Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Skillnaden mellan brandy och konjak

Skillnaden mellan brandy och konjak

Visningar:0     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-03-01      Ursprung:Webbplats

Brandy

Den ikoniska bilden av St. Bernard Rescue-hund, miniatyrkorg av brandy fäst vid sin krage, är mer ett fall av konstnärlig licens än spritlicens. På 1820-målningen av sjuttonårig engelsk konstnär Edwin Landseer, är Alpine Mastiffs reanimating en bekymrad resenär, två fat-bärande hundar, som hjälper en snowbound traveler. Enligt konstnären innehåller fatet brandy. Men enligt de munkar som behöll sjukhuset uppfördes i 1049 av Bernard of Menthon (Canonized \"St. Bernard \" år 1681 och förklarade \"Patron Saint of the Alps \" 1923) ovanpå ruinerna av ett romerskt tempel till Jupiter belägen i det som idag kallas St Bernard Pass, nära gränsen mellan Italien och Schweiz, hundens ras de krediteras med att utvecklas i början av 1800-talet och som har kallats St Bernard sedan 1880, aldrig bäras Fat Brandy (eller av någon annan sprit för den delen) som är knuten till sina kragen under deras styr- och räddningsuppdrag. Så det verkar som munkar som sparas liv och andar, eftersom vetenskapen senare skulle bevisa att administrering av alkoholhaltiga drycker till frysning av offer är oklokt eftersom alkohol får blodkärl att dilatera, rusa blod till huden och borta från vitala organ, vilket resulterar i en snabb minskning av den totala kroppen temperatur. Och det är inte bra i kallt väder! Men även utan legendens lock är Brandy en av de berömda medlemmarna i andar världen.


Den historiska posten tyder på att de gamla egyptierna och babylonierna producerade parfymer och aromater via någon form av destillation. Och medan det är känt att grekerna utförde kemiska destillationer med det 1: a århundradet C.E., var dessa destillationer inte av alkohol. De medeltida araberna antog teknikerna för destillation från grekerna, vilket framgår av sina skrifter som går tillbaka till 9-talet (med andra bevis som når tillbaka till 8th century), men det finns inga bevis för att tekniken applicerades på destillationen av alkoholhaltiga drycker . Det tidigaste beviset på destillation i den latinska världen går till 1200-talet, den teknik som passerar från araberna. Vid det 12: e århundradet destillerades alkoholen från vin i Italien, en av de tidigaste beskrivningarna av tekniken som härrör från Ramon Llulls skrifter (1232-1315), den mallorska författaren och filosofen. Från Italien sprids övningen av destillering av alkoholhaltiga drycker till de medeltida klostren, främst för medicinska ändamål. Men eftersom alkohol förstdrogs först från vin, håller Brandy skillnaden att vara den äldsta av de destillerade vätskorna.


Brandy är en ande gjord av destillering av druvvin. Det kännetecknas av Eaux-de-Vie, som destilleras från Pomace (se \"grappa \" nedan); mosen av frukter, inklusive druvor; eller från vin gjorda av annan frukt än druvor. [Eaux-de-VIe gjord av ingen-druvviner kallas \"fruktsakliga brandies \"]. Vissa brandies är åldrade i träfack, härledande färg och smak därifrån. Andra brandier är färgade. Och ändå är andra brandier både åldrade och färgade.


Traditionellt är Brandy druckit snyggt från en brandy snifter som en eftermiddagsdrink. (Cognac och Armagnac, både från södra Frankrike, är några av de mest kända brandiesna. Se \"Cognac \" nedan).


Historien om brandy är direkt kopplad till destillationens historia. Och samtidigt som det finns bevis på att Brandy gör från så långt tillbaka som antikvitet var det inte förrän 15-talet, med framsteg i destillation, att Brandy började produceras i betydande skala. En 1728 upplaga av Ephraim Chambers 'Cyclopædia beskriver en metod för att destillera vin i brandy. Vinet var ursprungligen destillerat för bevarandeändamål och för enkel transport (vattnet som tagits bort under destillation skulle fyllas på leveransdestinationen, strax före förbrukning). Destillation hade också finanspolitiska konsekvenser eftersom skatter bedömdes i volym, vilket gjorde vin mer kraftigt beskattat än brandy, vinets \"kondenserade \" motsvarighet.


Stora vinkulturer tenderar att också vara stora brandy kulturer: de stora vinframställningarna i västra (Frankrike och Spanien) och östra (Bulgarien, Georgien) Europa är kända för att producera utmärkta brandies.


429

DEGONG Brandy Sprit Destillationsutrustning


Cognac

Cognac är en mängd olika brandy. Och Brandy är en ande som produceras av Distilling Wine. För att en produkt ska vara lagligt märkt \"Cognac, \" måste den produceras i den vinodlingsregionen som omger den franska staden Cognac i Charente och Charente-Maritime. Det måste göras från vissa druvor, vars huvudsakliga är \"Ugni Blanc \" (känd lokalt som \"Saint-Emilion \" och som \"Trebbiano \" i Italien), Folle Blanche och Colombard; måste vara två gånger destillerad i kopparpottstillbilder; och åldras minst två år i franska ekfat från limousin och tronçais. (Många cognacs är längre än det tvååriga minimikravet).


Efter att druvorna pressas lämnas juice till ferment i två till tre veckor, under vilken tid regionens naturliga, vilda jäst omvandlar de naturliga sockerarterna i druvsaften till alkohol (ca 7 till 8 volymprocent).


Det vita vinet som används för att producera konjak är mycket torrt, tunt och sura-alla kvaliteter som, medan det inte är idealiskt för att dricka, är utmärkta för destillering, då åldras i konjak.


Destillation resulterar typiskt i en vätska med en alkoholhalt av ca 70 volymprocent. Den destillerade vätskan sätter sedan i ekkärl, där det, som det reagerar med cylindern och omgivningsbetingelserna, avdunstar med en hastighet av ca 3% per år. Och eftersom alkohol sprider sig snabbare än vatten sjunker alkoholhalten till cirka 40% över tiden. Vätskan överförs sedan till glasbehållare som kallas Bonbonnes, där den lagras för efterföljande blandning.


Cognac är graderad som: v.s. (\"Mycket speciell \"), som betecknar en blandning där den yngsta brandyen har åldrats i minst två år i ek; V.S.O.p (\"mycket speciell gammal blek \"), som betecknar en blandning där den yngsta brandyen har åldrats i minst fyra år i ek, men medelåldern är sannolikt mycket äldre; och X.O. (\"Extra Old \"), som betecknar en blandning där den yngsta brandy har åldrats i minst sex år, men med en genomsnittlig ålder som sannolikt kommer att vara längre än 20 år.


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867