Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Vad är ett kontinuerligt system och hur fungerar det?

Vad är ett kontinuerligt system och hur fungerar det?

Visningar:0     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-01-18      Ursprung:Webbplats

Tja, eftersom titeln antyder, har en kontinuerlig destillation fortfarande förmågan att producera destillat på obestämd tid. Så länge destilleriet har kapacitet att mata apparaten, behöver inte destillationsapparaten vara avstängd. Som jämförelse måste ett batchsystem dräneras, laddas och uppvärmas.


Vidare är den tid som behövs för att värma kontinuerlig fortfarande en bråkdel av den tid som behövs för att värma en sats som fortfarande är generell storlek för att bearbeta samma volymer. Dessutom är det kontinuerliga systemet ofta utformat med värmeväxlare som kan återvinna värme. Denna värmeåtervinningsfunktion gör det möjligt för systemet att använda betydligt mindre värme än de vanliga satsningssystemen som vanligtvis används. Allt detta uppgår till en minskning av driftskostnaderna.


Dessa kostnadsbesparingar kan utnyttjas ytterligare av det faktum att Om startkostnaden är X, kommer sedan att sänka en andra skift att minska kostnaden i samband med den andra skiftet \"startup \" med 80%. Och om ett tredje skift läggs på, minskas kostnaden för \"startup \" ytterligare med en bråkdel av den andra skiftet \"-start\" -kostnaden. Låter det vettigt? Med andra ord, ju längre du kör systemet, desto billigare är det att köra systemet. Detta är en kritisk fråga för en bransch som verkligen är baserad på skalets ekonomi. I ett nötskal kan en kontinuerlig fortfarande minska driftskostnaderna med minst 30%. Det är en märkbar avkastning.


Hur fungerar det?

Tja, i princip finns det två kolumner på systemet. En ölkolonn och en ande-kolumn. Ölkolonnen matas från den övre sidan. Levande ånga matas in vid kolumnens botten. När de levande ångfläckarna med den injicerade ölen transfererar värmen till öl, och vid den tiden blinkar alkoholen i ölvärmerna, och riktas sedan mot en reakiler där andekolonnen är monterad. Låga viner som kommer in i återuppvärmning återuppvärmas och en mer potent alkoholhaltig, lågvinsånga går in i andekolonnen för vidare rättelse och slutligen dras av en bestämd samlingsport och riktad mot den färdiga produktkondensorn. Den förbrukade öl fortsätter sedan ner i ölkolonnen och släpps ut från en dräneringsport vid basen av ölkolonnen.


Allt detta händer automatiskt genom att använda en automatiserad kontrollpanel med en PLC (programmerbar logikstyrenhet) som styr ett antal variabler för att hålla den kontinuerliga som fortfarande körs i steady state samtidigt som de önskade de önskade uppsättningarna är nödvändiga för att skapa den önskade färdiga produkt. Måltemperaturkontroll vid olika stadier av processen är de viktigaste variablerna som behövs för optimal, steady state-operation. Naturligtvis är en bra, automatiserad kontroller en nödvändig. Vissa mönster kan manövreras manuellt. Men om inte konstruktionen är optimalt konstruerad, slutar fortfarande operatören oftare vara busier än en enhänt pappershängare och skulle behöva göra mindre justeringar av driften av fortfarande under körningens varaktighet. Manuell drift kan alls inte svara på justeringar så exakt som PLC.

193


Är en kontinuerlig destillator rätt för dig?

Om du vill öka produktionskapaciteten, minska driftskostnaderna och frigöra en tid för marknadsföring, är en kontinuerlig fortfarande en bra lösning för din framtida expansion.


För att lära dig mer information om kontinuerlig destillation vänligen kontakta kate@degonget.com
Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867