Visningar:5 Författare:Kate Publicera Tid: 2020-12-02 Ursprung:Webbplats
Det finns alltid alla slags problem i processen att brygga öl. Speciellt för dem som just har börjat göra hantverk öl, när de stöter på dessa problem, är det första som kommer att tänka på vad som är fel med ölutrustningen, men de överväger inte om de har gjort lite missbruk.
Idag kommer vi att berätta några problem som orsakas av missbruk i processen med att brygga öl och hur man löser dem.
Anledning:
1. Röret kan blockeras genom utfälld malt eller andra främmande kroppar.
2. Motorns saknade objekt kan orsakas av lösa motorkablar eller brutna omkopplare.
Lösning:
1. Kontrollera först om varje trådhuvud på motorn och motorväxelns huvudhuvud är lös, om det är lös och fixerat.
2. Ta bort det nedre huvudröret för att se om det finns ett malt blockering och sedan fullständigt kontrollera det yttre röret och rengör röret.
3. När maltmashen rörs om, kan bubbelpoolen inte produceras i potten.
Anledning:
De viktigaste resultaten är följande: 1. Motorns löphastighet är för långsam, vilket kommer att orsaka att maltmassan roteras långsamt under uppvärmning.
2. Om det finns en bubbelpool i potten kommer det att finnas luft som kommer in i centrifugalpumpen, vilket resulterar i en långsammare hastighet av centrifugalpumpen.
3. Malten krossas för fint.
Lösning:
1. Sätt en omrörningsstång i sackarifieringspotten för att förhindra bubbelpoolen i sackarifieringspotten.
2. Kontrollera om motorn är normal eller byt ut centrifugalpumpen.
3. Malt bör inte krossas för fin. Var uppmärksam på krossa graden av malt när du brygger öl nästa gång.
Anledning:
På grund av tryckskillnaden mellan inuti och utanför fermentationstanken och övermatningen av koldioxid upplöst i öl.
Lösning:
Trycket i fermentationstanken kan släppas och sättas till 0,09 MPa. Vid deflatering bör den vara deflaterad långsamt. För snabb kommer att leda till att ölen sprutas ut.
Anledning:
1. Smashing bakterier och kontaminering, med för mycket mörk malt och blötläggning för länge.
2. Använd råvaror med sur smak.
3. Sackariseringstiden är för lång, och temperaturen sjunker under 50 grader Celsius.
Lösning:
1. Akta dig för att desinficera redskap som kan komma i kontakt med kokad wort.
2. Lägg till mörk malt senare, eller justera vattenkvaliteten (inte lämplig för nybörjare).
Tillhandahålls av GD Kate
E-post: michelle@degonget.com
+86 178 6025 5597