Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Vad vet du om humle, en av ingredienserna i öl? Och människans egenskaper

Vad vet du om humle, en av ingredienserna i öl? Och människans egenskaper

Visningar:8521     Författare:Alice     Publicera Tid: 2020-12-25      Ursprung:https://www.downtheroadbrewery.com/

Humle innehåller många ämnen, såsom hartser, eteriska oljor, polyfenoler, proteiner, aminosyror och oorganiska salter etc. De viktigaste komponenterna i humle i ölbryggning är hopphartser, hopoljor och polyfenoler, vilket ger öl sin karakteristiska bitterhet, arom och stabilitet. Humle som vanligen används i ölbryggning är komprimerade humle och humleprodukter, humleprodukter inkluderar vinpollen, humlepartiklar, humleextrakt, humleolja och vidarebehandling av förbättrade humlepartiklar, isomeriserat extrakt och så vidare.

En, komprimera humle
Komprimerade humle hänvisar till färska humle som torkas i flera timmar vid låg temperatur efter att ha plockats, och sedan pressas till komplett blommiga humle med packningstäthet på 300 ~ 350 kg / m3. Används, manuell paus eller i de låga temperaturförhållandena för att krossa, och sedan enligt den angivna proportionen och tiden i koksporten.

Komprimerad humle-min


Att använda komprimerade humle har följande fördelar:
1. Lätt att använda, det kan lagras i ungefär ett år under lämpliga lågtemperatur och torra förhållanden.
2. Efter dispergering i wort suspenderas blomlika eller fläckiga blommor och löv, vänd upp och ner med konvektionen av Wort, som bidrar till adsorption och utfällning av proteinkoagulantia.

Nackdelarna med att använda komprimerade humle är som följer:
1. Stort utrymme (eller område) för lagring av hela humle, mer förpackningsmaterial och höga transportkostnader;
2. Vid användning av hela humle är dispersionen av aktiva ingredienser och effekten av utlakning relativt dålig, och utnyttjandehastigheten för humle är låg. Därför bör tilläggstiden vara tidigare och mängden tillägg bör vara mer;
3. När du använder hela humle måste filterutrustning användas. Om återhämtningen av Wort i humlekorn inte stärks, kommer utrustningsblockering och vördnadsförlust att orsakas.
4. På grund av det ojämna innehållet i -cid i hela humle (inklusive problem i förpackning, lagring och provtagning av humle) finns det vissa svårigheter att kontrollera den bittra smaken av öl;

Två, humle pollen
Hela hoppet krossas vid låg temperatur och packas sedan i en plastpåse eller nylonpåse fodrad med aluminiumfolie. Påsen kan fyllas med inert gas eller CO2, som kan tillsättas i proportion och tid när den används. Vinpollen har en liknande sammansättning till de ursprungliga komprimerade humlen.


Det finns fördelar och nackdelar med att använda vinpollen:
1. Lätt att lagra och använda. Under vakuum och inert gas är det inte lätt att oxidera. Lagringstiden är längre än den för komprimerade humle. Förvaringsutrymmet för vinpollen är mindre än den för komprimerade humle.
2. Det är lätt att sprida i Wort, och utnyttjandegraden ökas med 10% ~ 25% jämfört med komprimerade humle. Det finns inget behov av blomfiltreringsutrustning efter att ha kokat;
3. Efter att ha krossats har vinpollen relativt likformig komposition, och kan tillsättas enligt innehållet av -cid för att styra den bittra smaken av öl;
4. Adsorption och utfällning av proteinkoagulantia är sämre än komprimerade humle.


humle power-min

Tre, hop partiklar

Under tillståndet av lågtemperatur och syre undvikande, krossas hela blomman i vinpollen och strängsprutas sedan i korta klubbformade partiklar med en diameter av 2 ~ 8 mm och en längd av ca 15 mm och sedan dammsugas eller fylls med kväve, Koldioxid och andra inerta gaser för förpackning.


Fördelar och nackdelar med att använda granulära humle:
Kompositionen liknar den för vinpollen, men det finns ingen förlust vid tillsats. Effekten av att öka doften är bättre än den för vinpollen krossad av vanlig kvarn, och den extra mängden liknar den för vinpollen.
För att bättre använda hopp, kommer ibland ofta att bli förbättrad partikelhopp, humle extrakt eller genom extraktion av aktiva ingredienser, såsom alfasyra, pressas in efter proportionellt blandat med vin till pollenkorn, ökar alfasyrahalten kraftigt I antal humlkorn måste du spara hoppförvaringsområdet och kan lägga till mer effektivt kontrolleffekt.

