Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Om whisky

Om whisky

Visningar:0     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-02-08      Ursprung:Webbplats

Bakgrund

Whisky (vanligtvis stavad whisky i Kanada och Skottland) är en ande som produceras av jäsad korn och åldras i trä. En ande är någon alkoholhaltig dryck där alkoholhalten har ökats med destillation. Andra sprit inkluderar brandy (destillerat från vin), rum (destillerat från sockerrörsaft eller melass), vodka (destillerat från korn men inte åldras) och gin (också destillerat från korn och unaged men smaksatt med enbärbär och andra ingredienser.)


Olyckade alkoholhaltiga drycker som Mead, vin och öl har producerats sedan minst 7000 b.c. Destillationsprocessen (uppvärmning av en alkoholhaltig dryck för att koka av, samla och koncentrera alkoholen) användes först i Kina senast 800 B.C. att producera ris sprit. Ungefär samma tid i andra delar av Asien användes destillation för att producera arrack, en dryck som liknar rom, gjord av ris och sockerrörsaft eller palmjuice. De gamla araberna, grekerna och romarna alla destillerat vin för att producera drycker som liknar modern brandy. Utövandet av destillation spred sig till Westetn Europe med araberna i åttonde århundradet, särskilt i Spanien och Frankrike.


Ingen vet var eller när de första kornens andar producerades, men de fanns verkligen i Europa senast 500 år sedan. Vissa hävdar att whisky uppfanns i Irland så länge som 1000 år sedan och transporterade till Skottland av munkar. I vilket fall som helst, de första skriftliga dokumenten av skotskt whisky-gör datumet så långt tillbaka som 1494. (ordet whisky kommer från den irländska Gaelic Uisge Beatha eller den skotska Gaelic Uisge Baugh, båda betyder \"Vatten i livet. \")


Sprit transporterades till den nya världen med de tidigaste europeiska bosättarna. Rum blev destillerat i New England i början av 1700-talet, och destillationen ägde rum också i New York så tidigt som 1640. Under den tidiga 1800-talet blev whiskymaking en viktig industri i den västra delen av de amerikanska kolonierna, särskilt i västra Pennsylvania. Jordbrukare fann det svårt att lagra sina lättförgängliga korn och att transportera dem till avlägsna östliga städer. Det var mycket enklare att använda dem för att göra whisky, som kunde lagras i flera år och lättare transporteras.


Whisky spelade en viktig roll i Förenta staternas tidiga historia, särskilt under det så kallade Whisky-upproret av 1794. Jordbrukare i västra Pennsylvania vägrade att betala en impopulär skatt på whisky och attackerade federala officerare som försökte samla den. Efter den lokala skattekontrollens hem brändes av en grupp av 500 beväpnade rebeller, skickade president George Washington i 13 000 trupper för att stoppa upproret. Upproret slutade utan blodsutgjutning, och den federala regeringens makt var fast etablerad. Många whiskymakers flyttade längre västerut, till det var då indiskt territorium, att fly från federal auktoritet. De bosatte sig i södra Indiana och Kentucky, områden som fortfarande är kända för whisky.


Amerikansk whiskymaking nådde en topp 1911, när cirka 400 miljoner liter producerades, överskred en siffra inte förrän efter förbud. Den 16 november 1920 blev den volsteatiska handlingen den artonde ändringen av Förenta staternas konstitution, och ingen amerikansk whisky var lagligt gjord förrän ändringen upphävdes den 5 december 1933. Produktionen nådde en annan topp 1951, då cirka 800 miljoner liter gjordes. Idag produceras cirka 400 miljoner liter varje år.


De tidigaste anordningarna för destillation bestod av en sluten, uppvärmd behållare, ett långt rör (känt som en kondensor) genom vilken alkoholdampen kunde svalna och vända sig tillbaka till en vätska och en behållare för att fånga alkoholen. Dessa raffinerades senare i pottstillbilder, i vilken alkoholånga från en uppvärmd kopparkruka kondenserades i ett spiralformigt, vattenkyld kopparrör som kallades en mask. Pot stills används fortfarande ofta för att göra whisky i Skottland och Irland och Brandy i Frankrike. I Skottland i 1826 uppfann Robert Stein kontinuerlig destillation, där alkohol kunde destilleras kontinuerligt snarare än sats med sats. Denna process förbättrades av Irishman Aeneas Coffey 1831 och används fortfarande för att göra mest massproducerad whisky idag.


Whisky är populär runt om i världen och görs nästan överallt. Förenta staterna gör och förbrukar mer whisky än någon annan nation, men den mest berömda whiskyen är fortfarande scotch whisky, ofta bara kallad scotch.


122

DEGONG Koppar Whisky Destillationsutrustning


Råmaterial

Whisky är gjord av vatten, jäst och korn. Det använda vattnet anses ofta vara den viktigaste faktorn för att göra bra whisky. Det ska vara rent, klart och fritt från badprovningar som järn. Vatten som innehåller karbonater, som finns i områden som är rika på kalksten, används ofta i USA, särskilt i Maryland, Pennsylvania, Indiana och Kentucky. Skotskt vatten är känt för att vara lämpad för att göra fina whisky, av skäl som fortfarande är något mystiska.

Varje whiskyMaker håller en tillgång till jäst tillgänglig, odlad på korn malt och hålls fri från bakteriell kontaminering. Vissa whiskymakers använder flera typer av jäst för att kontrollera jäsningsprocessen exakt.


Den typ av korn som används varierar med den typ av whisky som görs, men alla whiskyer innehåller åtminstone en liten mängd maltad korn, vilket behövs för att starta fermentationsprocessen. Scotch malt whisky innehåller bara korn. Andra whiskyar innehåller korn i kombination med majs, vete, havre och / eller råg. Corn whisky måste innehålla minst 80% majs, medan Bourbon Whisky och Tennessee Whisky måste innehålla minst 51% majs. Rye whisky måste innehålla minst 51% råg, och vete whisky måste innehålla minst 51% vete.


Rak whisky har inga andra ingredienser, men blandade whiskyer kan innehålla en liten mängd tillsatser, såsom karamellfärg och sherry.


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867