Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Rostfritt stål i livsmedelsindustrin

Rostfritt stål i livsmedelsindustrin

Visningar:14     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-03-04      Ursprung:Webbplats

Livsmedelsförädling började århundraden sedan när familjer och bybor bevarade mat genom saltbevarning, jäsning och torkning. Livsmedelsförädling är nu en miljard dollarindustri med fantastiska tekniska framsteg som ger bekväm, långvarig mat. Blandningstankar i rostfritt stål har spelat en nyckelroll i framstegen av livsmedelsproduktionen och fortsätter att spela en nyckelroll för att förbättra livsmedelsindustrin idag.


Varför välja rostfritt stål?


Rostfritt stål kommer i många olika kvaliteter, beroende på procentandelen legering som används i sin produktion. Det innebär att vissa legeringskombinationer är mer hållbara än andra. Därför är det viktigt att använda rätt betyg i livsmedelsförädling.


Rostfria tankar är det vanligaste valet i livsmedelsproduktion på grund av de många inneboende egenskaperna hos rostfritt stål som hjälper till att skydda mat och förbättra relaterade processer. Rostfritt stål korroderar inte och, beroende på procenten av legering, är mycket resistent mot rost. Tankarna läcker inte kemikalier eller andra partiklar i maten, så de lägger inte till eller stjäl någon smak från maten, eller lämnar oönskade kemikalier eller toxiner bakom.


Rostfritt stål är också en bra ledare, vilket innebär att den kan överföra värme efter behov och det är relativt lätt att styra eller reglera temperaturen. Detta kan vara en extremt viktig funktion, beroende på maten eller vätskan blandad i tanken och det önskade resultatet.


78

DEGONG 2000L Jordbruksförvaringstankar


Vem använder matkvalitetstankar?


Länder har mycket strikta bestämmelser om livsmedelshantering och bearbetning för att säkerställa att alla produkter är hygieniska och fria från skadlig bakteriell tillväxt. Alla företag som handlar med frukt, kött, mjölk eller grönsaker behöver pålitliga tankar för att blanda, lagra och på annat sätt hantera mat som kommer att användas för offentlig konsumtion.


När det används som lagringsmaterial skyddar rostfria tankar olika livsmedel genom att säkerställa att de inte utsätts för syre. Livsmedel som olivolja kan lagras i upp till ett år, men om det utsätts för syre kan det ändra smaken och förstöra oljan. Eftersom rostfritt stål inte tillåter syre eller frätande partiklar att komma in i blandningen är det det perfekta valet för tankmetall.


Oavsett om du blandar citrus och juice, eller lagring av mat under längre perioder, är matkvalitets rostfria tankar ett fördelaktigt alternativ. På Degong kan vi anpassa dem för att passa dina behov och passar ditt lediga utrymme så att ditt arbete i livsmedelsindustrin är både säkert och effektivt.


5

DEGONG BREWERY 5000L konisk jäsningstank
Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867