Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Skillnader i socker som används för destillering

Skillnader i socker som används för destillering

Visningar:16     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-01-25      Ursprung:Webbplats

Det första steget att destillera en bra ande är att fermentera en bra tvätt! För att fästa dina ingredienser ordentligt bör du veta var dina ingredienser kommer ifrån och hur de reagerar med varandra. Detta är särskilt viktigt för sockret som interagerar med jäst i din jäsning.


Typer av socker:

Det finns två huvudtyper socker: enkelt socker och sammansatt socker.

Enkla sockerarterär monosackarider, vilket innebär att de inte kan brytas ner för att bilda ett enklare socker. Enkla sockerarter är det enklaste för jäst att konsumera eftersom de är 100% fermenterbara.

 • Fruktos, eller fruktsocker, visar sig vara den sötaste delen av sockerarter och är ett enkelt socker som finns i honung, frukt och många rotgrönsaker. Fruktos tenderar att skapa en söt smak.

 • Glukos eller majsocker är känt att vara den mindre söta delen av socker och är ett annat enkelt socker som ofta bearbetas från en mängd stärkelsepotatis, majs, vete.


Sammansatt sockerarterär disackarider, vilket innebär att den består av två enkla sockerarter ihop. Jäst måste först bryta ner bindningen mellan sockermolekylerna, vilket kan leda till en mindre effektiv fermenteringsprocess.

 • Sackaros, även känd som bordsocker, är en förening av glukos och fruktos, som huvudsakligen finns i sockerrörstammar eller sockerbetor.


Exempel på sackaros:

Som nämnts är sackaros en förening av sockerarter som finns i sockerrörstammar och sockerbetor, men det har många olika namn, här är bara några exempel:

 • Vit socker är ett resultat av utvinning av sockerrör och sockerbetor. Efter att ha samlat sockerrör eller sockerbetor, kommer saften från växterna att kokas ner för att avlägsna fukt och kristallisera sockret. Vit socker själv har vissa sorter: grovkorn, granulerat socker, caster socker (med andra ord, superfin socker), konditor socker (pulveriserat socker) och klumpsocker (sockerbitar). Varje sort har sin egen användning i bakning, matlagning eller destillering.

 • Brunt socker är också sackarosocker. På grund av närvaron av melass innehåller sockret en distinkt brun färg, vilken är mellan 3,5% för ljusbrunt socker till 6,5% för mörkbrunt socker. Brunt socker är också en minimalt orefinerad eller delvis raffinerad form av socker och kan uppsamlas från den första kristalliseringsprocessen av sockerrör. Därför innehåller brunt socker normalt ett högre innehåll av mineraler än andra typer av bearbetat socker.

193

DEGONG 2000L Copper Column Distiller


Varför är detta viktigt?

Socker är en av huvudkomponenterna i jäsning, det reagerar med jästen för att skapa etylalkohol som senare kommer att destilleras. Att veta vilken typ av socker som interagerar med jästen och hur det reagerar kan du ändra din jäsningsprocess för att uppnå de önskade resultaten.


Om du bara börjar fermentering och destillering är den enklaste tvätten att börja med en sockervätt eftersom det bara är en blandning av ett enkelt socker och jäst. För att göra sockertvätt och beroende på vilken typ av ande du vill göra, tillsätt en viss mängd socker i varmt vatten och låt det lösa upp. När det är upplöst och kylt lägger vi till vatten och jäst i blandningen av vätska.


Men om du är lite mer skicklig i jäsnings- och destilleringsprocessen kanske du vill försöka få sockerarter från naturliga källor som frukter och korn. Till exempel är god whisky fermenterad med sockerarter som kommer från korn, majs, råg och / eller vete blandat med vatten och jäst. Medan Rum får sina naturliga sockerarter från fermenterad sockerrör.


När du bygger ditt anderecept, glöm inte att ta hänsyn till de grundläggande skillnaderna i sockret!Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
 • Whatsapp
  Fax: +86 186 1518 5568
 • E-post
  info@degonget.com
 • Telefon
  Tollfri: +86 531 58780867