Hopppartiklar-min

Fyra, humle extrakt
Det allmänna humleextraktet (-acid extrakt) är ett hartsextrakt extraherat från humlen genom att använda ett extraktionsmedel. Det är en humleprodukt baserad på -cid. Humle extrakt är i allmänhet förseglat i en behållare och kan bevaras under lång tid vid låga temperaturer. När den tillfördes, tillsättes det i allmänhet enligt alfa-syrahalten i extraktet och den planerade ökningen i bitterhetsvärde, men det sitter i allmänhet endast en eller två gånger, istället för tre eller fyra gånger.

Fördelar och nackdelar med att använda humle extrakt:
1. Jämfört med komprimerade humle reduceras volymen och kvaliteten på humleextrakt kraftigt, kvaliteten reduceras med 80-90% och volymen reduceras med ca 95%. Dessutom är de alla i små förpackningar, förseglade väl, inte lätt att oxideras och lätt transportera, lagra och använda.
2. Utmärkt dispersion i wort eller sprit, hög utnyttjandegrad av humle, ingen rester av humle efter kokande wort, inget behov av humle separationsutrustning, ingen wort förlust för humle.
3. Det bitterhetsvärde av öl kan styras mer exakt i enlighet med innehållet i -cid. Samtidigt, eftersom extraktionskompositionen av humleextrakt huvudsakligen består av -CID, speciellt flytande CO2-extrakt, och även fett och vax inte kommer att extraheras, har användningen av humleextrakt vissa fördelar för olösens mjukhet, Crisp bitterhet, och även skumprestanda.

4. Eftersom extraktet innehåller mycket liten tannin, vilket inte är bra för bindande och kondenserande proteiner, och själva extraktet är en oljig vätska, är den snabbt dispergerad i Wort efter tillsatt, med nästan ingen effekt av adsorption och utfällning av proteiner.
5. På grund av den höga förberedelsekostnaden är användarkostnaden för humleextrakt högre än andra humleprodukter. Dessutom kan lösningsmedel som extraheras från extraktet innehålla resterande organiska lösningsmedel, och även om Wort-kokprocessen ytterligare kommer att avlägsna dessa rester, kommer spårmängder av upplösta eller organiska lösningsmedel i kombination med andra ingredienser att påverka smaken eller skummen i öl. Vattenlösligt isomeriseringsextrakt (även känt som ISO-syraxtrakt) kan tillsättas direkt till tanken, justeras innan den filtreras, eller används på egen hand på grund av sin goda löslighet i vatten och den bitterhet som har bildats.

Färsk humle-min


Fem, hopolja
När Wort kokar, förångas de flesta av hop-oljekomponenterna i humle och flyr med Wort-kokningen, och några av dem flyr med koldioxiden under jäsning. För att behålla några av aromkomponenterna framställs hoppolja i vakuum vid en låg temperatur av ca 200C och tillsättes vid tidpunkten för slutförvaring eller filtrering. Denna destillatkomposition är i grunden den ursprungliga spritblomskompositionen.
Fördelar och nackdelar med att använda hopolja:
1. Hoppolja kan tillsättas vid olika stadier av ölproduktion, men det är inte lätt att lösa upp och sprida sig vid låg temperatur.
2. Hoppolja läggs direkt till öl och dess smak liknar den för torra humle.
3. Hoppolja kan ge öl en stabil och varaktig hopparom och känslig smak, och ge ölen en typisk arom- och smakegenskaper.

fermenters-and-components-min.webp

Öljäsningstankar och komponenter


I bryggningsprocessen, syftet och betydelsen av att lägga till humle

(1) Ge öl en unik arom. Hopphartset i humle genomgår komplexa förändringar under kokprocessen och avdunstningen av oönskade komponenter kan ge öl en unik smak.

(2) Ge öl en uppfriskande bitterhet

(3) Öka ölens korrosionsbeständighet

(4) Förbättra den icke-biologiska stabiliteten hos öl, såsom polyfenoler, såsom tanniner och anthocyaniner, bildar komplex med proteinerna i urt och fällning. Denna process går genom hela bryggningsprocessen

(5) Förhindra skumning vid kokning


Eventuella frågor om bryggeriprojektet, tveka inte att conta mig.

Kontakta Alice idag!

E-post: dgequipment@degonget.com


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867