Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Tillägg av humle och löptiden av öl efter fermentering, vilka faktorer ska vi överväga för ölverksamhet?

Tillägg av humle och löptiden av öl efter fermentering, vilka faktorer ska vi överväga för ölverksamhet?

Visningar:8519     Författare:Alice     Publicera Tid: 2020-12-09      Ursprung:https://www.downtheroadbrewery.com/

Hoppar som lägger till


För det första överväganden när man lägger till humle, främst från följande fyra aspekter.


(1) Förhindra att Wort-skummetflöde när den första kokning, wort och protein, polysackarid etc. är en viskös lösning, kommer kokning att producera mycket skum, om det inte kontrolleras, kommer att överflöda potten. Innan Wort koka, lägg till några humle, kan spela en skumande effekt, förhindra skumöverflöde.


(2) a-syran bör ha tillräcklig dissimilationsstruktur. Efter att kokningstemperaturen bestäms beror dissimilationsstrukturen hos a-syran huvudsakligen på kokningstiden. Humle tillade bör ha tillräckligt med tid för att dissimilera strukturen.


(3) Polyfenoler måste utsättas för proteiner för tillräckligt lång. Endast när polyfenoler har tillräckligt med kontakt med proteiner kan de koagulera, och endast när polyfenoler har tillräckligt med kontakt med proteiner kan de fullständigt koagulera och separera polymera proteiner.


(4) Behåll så mycket hopp-doftande material som möjligt. Hoppolja är mycket volatil, speciellt för öl med enastående bukett. De tillsatta humlen ska ångas så lite som möjligt för att minska förångningsförlusten av humleolja.


För det andra, tillsättning av humle tid

I kombination med olika faktorer tillsätts i allmänhet i tre gånger, åtminstone i två gånger. Ta kokningstiden på 90min som ett exempel. Lägg till i början av kokningen för första gången med en mängd av cirka 19% av de totala humlen; lägg till 45min efter kokningen för andra gången med en mängd av ca 43% av de totala humlen; Tillsätt vid 10min före slutet av kokningen för tredje gången med en mängd av ca 38% av de totala humlen.


För det tredje,Det finns två sätt att lägga till humle

En är att lägga till direkt från ingångshålet. Den andra är att lägga till humle till additionstanken vid kokning, och sedan använda worten i kokande potten för att spola dem i kokande tanken.


öl husMogna snabbt


För att göra den fermenteringsvätska mogna snabbt anses det allmänt att mätas från följande aspekter:

1. Avlägsnande av råvätska.

2. Vidare mogna ölet.

3. Förtydligande och mättnad av jäsningsvätska.


För den traditionella fermentationsmetoden kommer den kraftfulla postjäsningsprocessen att vara fördelaktigt att uppfylla ovanstående betingelser, eftersom kraftig postjäsning kan producera mycket CO2, och när CO2 släpps ut från tanken (öppen jäsning), mycket flyktig rå Alkoholhaltiga ämnen kan avlägsnas.


bryggning av öl


Fermentationen bör gradvis saktas och stoppas efter det att efter fermenteringstanken är förseglad för att främja upplösningen av CO2 och förtydligandet av fermentationsvätskan, som kan påskynda mognad av fermentationsvätskan. Men för kraftig post-fermentering kommer inte bara att konsumera mycket fermenterbart socker, vilket kommer att påverka fermentationen efter tätning, men också öka trycket på den förseglade tanken för snabbt på grund av den stora mängden koldioxidproduktion och måste urladdas CO2 , vilket inte bidrar till den senare CO2-upplösningen.


Därför är acceleration av reduktionen av diacetyl i det tidiga post-savensteget en viktig åtgärd för att påskynda mogningen och öka vätsketemperaturen (6 ~ 7 grader) och öka antalet suspenderade jästceller i fermentationsbuljongen är en av Viktiga metoder för att accelerera reduktionen av diacetyl.


1000Brewhouse01

Brewhouse Systemmed plattvärmeväxlare


Turnskey Brewery Equipment kan tillhandahållas av oss. Naturligtvis, om du behöver mer information om oss och utrustningen, kontakta mig.


E-post: dgequipment@degonget.com

Kontakta Alice


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867