Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Tio skäl att styra jäsningstemperaturen

Tio skäl att styra jäsningstemperaturen

Visningar:3     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2021-12-23      Ursprung:Webbplats

För många hembrygare, när alla andra delar av sitt hembryggeri sätts samman, kommer de att överväga temperaturstyrd jäsning. Men det kan sägas att fermentationskontroll är förmodligen en av de viktigaste sakerna du kan göra för att förbättra dina resultat. Jäst producerar så många smakföreningar i öl, så länge ölen kan bibehållas vid den optimala fermentationstemperaturen som är lämplig för jäststammar, kan den färdiga ölen förbättras avsevärt.

Om du fortfarande inte tror på det har vi sammanställt en lista med tio skäl till varför du bör överväga att lägga till temperaturkontroll till din hembryggeri.


1. Fermentering över den rekommenderade fermentationstemperaturen kan resultera i produktion av oönskade estrar i jästen, och till och med irriterande Fuselalkoholer, vilket gör din ölsmak \"Hot \". Fusel betyder \"dåligt vin \" på tyska, och termen \"Fuselalkohol \" avser alkohol som innehåller mer än två kolatomer. Även om det inte finns några bestämda bevis, tror många att höga koncentrationer av fusel kan orsaka hangovers.

Estrar produceras naturligtvis biprodukter i jäsningsprocessen och har varierande grad av efterfrågan i de flesta ölstilar. När temperaturen stiger, ökar koncentrationen av den framställda esteren också. En temperaturökning på 15 ° C kommer att orsaka en ökning av estrar med upp till 75% (Engan, S. Brewers digest, 1974,49 (11), 4


2. Fermentering under den rekommenderade fermentationstemperaturen kan orsaka att jäsningen långsamt eller stoppar, vilket gör din öl sårbar mot infektion. Lågtemperatur jäsning kommer också att begränsa produktionen av estrar, vilket resulterar i brist på smak i öl

199

Koppar ölbryggningsutrustning


3. Fermentering är en reaktion som genererar värme, så även om du svalnar ölet och justerar den till den ideala temperaturen, kommer temperaturen i fermentorn att stiga, vilket kan orsaka oönskade smaker. Om du kan kyla jäsningstanken kan du styra denna temperaturökning och begränsa eventuella negativa effekter som den producerar.


4. Att hålla öl vid låg temperatur under lång tid är ett av de bästa sätten att rensa öl och producera vacker öl. Lågtemperatur främjar \"flockning \", som hänvisar till tendensen hos bryggerjästen att klumpa och lämna upphängningen i fermentationstanken. Om du kan styra jäsningstemperaturen kan du lägga till en \"kall kollision \" steg till fermentationskurvan. Kall kollision innebär att bryggen minskar ölens temperatur så nära som möjligt till frysningspunkten. Detta medför att de fasta ämnena i ölen faller till botten av fermentorn, vilket gör att öl ser renare ut. Kall kollision hjälper också till att minimera kall dimma.


5. Fermentering vid högre temperaturer kommer att få din jäst att växa för fort och slutar ur näringsämnen innan det avslutas för att konsumera sockret i öronet, vilket resulterar i ofullständig jäsning.


6. Vid varmare temperaturer kan jästceller börja stressas och dö, vilket ger färre celler att slutföra arbetet, vilket kan leda till dålig jäsning och obehagliga smaker. Om jästen inte kan fermera, kommer det att göra att din öl innehåller mycket ofermenterat socker, vilket gör den sista öl sötare.


7. Vissa maltvätskor ska ha egenskaperna hos fruktiga estrar och jäst, som kommer från jäsning till toppen. För kall jäsning kommer att begränsa produktionen av dessa smakföreningar, vilket resulterar i att öl inte överensstämmer med stil. Om du är beroende av omgivningstemperatur för jäsning får du mycket lite investering när du brygger öl, eftersom olika nivåer av estrar produceras vid olika temperaturer. Detta kan få de två öl att använda samma ingredienser och liknande processer och smaka väldigt annorlunda. Genom att korrekt styra jäsningstemperaturen kan du få bättre kontroll och därmed bättre chans att reproducera.

3

Fermenteringstanken i rostfritt stål


8. Vid fermentering vid låga temperaturer, flyter mindre koldioxid från lösningen, vilket innebär att smakämnen som vanligtvis är \"torkas av \" förblir i öl. Detta kan vara användbart av olika skäl. Om du torkar humle under aktiv jäsning kan du välja att något sänka jäsningstemperaturen när humleen är i kontakt med WORT för att undvika att ta bort den känsliga hop-aromen genom flykten av koldioxid. Å andra sidan, om du börjar fermentering vid den kallare änden, kan du välja att öka temperaturen något för att ta bort lukt och arom, såsom möjliga svavelaromer.


9. Möjligheten att styra temperaturen gör att du kan replikera din öl konsekvent i olika satser.


10. Att kunna styra jäsning innebär att du inte är begränsad av säsongsbetonad bryggning (dvs öl måste bryggas på sommaren och öl på vintern). Du kan producera alla stilar under hela året med högre konsistens.

30

Om vi ​​saknade något eller du har några andra skäl, skicka ett mail tillkate@degonget.comatt meddela oss det.


Det finns många sätt att styra jäsningstemperaturen, men den mest effektiva metoden som används av kommersiella bryggerier är att använda fermentationskärl som är isolerade och utrustade för att bibehålla temperaturen på en bestämd nivå. DEGONG har byggt en hemgjord bryggningsutrustning som motsvarar denna typ av temperaturkontrollutrustning, så att hemgjorda bryggerier har samma noggrannhet i jäsningsprocessen.


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867