Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Rengöring och underhåll av destillationsutrustning

Rengöring och underhåll av destillationsutrustning

Visningar:24     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2021-12-14      Ursprung:Webbplats

Kvaliteten på destillatet som produceras, oavsett om det är vatten, eteriska oljor, sprit eller bränslealkohol, beror på renlighet och underhåll av destillationsutrustningen. Innan du använder din destiller för första gången, rengör det noggrant för att ta bort eventuella föroreningar som kan förbli på ytan under byggprocessen. Rengör regelbundet efter varje användning, mellan satser eller när du byter från en ande till en annan, speciellt för kommersiella stillbilder. Detta kan avlägsna föroreningar, såsom svavelsyra som ackumuleras på ytan av det fermenterade mashen under destillationsprocessen.


Vilka är fördelarna med att städa destillatorn regelbundet?

När koppar utsätts för miljön, kommer den att oxidera, färgen blir gradvis blågrön och slutligen nästan svart. Patina är den naturliga färgen som visas när kopparmetall används över tiden. Vissa människor försöker bibehålla den naturliga färgen på koppar genom regelbundet rengöring och polering eller täckning med bensotriazol. Andra bryr sig inte om dimhet, även om det bara är i utseende.

Å andra sidan visar en rostfritt ståldistiller omedelbart smuts och fläckar på dess yta. Rostfritt stål är lätt att rengöra, men det behöver städas regelbundet för att hålla det felfritt.

För att hålla det säkert, hygieniskt och lämpligt för att producera rent destillat, bör destilleringens insida (om den är tillverkad av koppar eller rostfritt stål) rengörs noggrant. Dessutom, när koppar stills är rena, kommer de att bli mer framgångsrika för att avlägsna sulfid.

230

1000L / 10HL ande alkohol koppar destillationsutrustning


Rengöring av fermentationsutrustning

Destillationsanordningen innefattar en fermentationsanordning som är separat från destillationsanordningen. Eftersom de behandlar korn från den tid de skördas, tenderar denna utrustning att innehålla mer smuts och mikroorganismer än en destillator. Därför bör jäsningsutrustning rengöras och desinficeras. Rengöring kan avlägsna smuts och andra större partiklar, medan desinfektion kan döda osynliga bakterier.

16

Fermenteringstanken i rostfritt stål


Koppar behöver fortfarande städning

Det finns två situationer för rengöring av koppardestilleraren: före första användningen efter inköp och periodiskt efter användning. Du kan använda ättika lösning, rågmjöl och vatten eller saltlösning för att rengöra koppar. Alternativt kan en kommersiell kopparrenare också användas.


Håll kopparnätet rent

Gilla att använda en destillator, rengör kopparnätet regelbundet efter användning. Kopparnätets renlighet påverkar dess förmåga att avlägsna svavelföreningar från vätskan, vilket direkt kommer att påverka dess kvalitet.


Koppardistillerpolering

Polska kopparen medan den fortfarande är på utsidan för att ge den en bländande glans. Under tiden, välj ett giftigt polermedel och håll dig borta från slipande rengöringsmedel till varje pris. För att undvika att du fortfarande blir smutsig av städare som ska ta bort rost, skölj och torka försiktigt efter att du har använt rengöringsmedel efter eget val.


Rengörat rostfritt stål fortfarande

Stänger av rostfritt stål är mycket enklare att rengöra, och till skillnad från kopparutrustning, kommer de inte att förlora sin glans på grund av korrekt underhåll. Men även de minsta fläckarna eller smuts kommer att visas och kan avlägsnas genom att bara torka lätt.

193

3000L Whisky Vodka 96% alkohol koppar destillationsutrustning


Högkvalitativa varor och läckra andar kommer från väl underhållna stillbilder. Speciellt koppardestiller kan mer framgångsrikt ta bort svavelföreningarna i månskensvin, vilket ger utsökta produkter. Beroende på destilleringens typ och syfte måste du vara särskilt försiktig med att rengöra den ordentligt. Det rekommenderas också att använda varmt eller varmt vatten för rengöring, eftersom det inte bara kan avlägsna smuts och olja, utan också ta bort dolda bakterier. Slutligen kommer frekvent rengöring och underhåll att hålla din vingård i högsta driftsorder under en längre tid.

DEGONG är en leverantör av destillationsutrustning och annan bearbetningsutrustning, såsom ölbryggningsutrustning, mixers, fermentationstankar, kylare och pannor. Kontakta oss nu för att lösa alla dina krav på industriell bearbetningsutrustning.

Kontakta Kate och mig via e-post:dgequipment@degonget.com


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867