Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Vad är skillnaden mellan öl och lager?

Vad är skillnaden mellan öl och lager?

Visningar:0     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-02-08      Ursprung:Webbplats

Som en ölälskare är det här det bästa av tiderna att leva, med lokala bryggerier som öppnar överallt och så mycket bra hantverk öl tillgänglig. Men i ansiktet av denna överflöd skulle det vara lätt att känna sig överväldigad av valen: Pilsers, IPA, Bocks, Browns, Stouts, bärare och så vidare.


Det finns två huvudkategorier av öl och de är ales och lagers. Båda är unikt underbara, men det kan vara överväldigande för att förstå dem alla. Så, låt oss ta ett steg tillbaka ...


För att börja, måste vi förstå att alla öl är antingen en öl eller en lager. Detta bestäms inte av färg, smak eller alkoholstyrka, men genom fermentationsteknik och jäst som används vid bryggning.

17

Degong ölbryggningsutrustning


Vad exakt är skillnaden mellan ales och lagers?

Den grundläggande skillnaden mellan dessa två stora ölklassificeringar är hur de fermenteras. Ales fermenteras med toppjäsningsjäst vid varma temperaturer (60˚-70˚F) och lagrar fermenteras med bottenfermentingjäst vid kalla temperaturer (35˚-50˚F). På grund av deras varma jäsningar kan ales i allmänhet jäsning och ålder i en relativt kort tidsperiod (3-5 veckor). Å andra sidan tar lagrar mycket längre att jäsas (upp till 6 till 8 veckor) eftersom de är kalla fermenterade.


Födelsen av Pilsner-stilen på 1800-talet introducerade mycket av världen till lagers. Nästan all öl före då var Ales eftersom jäst inte var känd som en ingrediens och kall jäsning skulle ha varit svårt.


Både öl och lagers kan produceras idag med relativ lätthet. Men i de nuvarande hantverket ölmarknaderna är vanligtvis vanligare bland hantverksbrewers eftersom Alejäst kan producera öl på så lite som 7 dagar, vilket gör det bekvämare för små bryggerier som kanske inte har fermenterns utrymme att producera lagrar regelbundet . I medeltida Europa var Ale, tillsammans med bröd, en mycket viktig källa till näring. Under denna tid drack människor (inklusive barn) liten öl, som var ofiltrerad och grötiknande i konsistens, men mycket näringsrika, med bara tillräckligt med alkohol (1% ABV) för att fungera som konserveringsmedel. Detta gav näring och hydratisering utan effekterna av alkohol eller farorna med vatten.


Utvecklingen av teknik spelade en viktig roll i utvecklingen av öl och lagers. Den bayerska renhetslagen på 1516 uppgav faktiskt att öl bara kunde vara spannmål, humle och vatten. Det nämnde inte jäst eftersom det var en okänd ingrediens.


Förmågan att se jäststammar under ett mikroskop och tillkomsten av kylning på 1800-talet förändrade ölhistoria för nästa århundrade. I slutet av 19: e och de flesta av de 20 århundradena såg den dramatiska uppkomsten av Lager Beer. Den mjuka smaken och lägre alkoholhalten ledde till att ta över Pilsner-stil öl.


Tack och lov har Ale gjort en återuppkomst under de senaste 40 åren. Från och med 1974 fanns det bara 55 bryggerier som verkar i USA. De var massproducerande den smaklösa, vattnade ned \"Lager \" En sann hantverk ölälskare skulle inte fångas död dricka.


Idag finns det mer än 6000 bryggerier i drift, vilket skapar ales, lagrar och kombinationer av de två som har tagit skönhet och konst tillbaka till bryggning.


Så, vad är bottenlinjen när det gäller öl?


All öl är antingen en öl eller en lager (eller hybrid). Detta bestäms inte av färg, smak eller alkoholstyrka, men genom fermentationsteknik och jäst som används vid bryggning. Den enda detekterbara skillnaden mellan och ale eller en lager är närvaron av estrar i ale. Dessa estrar produceras i större mängder under varm jäsning. Det är därför de är mer närvarande i öl på grund av sin varma jäsning.


Vi upplever en bryggning renässans, och det har gett ölälskare ett överflöd av smak och karaktär i våra ölval med smak och karaktär. Lagrar är fortfarande populära, men återuppkomsten av Ales har utökat gommen av många öldrinkare och förändrade ölhistoria på det mest positiva sättet. Vi har inget att se fram emot men mer bra öl, både Ale och Lager.


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867