Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Vad är den ursprungliga tyngdkraften (OG), wort-koncentrationen och alkoholhalten i bryggning? Hur mäter man beräkning?

Vad är den ursprungliga tyngdkraften (OG), wort-koncentrationen och alkoholhalten i bryggning? Hur mäter man beräkning?

Visningar:8515     Författare:Alice     Publicera Tid: 2020-12-17      Ursprung:https://www.downtheroadbrewery.com/

Först och främst är [Wort Concentration (12 ° P)] och [Wort Gravity (1.048)] faktiskt en omvandlingsrelation. De representerar båda innehållet i extrakt i Wort, det vill säga sockerhalten. Allmänt kommer andelen vatten 1.000, så andelen från att vara större än andelen vatten, eftersom stärkelsen i Wort (wort) genom enzymhydrolys av fermenterbara sockerarter och fermentering av socker, så andelen Wort måste Var större än andelen vatten, så vi vid omvandlingstiden, behöver andelen Wort minus grunden för andelen vatten är överlägsen på 1000 och förutom 4. Det är: Wort-koncentrationen (° p) = ( wortspecifik gravitation -1) × 1000 ÷ 4


delning-min


Generellt är det bekvämare för oss att känna till Wort-koncentrationen när vi gör öl, med sockermätaren kan mätas, är enheten ° P (läs Plato, Plato), så den här omvända formeln är också vanligare: Wort-specifik Gravity = Wort-koncentration (° P) × 0,004 + 1

Till exempel, vörten 11 ° P, vört specifik vikt = 11 × 0,004 + 1 = 1,044 och Gravity av vört före jäsning kallas [Original Gravity (OG)], och Gravity av vört efter jäsningen kallas [Slutlig Gravity Final Gravity (FG)]. OG> FG. Om du delar de två värden genom 0,0075, får du \"volymprocent alkohol (ABV) \", vol. Det vill säga, ABV = (OG - FG) / 0,0075

Till exempel: OG = 1,050, FG = 1.012ABV = (1,050 till 1,012) / 0,0075 = 5.067ABV = 5% (approximativt)

Internationella Bitterhet enheter (IBUS): Detta är en direkt mätning av iso-alfasyra för humle. I grund och botten är en IBU lika med 1 mg av iso-alfa-alfa-syra i en liter öl. Det varierar från 0 (minimum ingen bitterhet) till mer än 100, vanligtvis över eller under ett visst intervall där den genomsnittliga personen kan inte uppfatta bitterhet (vanligen IBU under 8 eller över 80).

Bitterhet Ratio (BU: GU): Den Förhållande av IBU i öl till socker (gravitation enhet). BU: En GU av 0,5 anses vara balanserad, mindre än 0,5 anses söt, och mer än 0,5 anses bitter.

Bitter förhållandet formeln: de två sista siffrorna i IBU dividerat med OG. Obs: Koldioxid balanserar också den bittra smaken av öl, men denna formel tar inte hänsyn till effekten av koldioxid.

Formeln kommer från Ray Daniels, grundaren av Cicerone certifieringsprogram. Den Cicerone certifiering är redan högsta branschstandard för att bedöma ölförsäljningen och service när det gäller kunskap och expertis.

Till exempel, 37 IBUS s Pale Ale, OG 1,052, BU: GU = 37/52 = 0,71 Öl färg Standard Reference Method (SRM): tillhandahålla det numeriska intervallet representerar öl färg. Det normala intervallet är 2-50. Ju mörkare färg, desto större SRM. SRM representerar ljusabsorption av öl vid en specifik våglängd. Det ger en analytisk metod för att mäta färgen på öl. Begreppet SRM ursprungligen föreslagits av American Society of Brewing kemister.


ark-min

Till exempel: gul (1-1,5), halm färg (2-3), ljusgul (4), guld (5-6), ljust bärnstensfärgad (7), gult (8), måttlig bärnsten (9), koppar / granat (10-12), ljusbrun (13-15), brun, röd brun eller kastanjebrun (16-17), kaffe (18 till 24), brun, brun (25 till 39), mörkbrun (40).

Volymen av koldioxid (V / V): Volymen av löst gas per volymenhet vätska. Volymen av koldioxid varierar vanligen från 1-3 + V / V. Den vanligaste volym i USA marknaden är 2,5-2,7. Skenbar jäsningsgrad: Det är ett enkelt sätt att mäta jäsningsprocessen i vört, återspeglar processen att omvandla maltos till etanol. Procentuellt sett, den AA i de flesta öl varierade från 65% till 80%. För att uttrycka det enklare: AA över 80% betyder mycket lite restsocker. AA mindre än 60% indikerar låg grad av jäsning och restsocker. Formeln: AA = [(OG-FG) / (OG-1)] x 100 till exempel: OG = 1,080, FG = 1.020AA = (1.080-1.020) / (1.080-1)] x100AA = (0,060 / 0,080) x100AA = 0,75 x100AA = 75%


I bryggningsprocessen är det mycket viktigt att mäta och styra koncentrationen av den ursprungliga Wort och den fermenterade Wort. Om du vill veta mer om ölutrustning och köpa dem och installera ..., kommer jag gärna att svara på dina frågor. Här är en av de produkter vi erbjuder.


1000Brewhouse01

1000L Brewhouse i vår factoy och har lager


Varje kunds utrustning är unik, skräddarsydd efter dina krav och de lokala marknadens behov. Naturligtvis kan vi också erbjuda många extrautrustning. Såsom vattenreningsutrustning, filter, panna, pastörisering och andra saker som behövs i bryggningsprocessen. När det gällerölutrustning, du kan köpa en hel uppsättning eller en enda tank (fermentation tank, brite tank, servering tank ...). Berätta för mig den mängd och volym du behöver, hamn, etc. Låt mig göra citatet för dig.


E-post: dgequipment@degonget.com

Kontakta Alice


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867