är grumlig öl nybryggt utkast öl, som innehåller många näringsämnen, så det är grumligt. Den klara ölen är den färdiga ölen som har filtrerats och inaktiverats.


ÖlbryggningsutrustningDEGONG är tillverkare och leverantör av bryggeriekreterare i Kina. Som en professionell bryggningsutrustningstillverkare kan all vår ölutrustning anpassas enligt kundens olika krav. Och vi har professionellt designteam och installations- och konstruktionsteam, kan ge de mest professionella rådgivning till kunderna baserat på deras verkliga tillstånd.

Vi kan inte bara göra hantverksmikrobryggeriutrustning, men kan också ge storskalig ölbryggningsutrustning för industriell ölbryggeri och fabrik. Om du har intresse för ölbryggande industriell, välkommen att kontakta mig fritt. utrustning till dig.


Hem Microbrewery ljus öltank Ölbrygghus

Hem Microbrewery Ljus öltank Ölbrygghus

Kontaktperson: Auril

Postadress: market@degonget.com

TEL / WHATS: +86 18363007358Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867