Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Socker och bryggning

Socker och bryggning

Visningar:38     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2021-12-23      Ursprung:Webbplats

För att göra alkohol behöver jäst socker för att omvandla den. I vin, cider och några andra andar, är detta socker lätt att erhållas från naturliga frukter, men ölbryggning utgör ytterligare hinder eftersom bryggeret behöver extrahera stärkelsen från kornet genom att omvandla stärkelsen som är naturligt närvarande i kornet. Socker som behövs för jäsning. Sockret som extraheras från malt är dock inte det enda socker som vi kan använda som brygger. Det finns faktiskt många olika former och alla har olika användningsområden.

Vissa hembrygare verkar vara lite försiktiga med att använda socker i sin öl, vilket kan vara en återgång till den sämre kostym öl som kräver ett kilo socker (därmed namnet \"kostym och kilo \"). För länge sedan var bevarande av malt extrakt under hela tillverkningsprocessen inte lika bra som det är nu, och hylldatumet kanske inte är så strikt, oavsett om det är placerat i ett lager eller ett kit som har varit i det bästa skick på butikshyllan. Vissa stilar av jäststammar är inte vanliga i vissa kit, och även med Universal Bakers jäst (i kitens tidiga dagar) klagar kunderna ofta att deras jäst har löpt ut, vilket kan ha en stor negativ inverkan på jäsning. Torrhoppsäckar är också en ny medlem i historien om att den satt öl, så alla dessa uppsättningar har ett mycket dåligt rykte och leder ofta människor att dricka lågkvalitativ öl. På något sätt, med tanke på alla andra problem med dessa tidiga kit, verkar det som om socker har tagit skulden. Du kommer ofta att se att människor varnar nya bryggerier att inte lägga till sackaros till sin öl eftersom det kan orsaka cider smak.

Men var inte rädd för att använda socker under bryggningsprocessen. Många kommersiella ölstilar använder mycket socker - särskilt mycket belgisk och engelsk öl, men som med någon ingrediens bör du förstå hur man använder den och vad det kommer att lägga till i din öl. Nedan är vissa sockerarter tillgängliga för bryggerier och deras bidrag till öl.

242


Majsocker (även känt som glukos eller bryggt socker)

Glukos är ett enkelt, mycket raffinerat socker som kan vara helt fermenterat, så det ger ingen smak till öl. Det är populärt bland öltillverkare eftersom det ger förutsägbara resultat.


Gandhi Sugar (Rock)

I huvudsak raffinerat socker, lägger denna form av Gandhi inte någon smak, och dess effekt är ungefär densamma som glukos eller sackaros. Du kan få en mörkare version, som kan börja lägga till lite smak för öl, men det tar en stor del att verkligen göra något bidrag.


Socker (sackaros)

Sackaros kommer från sockerrör eller betor, och kommer inte att lägga till smak eller arom till din öl, men kommer att lägga till alkohol eller späda ölkroppen enligt din användning. Liknande andra sockerarter, använd socker som ett extra tillägg (på din kornlista) för att öka bulk eller ersätta en viss procentandel av basmalt med socker för att minska kroppen eller göra en torrare öl.


Gandhi sirap

Om du vill göra belgisk öl, är det nästan ett oumbärligt tillskott. Som namnet antyder är detta en sirap som kommer i olika färger från ljus till mörk. För bästa resultat, lägg till det efter kokning så mycket som möjligt för att säkerställa att sirapen är helt upplöst och behåller så mycket smak och arom som möjligt. Mörk sirap lägger till mer smak, inklusive rum och mörka frukter.


Honung

Det finns många typer av honung, och du kan få många smaker och aromer från det, men de flesta honungsdoft är mycket svåra. Om du vill lägga till honungegenskaper till öl, lägger du sedan till det i vilket fall som helst av kokning är nästan meningslöst, eftersom de flesta volatila föreningar kommer att kokas utan att lämna några honungegenskaper. Det är bäst att lägga till honung i de senare stadierna av jäsning, även om vissa mörkare och starkare honung kan ha vissa effekter om de läggs i slutet av kokningen.

146

Koppar ölbryggningsutrustning


lönnsocker

Maple sirap är en läcker sött sirap som kan lägga till några subtila woody-funktioner till din öl. Om du väljer att använda Maple Sirap, försök leta efter autentisk lönnsirap istället för den mycket bearbetade lönnsirap som säljs i de flesta stormarknader. Mörkare lönnsirap kommer att ge mer smak / arom.


Sirap (eller melass)

Sirap är en mörk, nästan tjärliknande sirap med en stark smak som kan emitteras i öl. Det produceras faktiskt som en biprodukt av raffinerat sockerrörsocker eller betesocker. När du använder sirap är moderering nyckeln, eftersom det är mycket distinkt.


Moskva

Ett mörkt brunt socker som kan lägga till rom till din öl.


Laktos

Ett icke-fermenterbart mjölksocker som kan lägga till en mild och söt smak på din öl.


Maltodextrin

Lägger till mellowness i din öl utan att lägga till sötma, så det är mycket användbart för att lägga till mellowness till tunn öl - särskilt eftersom det kan läggas till före förpackning. Maltodextrin kan också hjälpa till att bibehålla huvudet.

Brewers kan använda många andra typer av socker under hela processen, men det är några av de vanligaste och ger en bra illustration av hur man använder socker-kan användas i kombination eller i stället för enkla sockerarter (redovisar) kornräkningar för att öka Abv eller få kroppen att vara tunnare. Eller mer aromatiska och läckra sockerarter som kan användas i slutet av fermentering eller kokning för att lägga till smak och arom till öl, och sedan kan icke-fermenterbara sockerarter lägga kropp till din öl. Socker är ett mycket användbart verktyg för bryggerier och kan användas på många sätt för att skapa en mängd olika resultat.

30


Vilka sockerarter använder du i öl och vilket bidrag gör de? Berätta för oss att skicka ett mail tillkate@degonget.com.


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867