Visningar:8520 Författare:Alice Publicera Tid: 2021-02-05 Ursprung:https://www.downtheroadbrewery.com/
I de flesta fall behöver vi inte göra specifika planer och beslut för varje problem. Vi behöver bara följa den gamla operationstekniken och processerna. Om vi vill göra en ny klassisk stil öl, är det bäst att planera och beräkna varje steg.
Här är sex steg för att göra en bra ny öl för att säkerställa att bryggningsprocessen är välskött.
1.Developera målprodukten och beskriv produktstilegenskaperna
Detta kan innefatta stilen av bryggning, de ingredienser som behövs, etc. för att noggrant beskriva ölens stil, gör tillräckligt med arbete, till exempel:
Hur många liter öl ska brytas?
Använder du AlyEasts, Lageryeast eller någon annan speciell jäst?
Vad är det specifika värdet eller intervallet för den ursprungliga Wort-koncentrationen för den planerade bryggningen?
Vad är det beräknade bitterhetsvärde (IBU) som ska uppnås?
Vad är den planerade Chroma?
Vilka maltindikatorer är lämpliga eller kan uppfylla planens krav?
Vilken typ av hop doft och arom egenskaper behövs?
Vilka speciella ingredienser bör ingå (frukter, kryddor, sirap, etc.) och hur ska de läggas till?
2.Preparation av mashing process, inklusive lista, index och kvantitet malt och koncentrat
Vilken bas malt eller koncentrat planerar du att använda?
Vilken typ av speciell malt är planerat och vilken andel och kvantitet läggs de till?
Vilken typ av sackarifieringsprocess krävs?
Vad är den slutliga målkoncentrationen av bryggningsprocessen?
3.Dederminer vattenkvalitetskrav
Vad är indexbehovet av råvatten?
Vilken jonisk koncentration av vatten krävs för den planerade ölen?
Vilka behandlingar krävs för att uppnå dessa jonkoncentrationer?
Om vatten behöver behandlas, vad är effekterna av dessa tillsatser på Brewhouse / Mashing Process?
Finns det något annat som måste läggas till sackarifieringsprocessen?
Vad krävs det totala mängden vatten? Hur mycket är vattnet för mashing och vattnet för rengöring av korn?
4.Dederminera listan med humle, inklusive indikatorer och kvantiteter
Vilken karaktäristisk hop doft behövs (källa och typ av humle)?
Vilken karaktäristisk hopsmak (källa och typ av humle) krävs?
Vad är det humleens bittera värde som måste uppnås?
För att bestämma tillsatsmängden av aromhoppar bör det eventuella påverkan av aromhopps på IBU-värde beräknas först. Mängden bitter humle som behövs kan beräknas genom att subtrahera IBU-värdet av smakhopp från det totala IBU-värdet.
5.Dederminer fermenteringsprocess
Vilken typ av jäst kommer att användas?
Vad är mängden jäst tillsatt?
Vad är lämplig jäsningstemperatur? Hur kontrolleras och övervakas jäsningstemperatur?
Vilken konfiguration av fermentationsbehållare kommer att användas? Pneumatisk ventil eller andningsventil?
Krävs en separat diacetylreduktionstid?
Behöver du tillbaka lagring?
Slutligen bestämdes jäsningsprocessen
6.Consider filtrering och fyllning av koldioxid
Behöver öl vara klar med ett visst datum?
Vilken förtydligande metod kommer du att använda (lägga till den irländska mossen för att klargöra wort under kokning, post-fermenteringsfiltrering, cryoprecipitation eller använda annat förtydligande medel)?
Hur planeras koldioxidpåfyllning?
Vad är den ursprungliga koncentrationen eller vad som är det CO2-trycket som krävs för att komma till den nödvändiga koldioxidnivån?
BryggsystemFör jäsning av öl
Öl är en integrerad del av det moderna livet, genom otaliga generationer Beer-Workmans nederbörd, Brewing har blivit en konst och vetenskap i integrationen av teknik, så en ny ölbryggning, Beermakers måste kunna stå emot, sammanfattande, kontinuerliga experiment upprepade gånger, Fokuserad attityd och innovativt medvetande i den trevliga bryggningsprocessen, för att få en idealisk öl och hjärtat, med kärlek.
Om du är intresserad av ölverksamheten och vill bygga ett bryggeri, tveka inte att kontakta mig. TackAlice och min email: dgequipment@degonget.com