Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Varför är inte ris det första valet för öl

Varför är inte ris det första valet för öl

Visningar:1899     Författare:Alice     Publicera Tid: 2021-01-13      Ursprung:https://www.downtheroadbrewery.com/

Varför är inte ris det första valet för öl? Det finns flera anledningar:Orsak 1: Ris har enkelt socker

Det finns fem huvudtyper av sockerarter som vanligtvis är involverade i ölbryggning:

Monosackarider: Glukos, fruktos

Disaccharides: maltos, sackaros; Maltos = två glukos, sackaros = glukos + fruktos

Trisaccharide: malt trisackarid

Det innehåller också andra typer av polysackarider, såsom dextrin. Vissa öl kommer också att lägga till tillbehör, som belgiskt socker, laktos och så vidare. Men inte varje socker kan metaboliseras av jäst. Varken laktos eller dextrin kan metaboliseras. Resultatet är en mjölkig smak (laktos) och en drink med mycket bränt / kristallmalt tenderar att vara sötare (dextrin).


öl-häll-glas-min


För allt liv finns en grundläggande formel för existensen av socker: de enklaste enkla sockerarterna kan konsumeras direkt.

För jäst är monosackarider naturligt föredragna i konsumtionsordningen av dessa sockerarter, eftersom jäst inte konsumerar energi för att metabolisera dem. På grund av närvaron av ett extracellulärt enzym utanför galen av jäst hydrolyseras disackariddosogen snabbt i glukos och fruktos, vilket också kan förbrukas snabbt av jäst.

ris-lager-featured-min


Risstärkelse är för enkelt, är mycket små partiklar, efter hydrolys är i grunden monosackarid. Så, om en stor andel av ris används för att brygga öl, är fermenteringen mycket hög, och sockret omvandlas till alkohol på sitt bästa. Det här är en bra sak för produktion av destillerade sprit som risvin. Genom att blanda kan vinmakaren också introducera smaken av ris i den lätta alkoholen, vilket är en viktig anledning till att japanska och koreanska Soju och kinesiskt risvin är så populärt.

Öldryck-min


Orsak 2: Risens strukturella egenskaper

Riset vi äter är bara en del av kornet. Efter rengöring, skrovning och fräsning, äter vi bara endosperm och Aleurone-skiktet. Med andra ord är det bara stärkelse.
Den innehåller inte enzymer som hydrolyserar stärkelse i enkla monosackarider, disackarider och trisackarider. Och tydligen kan jäst inte äta stärkelse direkt, och dess gräns är trisackarider.

Därför kan risstärkelse inte användas direkt för att göra öl, det måste förlita sig på hjälp av andra kornhydrolytiska enzymer för att uppnå.

Orsak 3: Ris saknar Chaff

Ris saknar Chaff, men Chaff är en viktig ingrediens i ölproduktion, och det är där öl får sin färg. Eftersom maltändringarna i färg kan den kombinerade formeln ge ölkomplexfärgerna av rött, svart, gult, brunt och guld.

Orsak 4: Jästnäring

Rice stärkelse är bristfällig i protein.

Protein gör öl molnigt och minskar produktionen, men en brist på det betyder också att jäst inte har tillräckligt med näringsämnen för att reproducera och metabolisera. Risens proteininnehåll är cirka 7%, mycket lägre än kornens 11% +, vilket är något lägre för att hålla jäst frisk.
Så korn har en fördel över ris, vilket gör det möjligt för jäst att leva friskare.

kran


Så varför används ris fortfarande allmänt?
Huvudfunktionen är dess höga sockerhalt! Som ett resultat är enhetskostnaden för Brews lägre, speciellt för stora industriella bryggor, vilket kraftigt kan minska kostnaden för ölproduktion.

Amerikansk öl svepte världen genom kommersialisering, en mycket viktig anledning ligger i användningen av ris och majsstärkelse, vilket kraftigt reducerade kostnaden, vilket gör öl att bli en snabb konsumentvaror, vilket sopar världen.
Samtidigt, trots allt, ger det lite ris smak, även om det utspäde ölsmaken, men också mer uppfriskande och skarp smak. Öl har blivit mer acceptabelt för ett bredare utbud av konsumenter och har blivit ett kraftfullt verktyg för att expandera konsumentgruppen. Ingen öl kan bryggas 100% från ris. Ris kan endast användas som tillsats.


fermenters-xiangqing-min

Bryggeriutrustning fermenterare i vår anläggning


Vad är din bryggningsprocess? Vi kan designa konfiguration enligt dina krav. Varje uppsättning ölutrustning är unik och vi erbjuder anpassad service och perfekt nyckelfärdig service inklusive installation. Om du är intresserad, vänligen kontakta Alice för mer information om ölutrustning.

Alice och hennes email: dgequipment@degonget.com

(Figurkälla från nätverket, om det är överträdelse, vänligen kontakta mig för att radera)


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867