Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Vad är processen med att destillera alkoholhaltiga drycker?

Vad är processen med att destillera alkoholhaltiga drycker?

Visningar:0     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-02-18      Ursprung:Webbplats

Även nybörjare whiskyälskare vet att deras favoritdryck är produkten av destillation. Men vad är destillation, exakt? Vad händer i de skulpterade krukorna eller komplicerade kolumner? Och vilken roll spelar destillation för att utveckla den ultimata karaktären av destillerad andar?


DET GRUNDLÄGGANDE


Destillation gångjärn på en enkel princip: olika molekyler har olika kokpunkter. Etanol kokar till exempel på omkring 172 grader Fahrenheit, medan vatten kokar vid 212 grader Fahrenheit. Om du har en lösning som består av olika molekyler med olika kokpunkter kan du använda destillation för att separera dessa komponenter genom att fånga ånget som produceras genom att koka vätskan.


Ta till exempel Scotch Whisky, till exempel. Tvätten (det är den fermenterade vätskan med korn, vatten och jäst) laddad i det fortfarande är bara ca 8% alkohol, ge eller ta inte mycket starkare än din efterarbeten öl. Men whisky, är naturligtvis mycket starkare än det.


För att koncentrera alkoholen börjar Distillers värma tvätten i potten av deras stillbilder. Så småningom börjar tvätten ånga. Eftersom alkohol kokar med en lägre temperatur än vatten, är den ånga mycket starkare i alkoholkoncentration än tvätten. I fallet med Scotch och Irish Whisky (eller någon pot-destillerad whisky) färdas ångan i den fortfarande, där den passerar över toppen och möter en kondensor. Den kondensorn returnerar den till en vätska, kallad ett destillat, vid vilken tidpunkt det utgår fortfarande genom andan säker.


Det är grundprincipen, och det gäller också andra typer av destillerade sprit, som rum, brandy och tequila. Men saker blir mer komplicerade beroende på destillationsprocessen, destilleringsmetoden, och naturligtvis är konsten att destillera sig.


Huvuden, hjärtan och svansar


Det är viktigt att komma ihåg att mängden alkohol i ångan inte är en fast koncentration. Istället är det en gradient. De första ångorna som kommer fram från tvätten har högsta alkoholhalt. Med tiden minskar det innehållet långsamt tills det når noll.


För att tillgodose den gradienten separerar destillatorerna andens strömmar i fraktioner genom att göra skärningar. Den första delen av körningen - huvudet - är den starkaste. Men tillsammans med etylalkohol (den goda sorten) innehåller huvuden också giftiga, flyktiga föreningar som metanol och aceton. Dessutom luktar de som nagellackborttagare. Så Distillers separerar huvudet och omdirigerar dem vanligtvis i nästa sats som ska destilleras.


Nästa kommer den goda delen av körningen: hjärtan. Det här avsnittet är fortfarande fullt av alkohol, men det smakar också bra, ofta med en stark karaktär av den råa ingrediensen som destilleras. Hjärtan fångas i en speciell tank som ska fyllas i fat.


Så småningom faller alkoholhalten ytterligare, och körningen går in i svansarna. Denna sista del av körningen är mindre alkoholfri volym, plus det börjar utveckla tunga, funky smaker som våt kartong och gamla handdukar. Men, precis som huvuden, omdirigerar de flesta destillare det till nästa sats för redistillation för att inte slösa bort någon alkohol.


När exakt att göra nedskärningarna är en av de mest kritiska besluten en destillator. Även om det finns riktlinjer, finns det ingen hård och snabb regel, och destillatörer är beroende av sin tidigare erfarenhet, deras sinnen, deras konstnärer och deras intuition för att göra rätt nedskärningar som kommer att bilda grunden för den slutliga smakprofilen.


380

Degong kopparkolonn fortfarandeKolumn stills


De flesta amerikanska whiskys som Bourbon och Rye, liksom många rum, Vodkas och Tequilas, är faktiskt gjorda på kolumnstillbilder, en utrustning som är mest kända i samband med den irländska uppfinnaren Aeneas Coffey, som patenterade en version av den 1830. Istället Av batchsystemet av pottens destillation kan hans coffey fortfarande köras kontinuerligt, vilket gör det mer effektivt.


Moderna storskaliga Bourbon-stillbilder arbetar på ungefär samma sätt, beroende av ångvärme för att separera en fermenterad mash i fraktioner kontinuerligt. De består av en kolumn fylld med flera kamrar fyllda med porösa barriärer (antingen siktbrickor eller bubbelkapslar, beroende på stil och plats i kolumnen. Fermenterad tvättning rörs in i kolumnen om två tredjedelar av vägen upp, medan ånga är piped in i botten.


När ångan passerar genom tvätten börjar tvätten koka. Den alkoholhaltiga ångan stiger sedan genom kolonnen, kondensering och omdunka varje gång det möter en av brickorna och blir alkoholfrihet i varje kammare. I stället för att göra nedskärningar över tiden, låter de fortfarande destillatorerna extrahera sin önskade fraktion från kolonnen, samtidigt som du eliminerar det förbrukade mosen.


De flesta av whiskys är gjorda på kolumn stillbilder, helt enkelt för att det är den vanligaste typen i USA. Men vi älskar en bra pott-fortfarande whisky också, och många av våra rum är gjorda på pottstills. De är bara två olika sätt att göra stora andar.
Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867