Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Tre vanliga Blandning Klassificeringar På industriområde Blandning

Tre vanliga Blandning Klassificeringar På industriområde Blandning

Visningar:0     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-03-02      Ursprung:Webbplats

Den typ av utrustning och operationer du använder för din process kommer i stor utsträckning att bero på materialet som används och hur ingredienserna interagerar. Huvudsakligen uppdelad i tre kategorier:

27

 • En flytande-flytande blandning är en blandning bildad av två eller flera flytande komponenter. Det finns två ytterligare kategorier i denna kategori: blandbara och oblandbara blandningar. Miskel blandning är den fullständiga blandningen av två ämnen för att bilda ett enda ämne. Tänk: Icke-kolsyrade drycker med smakämnen. Oblandbar blandning involverar två vätskor som inte blandar såväl som olja och vatten. När blandbara ingredienser används i en blandning anses produkten homogen eller har en likformig struktur i hela. Processen att blanda blandbara vätskor varierar med ingrediens. De flesta oblandbara blandningar har emellertid ett liknande mål för deras lösning: emulgering. Typiskt omvandlas olja eller fettpartiklar till små droppar med användning av högskjuvningsblandningar och suspenderas jämnt genom hela blandningen,


 • Fast-flytande blandning är blandningen av flytande och fasta substanser, vanligtvis lösliga pulver eller flingor, men kan också vara olösliga fasta ämnen. En lösning skapas när en fast substans kan lösas upp i en vätska. Sötad mjölk eller sockervatten faller i denna kategori eftersom de producerar en homogen blandning. Alternativt, om ämnet i blandningen inte löser upp, kan den suspenderas genom hela blandningen. Denna process kallas \"Solid suspension \" och producerar en \"slurry \" av suspenderade fasta komponenter. Avloppsmedelbehandlingar använder den här tekniken för att avbryta tunga metaller i lösning och extrahera fördelaktiga komponenter och lämna en \"slagg \" bakom. Fastämnesfjädringsprocessen kan användas av olika skäl, men vanligtvis för att skapa fysiska och kemiska reaktioner.


 • Flytande gasblandning innebär grundlig upphängning av luftbubblor i icke-blandbara vätskor. Större luftbubblor kan brytas upp i mindre med hjälp av en turbinstyps pumphjul, vilket resulterar i en större yta för gas och flytande kontakt. Du är mest bekant med produkter som läsk eller öl, men dessa lösningar kan användas i högteknologiska eller flyktiga applikationer i olika branscher. Något du skulle tänka på som \"skumning \" är vanligtvis ett exempel på denna process: som tvål eller vispgrädde.

20


Varje applikation kräver en annan uppsättning tekniker för att möjliggöra dessa olika former av blandning. Det är viktigt att justera skjuvning, omröringsnivåer, suspension, dispersion och pumpmekanismer som bäst hjälper dig att uppnå din slutprodukt.

26

Läs mer om viktiga överväganden för utrustning här.

28
Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
 • Whatsapp
  Fax: +86 186 1518 5568
 • E-post
  info@degonget.com
 • Telefon
  Tollfri: +86 531 58780867