Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Under fermentationsprocessen, vad är de möjliga onormala fenomenen och motåtgärderna?

Under fermentationsprocessen, vad är de möjliga onormala fenomenen och motåtgärderna?

Visningar:8519     Författare:Alice     Publicera Tid: 2020-12-08      Ursprung:Fenomen: långsam förtydligande av vinet, mer rester och dålig kvalitet. Orsaker: Huvudsakligen på grund av felaktig öppning av kylmanteln avviker den övre temperaturen från processkurvan med 1,5 ~

Under fermentationsprocessen, vad är de möjliga onormala fenomenen och motåtgärderna?


1.The \"churning \" av jäsningsbuljong

Fenomen: långsam förtydligande av vinet, mer rester och dålig kvalitet.

Orsaker: Huvudsakligen på grund av felaktig öppning av kylmanteln avviker den övre temperaturen från processkurvan med 1,5 ~ 4 ℃ och tankens mittemperatur högre, vilket resulterade i stark konvektion av fermentationsvätskan.

Dessutom kan instabilt tryck, snabb ökning och fall också orsaka churning.

Lösning:

Kontrollera om instrumentet är normalt
Strängt kontrollera kyltemperaturen för att undvika överdriven temperatur hos övre vätskor;
Håll trycket i tanken stabil.

2.Fepermentorn fryser

När temperaturen på den nedre delen av tanken avviker från processkurvan med ca 2 ℃, kommer temperaturen i lagringsåldern att nå frysningspunkten för öl (-1,8 ~ 2,3 ℃), vilket kan leda till frysning nära kylzon.

Orsaker till isbildning: Instrumentfel, felaktigt urval av temperaturparametrar, felaktigt installationsdjup av värmebeständighet, dålig instrumentnoggrannhet, felaktig användning etc.

Lösningar:
Kontrollera felet på temperaturmätningselement och instrument, speciellt kontrollera om platinmotståndsläckorna läcker. Om det läcker, bör det förseglas eller ersättas med paraffin efter bakning.
Välj lämplig temperaturmätpunktspunkt och termiskt motståndsinsertningsdjup;
Stärka processhanteringen och tidig utsläpp av jäst;
Temperaturen för kylmedelsvätska ska styras vid -2,5 ~ -4 ℃ och -8 ℃ får inte användas.

öl fermenterad


3.YEAST AUTOLYSY

Orsak till autolys: När temperaturskillnaden mellan tankens nedre del och den mellan mitten och nedre delarna är mer än 1,5 ~ 5 ℃, kommer jästsedimentering och autolys att vara svår att uppstå. För hög temperatur (16 ~ 18 ℃) och för lång underhållstid kan också orsaka jäst autolys och jäst smak.
Lösning: Kontrollera om instrumentet är normalt; Tidig utsläpp av jästpuré; Kylmedelstemperaturen bibehålls vid -4 ℃, och de övre, mitten och nedre temperaturerna hos vinlagringsperioden bibehålls mellan -1 ~ 1 ℃.

4.Spendering av jäsning

Suspension av fermentationsbuljong är känd som \"hypoglykemisk \".
Skälen till detta fenomen inkluderar:
Wort är inte näringsrik, innehållet i oligosackarider är för högt, innehållet i -amino kväve är otillräckligt, och surheten är för hög eller för låg. Den tidiga flockningsfällningen orsakades av den starka kohesionen av jäst.
Jäst försämras och muterar för att orsaka hypoglykemisk;
Spontan mutation av jäst resulterar i respiratorisk defektjäst.

Fermentation-604x270


Lösningar:
Om det orsakas av jästkondensation stark, vilket orsakar tidig flockningsutfällning. Fermentationstemperaturen kan justeras genom att öka ventilationen och kylas sedan när sockerhalten sjunker till nära den slutliga fermentationsgraden för att förlänga hög temperaturperiod. Det kan dock förbättra jästens sammanhållning, och det är bättre att isolera jäststammarna med svag sammanhållning för att lösa detta problem.

Om det beror på jästnedbrytning, mutation orsakad av hypoglykemisk. Den kan lösas genom att ändra nya jäststammar.

Om det orsakas av spontan mutation av jäst, produktion av respiratorisk defektjäst. Det är möjligt att reexpand eller byta ut den ursprungliga stammen.

Vidare bör hydrolysen av protein förstärkas, skall nedbrytningstemperaturen för protein reduceras, och sönderdelningstiden för protein bör förlängas.
Under sackarifiering bör sackarifieringstemperaturen justeras på lämpligt sätt, hydrolysen vid låg temperatur bör stärkas, den tillräckliga sackariseringstiden bör säkerställas och pH-värdet av bra mos ska justeras.


Fv-min

Vi gjorde jäsningstankar för att feta vår kunds egen speciella öl


E-post: dgequipment@degonget.com

Kontakta Alice


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867