Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Tio bästa tips för hemmabrewing öl

Tio bästa tips för hemmabrewing öl

Visningar:2     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-01-21      Ursprung:Webbplats

Idag tittar vi på 10 tips för att brygga bättre öl. Det här är saker jag önskar att jag visste när jag började homebrewing men var tvungen att lära sig det svåra sättet. Njut av!


1. Använd högkvalitativa, färska ingredienser- Färska ingredienser gör bättre homebrew. Om du började med torr jäst, flytta upp till flytande jäst. Om du är ett extraktbrygger, leta efter färskt extrakt snarare än en burk som är flera år gammal. Förvara flytande jäst i kylskåp, korn på ett kallt torrt ställe och humle i frysen. Humle, torr malt, jäst, flytande malt och krossade korn har alla en begränsad hållbarhet och måste användas snabbt. Krossade korn, torr malt och flytande malt kommer att oxidera över tiden.


2.Do dina läxor- Att designa bra öl är en delvetenskap och en delkonst. Varför gissa på vetenskapsdelen? Att byta till bryggning programvara kan göra skillnad i bryggningen eftersom det ger dig möjlighet att beräkna färgen, bitterheten och den ursprungliga gravitationen på framsidan för att matcha din bryggstil. När jag bryggde mer började jag läsa toppbrygga böcker, engagera sig i diskussionsforum och surfa på internet för bryggningsresurser. Alla dessa källor, i kombination med erfarenhet och experiment påverkade dramatiskt min bryggstil och konsistens i en sökning efter bryggning.


3.beep det sterilt- Allt som berör din öl efter det har börjat kyla måste saneras med hjälp av någon av de populära saneringslösningarna (blekmedel, jodofor, etc). Perioden omedelbart efter att du är coolt är din öl särskilt kritisk som bakterier och andra infektioner är mest sannolikt att ta håll kvar innan jästen har börjat jäsning.


4.Cool The Wort snabbt- Kylning av din öl kommer snabbt att öka nedfallet av proteiner och tanniner som är dåliga för din öl och kommer också att minska risken för infektion. En Immersion Wort Chiller är en relativt billig investering som förbättrar klarheten och kvaliteten på din öl. Kylning är särskilt viktigt för fulla batchkokar.


5.Boil i 60-90 minuter- Kokning av din wort utför flera viktiga funktioner. Det steriliserar din wort, förångar många oönskade föreningar, släpper ut bittade oljor från humlen och koagulerar proteiner och tanniner från kornen så att de kan falla ut under kylning. För att uppnå alla dessa ädla mål måste du koka i minst 60 minuter, och för lättare stiler av öl är en längre koka på 90 minuter önskvärt.


6.Control jäsningstemperatur- Även om få bryggerier har dedikerade fermentationskylskåp, det finns enkla metoder som du kan använda för att upprätthålla en konstant temperatur för öl under jäsning. Den bästa tekniken jag har sett är att välja ett coolt, torrt område i ditt hem och sedan linda fermentorn i våta handdukar och placera en fläkt framför den. Våt handdukarna var 12: e timme eller så, och du bör få en stadig jäsningstemperatur i 66-68F-sortimentet. De flesta bryggbutiker säljer stick-på termometrar som kan fästas på fermentationskärlet för att övervaka temperaturen.

16

Glänsande rostfritt stålfermentor


7.Smån till en fullständig satsskoka- Kokande all din wort kommer att dra nytta av din öl. Om du bara kokar 2-3 liter av en 5 gallonbatch, får du inte de fulla fördelarna med en 60-90 minuters koka. Inköp av en 7-12 gallon brygg kruka och (rekommenderas) utomhus propan brännare (som gör makan glad som du nu brygger utanför) är stora mellanliggande steg för att flytta till allkorns bryggning och de fulla kokarna kommer att förbättra din öl .


8. Använd glasfermenterare- Glaskarboys (eller rostfria fermenterare erbjuder signifikanta fördelar över den typiska plasthinken. Först är de mycket lättare att rengöra och sterilisera. För det andra ger glas (eller rostfritt) en 100% syrebarriär, där plasthinkar är porösa och kan läcka syre om det är lagrat under långa perioder. För det tredje har plastfermenterare ofta mycket dåliga tätningar runt hinkens topp och kan läcka i båda riktningarna som gör det svårt att bestämma när jäsning faktiskt har slutförts. En 5 gallon Glass Carboy kommer att göra jobbet bättre, och är tillgängligt till ett mycket rimligt pris från de flesta butiker.


9.make en jäststartare- När du stiger direkt från ett rör eller ett paket med flytande jäst är ok, kommer din öl att ferma bättre om du först gör en jäststart. Koka upp en liten mängd torkat malt extrakt i en kvarts vatten med 1/4 oz humle. Kall det bra och lägg sedan på din jäst i det 2-3 dagar innan du brygger. Installera lite folie eller ett luftlucka över det och placera det på ett coolt mörkt läge. När Brew Day kommer, kommer pitching din starter att resultera i en snabbare start och mindre risk för infektion eller av smaker.


10.Make långsiktiga inköp- Du kanske har börjat brygga med en off-the-shelf-kit, men om du gillar bryggning är du bäst av att göra långsiktiga inköp snarare än en serie kortfristiga inköp. Till exempel, tidigt köpte jag en 3 gallon kruka, sedan en 5 gallon kruka, sedan en 8 gallon emalj kruka och äntligen en 9 gallon rostfritt. Det skulle ha varit mycket billigare att hoppa till 9 gallon rostfritt efter 3 gallon potten. På samma sätt har jag haft flera storlekar av nedsänkning kylare, slutligen bosätta sig på en tvåstegs 3/8 \"diameter kopparspole. Om du istället gör långsiktiga inköp (en bra kruka, en bra chiller, glaskarboys, en trevlig mash-tun / kylare) kommer du att spara mycket pengar på lång sikt.


Jag hoppas att du haft dagens förslag!Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867