Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Romens historia

Romens historia

Visningar:12     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-02-28      Ursprung:Webbplats

Ordet \"Rum \" tenderar att framkalla bilder av karibiska öarna, deras palmer svänger rytmiskt till vindens slag; Marauding, Peg-legged pirater orsakar nöd till demoiselles; och dricker brittiska sjöofficer som dricker sina dagliga dram. Men ursprunget till ordet \"Rum \" är fortfarande osäkert. Det som är känt är dock att med 1654, \"Rum \" var en etablerad term, vilket framgår av en order från Connecticut som konfiskerar \"Whatoever Barbados sprit, vanligen kallad Rum, döda djävulen och liknande. \"Och tre år senare, år 1657, gjorde den allmänna domstolen i Massachusetts olagligt den starka spriten \" om det är känt med namnet på rumme, starkt vatten, vin, brandy etc. \"


Från antiken, i Indien och Kina, gjordes fermenterade drycker från sockerrörsaft. Och en sockerrörsdryck som heter \"Brum \" har producerats av malaysiska människor i tusentals år. Även Marco Polo, i hans äventyr i öst, erbjöds \"ett mycket bra vin av socker \" av människor som bor i det är idag Iran.


Men den första kända destillationen av rom inträffade på sockerrörplantagen av den nya världen efter att enslaverade afrikaner upptäckte att melass, en biprodukt av sockerrör, kunde fermenteras för att göra alkohol. Även om traditionen hävdar att rom förstdestillerades på ön Barbados, föreslår nya bevis att rom som destillerades i Brasilien på 1620-talet. Och en vätska som är bestämd att vara rom hittades i en flaska som sparades från 1628 sjunkna resterna av Vasa, det svenska krigsfartyget. Ett 1651 dokument från Barbados beskriver tydligt rum: \"den främsta fuddling de gör på ön är rumbullion, alias kill-divil, och det här är gjord av sockerkanor destillerade, en varm, helig och fruktansvärd sprit. \"


När Rum har utvecklats i Karibien etablerades Rum Destilleries i de nordamerikanska kolonierna: 1664, ett destilleri etablerades på vad som idag är Staten Island; Och i 1667 hade Boston, Massachusetts ett operativt destilleri. Och under de år som föregår det amerikanska revolutionära kriget uppskattades det att konsumtionen av romer i de amerikanska kolonierna var tre kejserliga gallon per år. Det sägs också att George Washington insisterade på ett fat Barbados rum för sin invigning år 1789. Så för att stödja efterfrågan på melasserna som behövs för att producera rum, tillsammans med en ökande efterfrågan på socker i Europa under 17 och 1800-talet, a Arbetskällan var nödvändig för att arbeta de karibiska sockerplantagen. Ange: den triangulära handelns sordidhistoria, där afrikanska män, kvinnor och barn slogs och togs till Karibien på europeiska fartyg för att arbeta med sockerplantager. Melass och socker skickades från de karibiska öarna till de nordamerikanska kolonierna; Och socker, rom och andra koloniala varor skickades tillbaka till Europa och skapade därigenom en tre-leggig handelsväg och en institution för mänsklig slaver som skulle uthärda till nästan slutet av 1800-talet. På kanske en mindre anklagande anmärkning sker den engelska kungliga marinens anslutning med rom år 1655 när den engelska fångade ön Jamaica från spanska: På grund av det lokala romans överflöd ändrade den dagliga alkoholrationen till sjömän från franska brandy Till rum skulle en perquisit brittiska sjömän njuta till den 31 juli 1970, då praxis avskaffades.


424

DEGONG ROM DESTILLATION UTRUSTNING


De flesta rum är producerade från melass. Och eftersom många av Karibiens tidigare \"sockeröarna \" inte längre odlar sockerrör i kommersiell skala, och eftersom Brasilien är världens största producent av sockerrör, kommer mycket av de melass som används i rumproduktion runt om i världen från Brasilien. Men några rumproducenter (som de på de franska karibiska öarna, där sockerröret fortfarande odlas) producerar rum från jäsad sockerrörsaft. (Ironiskt nog är Brasilien inte känt för Rumproduktion. Istället är den nationella andan cachaça, en destillerad ande gjord av fermenterad sockerrörsaft i stället för från fermenterade melass. Följaktligen, eftersom den brasilianska Cachaça är konceptuellt oskiljaktigt från de rum som är gjorda av sockerrörsaft, Cachaça kallas ibland \"brasilianska rum \"; och i USA är Cachaça erkänt som en typ av rom).


När rum är destillerat från melass, tillsätts vatten och jäst till melasserna för att starta fermentationsprocessen. Vissa producenter tillåter vild jäst att göra jäsningen; Men andra föredrar valda stammar av jäst för att bättre förutsäga smak och jäsningstid. Och ändå använder andra producenter \"Dunder, \" det jästrika skummet från en tidigare jäsning. Dunder möjliggör en långsammare jäsning, vilket resulterar i ett fullare smakfullt rum, medan snabbare skådespelare tenderar att producera lättare, mindre komplexa rum. När sockerrörsjuice används, läggs inget extra vatten till den naturliga juice. Och antingen naturligt förekommande vildjäst, Dunder, vald jäst eller en kombination därav används för att aktivera fermentationsprocessen.


Destillatet är en klar vätska. De flesta länder kräver att rom åldras i minst ett år. Tydliga rum är åldrade i rostfritt stål, medan gyllene och mörkare rum är vanligtvis åldrade i Charred Oak Barrels som tidigare används för att åldras Bourbon, även om fat av andra skogar också kan användas. Rums åldrade i träfat i varma, tropiska regioner är kända för att minska med cirka tio procent flytande volym per år på grund av avdunstning. En gång i åldrarna blandas för att uppnå smakkonsistens, sedan flaska.
Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867