Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » The Big Six vattenjoner och vattenkemi i ölbryggning

The Big Six vattenjoner och vattenkemi i ölbryggning

Visningar:11     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2021-12-21      Ursprung:Webbplats

De stora sex vattenjonerna

När vi mäter vårt startbrötvatten eller justera vårt vatten, finns det sex huvudjoner som är löst i det vatten som driver mash-pH såväl som bryggkemi. Att förstå dessa joner är avgörande för att uppnå de resultat du vill ha så bra som att justera ditt vatten för att passa en viss stil eller typ av öl.

Om du letar efter att mäta det vatten du regelbundet använder för bryggning, är det också de joner du vill mäta. Det finns flera sätt att ta reda på ioninnehållet i ditt vatten, inklusive lokala vattenrapporter, bryggtestpaket eller genom att skicka ett prov till ett labb.

Dessa vattenjoner är vanligtvis listade i delar per miljon (ppm), men du kan också se dem som mg / l som är samma sak. Här är de sex tillsammans med de rekommenderade områdena som ska användas för bryggning.

231

Koppar ölbryggningsutrustning


 • Kalcium (CA)[50-100 ppm] - Surifierar mosen och driver ner mash-pH som är i allmänhet en bra sak i lättare färgben. Det hjälper också till att utfällning av fosfater och förbättra ölens stabilitet. Kalcium ger också viss struktur till öl och används också i den rollen.


 • Bikarbonat (HCO3)[0-250 ppm] eller alkalinitet [0-200 ppm] - starkt alkalisk så det kommer att höja mash pH som är oönskat i lättare färgben. Höga nivåer kommer också att hindra den kalla pausen och betona bitterhet på ett hårt sätt. Huvudrollen för dessa joner är i mash-pH-balans, och för mycket alkalinitet kan vara oönskade. Du kan konvertera från bikarbonat till alkalinitet med denna ekvation: Alkalinitet = bikarbonat * 50/61.


 • Sulfat (SO4)[50-250 ppm] - Suilfate förbättrar bitterhet i öl och lätt ljusstråle. Den främst roll är som en motvikt för klorid vid bestämning av sulfat / kloridförhållandet som påverkar bitternessuppfattning i den slutliga ölen.


 • Klorid (Cl)[0-250 ppm] - Klorid sänker bitterhetsuppfattningen och förbättrar ölens malthet. Den viktigaste rollen, tillsammans med sulfat, är att bestämma sulfat / kloridförhållandet som påverkar bitterhetsuppfattning i öl.


 • Natrium (Na)[0-150 ppm] - Natrium ger ökar sötma och kropp i vissa mörka öl. Men det är inte en stor spelare i mash ph så det används främst för att ge en viss rundhet i mörkare öl.


 • Magnesium (mg)[10-40 ppm] - Magnesium spelar en viktig roll i jäsning, eftersom det behövs av jäst, men korn i mosen ger cirka 100 ppm magnesium. Den senaste forskningen indikerar dock att kalcium faktiskt kan blockera jästens tillgång till magnesium om det är mycket högt. Så det kan vara viktigt att hålla de totala magnesiumnivåerna (vatten plus magnesium från mosen) ovanför kalcium för att förbättra jästhälsan. Magnesium spelar också en liten roll i Mash Ph, men är i stor utsträckning överskuggad av bikarbonat och sulfat.

107

Hoppellets


När jag tittar på de stora sex jonerna föredrar jag att para de första fyra. Kalcium och bikarbonat påverkar främst mash-pH och de arbetar i motsatta riktningar, så jag fokuserar på dessa när jag tittar på var mitt mash-ph bör falla och hur jag kan behöva justera den. På samma sätt parar jag samman sulfat och klorid och tittar på sulfat / chlrodie-förhållandet för att bestämma malt-hop-uppfattningen i den färdiga ölen. Natrium, som ger struktur, är något jag justerar främst för mörkare öl. Magnesium är viktigt för jäsning, så jag ser till att jag har åtminstone en liten mängd tillgänglig för jäst, men som nämnts ovan vill du också överväga kalciumnivåer och lägga till mer magnesium om du arbetar med en hög kalciumprofil.


Jag hoppas att du haft den här artikeln från Degong. Om du har några behov eller frågor, vänligen kontakta oss.Contact Kate och min email:kate@degonget.com

30

Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
 • Whatsapp
  Fax: +86 186 1518 5568
 • E-post
  info@degonget.com
 • Telefon
  Tollfri: +86 531 58780867