Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Pot stills och kolumn stills: Vad är bäst för destillation

Pot stills och kolumn stills: Vad är bäst för destillation

Visningar:1     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-02-10      Ursprung:Webbplats

Destilleringsutrustning som traditionella pottstills och kontinuerliga kolumn stillbilder blir mer popularitet eftersom andarbranschen stiger samtidigt - men vilken destillation fortfarande väljer man för deras destilleri?


Spirit Destillation är inte den enklaste processen, men när du spikar ner den typ av destillation som du fortfarande kommer att använda blir det lite mindre komplicerat. När du väljer mellan en traditionell kruka fortfarande och en kontinuerlig kolumn fortfarande måste du fråga dig en rad frågor.


Vilken typ av ande gör du?


Vad ABV vill du att Anden ska uppnå?


Producerar du det batch-by-batch eller i större skala?


Vill du betrakta dig själv ett \"hantverk \" destilleri?


När du har svarat på dessa frågor kan du bättre avgöra om en traditionell pott fortfarande eller en kontinuerlig kolumn fortfarande är vägen att gå. Tänk på att även om du kanske hittar det bästa fortfarande som fungerar för dig - det är viktigt att notera att det inte finns bäst. Det är allt beroende av dina mål, rutiner och specifik affärsmodell.


Vissa destillörer håller skillnaden mellan den typ av destillation som fortfarande används till en hög standard - som hävdar att den enda skillnaden i en ande kommer ner till de som kommer av en traditionell pott fortfarande och de som kommer av en kontinuerlig kolumn fortfarande. Men vi vet också att åldrande, basmaterial, och så många andra faktorer spelar in i slutprodukten. När du börjar med det första steget av destillation men det är ganska skillnaden mellan pottstillstånd och kolumn stillbilder.


Destillation, vid dess enklaste, är när värme appliceras på en vätska, förångas alkoholen i vätskan och kyler sedan den gasen för att kondensera den tillbaka i en vätska. Men i vilken mekanism väljer du att slutföra den processen i - en kruka fortfarande eller en kolumn fortfarande?


316

Degong koppar kontinuerlig kolonn fortfarande


Pot stills är ofta romantiserade, och av goda skäl! Dessa koppargjorda kakor går tillbaka till 15: e århundradet och ses vanligtvis när ett destilleri är crafting satsvis sprit. Pot stills används för att göra mer smakrika sprit, inklusive konjak, whisky, rom och scotch. ABV av potte fortfarande andar är lägre än kolumn stillbilder på grund av de smakfulla organiska föreningarna som finns i andan. Pottstills ses också i mycket mindre mängder över hela världen, och kommer endast att användas för batcheddestillering.


Kontinuerliga kolumn stillbilder används mycket mer regelbundet än pottstills, och är effektivare än deras romantiserade motpart. Alkoholen i volymen (ABV) av en kolumn som fortfarande destillerad ande är högre, vilket gör det billigare att producera, men med mindre utrymme för subtiliteter som smak och textur. Vodka, vitt rum och gin görs alla med kontinuerliga kolumnstillbilder. Denna typ av destillation kan också kontinuerligt springa, medan pottstills är batchgjorda.


Både pottstillstånd och kolumn stillbilder har använts för destillation i hundratals år, och de kan båda skapa en unik, utsökt, lätt drickande alkoholisk anda. Naturligtvis, om du pratar med någon destiller där ute, kommer de att ha en preferens för vilken de fortfarande använder. Så fatta ett beslut är det enklaste när det är direkt till källan - en tillverkare som specialiserat sig på både pottstillstånd och kolumnstillstånd, så den förspänning som finns i andningsbranschen är dämpad när du fattar ett beslut.


Om du är dabbling i tanken på att starta ett destilleri eller lägga till på din redan etablerade en, vill du kunna se fördelarna med både pottstillstånd och kontinuerliga kolumnstillbilder - och helst av någon som vet destilleringsutrustning. Med en specialitet i handgjord destilleringsutrustning och system är deras tillvägagångssätt att styra någon ner den bästa vägen ojämförlig. Oavsett om du bestämmer dig för att använda en potte fortfarande eller en kontinuerlig kolumn, har Degong skickligheten, erfarenheten och passion för att hjälpa framtida destillatorer och expandera destillatörer väljer den utrustning som bäst passar deras behov.Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867