Visningar:0 Författare:Kate Publicera Tid: 2020-12-25 Ursprung:Webbplats
Framställningen av Wort: Formuleringen av mashingprocessen är huvudsakligen för att uppfylla verkningsbetingelserna för maltas och andra enzymer. Därför bör mosningsprocessbetingelser innefattande temperatur, pH, förhållningsförhållande till vatten, förhållandet mellan råmaterial, omröring bör vara anordnade enligt Till faktiska behov.Today öl bryggeri utrustning leverantörer pratar om förhållandet mellan öl mashing och enzymer.
Eftersom alla typer av enzymer har sin egen lämpliga verkstemperatur, och enligt den optimala åtgärdstemperaturen hos dessa enzymer, kan de delas in i två typer: lågtemperatur-enzym och kalltemperaturenzym. Vid låg temperatur är handlingen av ljummet enzym långsam. Effekten av enzym vid låg temperatur är mer lämplig; vid låg temperatur. Temperaturenzymet är mer lämpligt, men det lågtemperaturenzymet har inaktiverat, så en viss mashing-temperatur kan inte anpassa sig till verkan av flera enzymer samtidigt, och mashing-temperaturen måste vara så låg som möjligt och nära det optimala temperaturen för alla typer av enzymer så långt som möjligt. Endast på detta sätt kan goda resultat uppnås.
Emellertid är enzymsystemet av malt mycket komplext, och den optimala temperaturen är annorlunda, så det är svårt att möta dem en efter en, och komponenterna av malt och hjälpämnen kompletterar varandra när de ageras av enzymer. Dessutom är det i den faktiska produktionsprocessen omöjligt att styra temperatursteget så mycket och så bra, så temperaturkontrollen är ofta uppdelad i två eller tre steg, och en viss temperaturpunkt i varje steg kan vara den optimala temperaturen hos ett visst enzym.
Det är också punkten för den icke-inaktiverande änden av enzymet nära den optimala temperaturtoppen hos enzymverkanskurvan, så att effekterna av olika enzymer kan beaktas.
Bestämning av pH och temperatur är mycket nära, eftersom pH-värdet också som ett slags enzymaktionsförhållanden, har olika enzymer sitt eget optimala pH, så i de olika stadierna av mashing bör justera pH-värdet och göra det anpassat Till behoven hos olika enzymåtgärder kan också bara uppfylla några viktzymer av det optimala pH, och rollen som andra enzymer.
Koncentrationen av mash: förhållandet mellan foder till vatten, bör uppfylla kravet på enzym-verkan så långt som möjligt. Allt talande är den höga koncentrationen av mash gynnsam mot enzymets verkan och värmebeständigheten hos enzymet förbättras och Åtgärdstiden är längre.
Förhållandet mellan råvaror avser andelen mellan själva malt och hjälpmaterial som kan användas. Om maltkvaliteten är det bra, det finns inget problem med att matcha.
Men om maltkvaliteten är bra eller dålig, ska den matchas enligt flera huvudindex av malt, vilket måste återspegla balansen av enzymer, det vill säga enzymernas aktivitet och enzymernas kapacitet för att uppfylla kraven på mashing , liksom i vilken utsträckning malten i sig kan uppfylla kraven i Wort-komposition.
Exempelvis är mashingtid, mashingenzymaktivitet och Kourbaha-index indikatorer som reflekterar enzymaktivitet och enzymvolym, medan utlakningshastighet, A-aminokväve, lösligt kväve och maltromaticitet är de grundläggande komponenterna hos malt. Dessa parametrar måste beaktas vid matchning av malt. Andelen hjälpämnen som används beror i stor utsträckning på kvaliteten på malt, huvudsakligen på tillståndet av enzymer och den höga aktiviteten hos maltoenzymer. Hjälpmaterial kan användas mer, omvänt, kan endast användas mindre.
Kort sagt, processen med mashing är främst för att tillgodose enzymets verkan, eftersom hela processen med mashing faktiskt är enzymets verkan. Mashing som inte uppfyller kraven för enzymatisk handling är inte bara en bra process. Ännu viktigare, det får inte bra wortingredienser och det producerar inte bra öl.
Om du vill starta ett nytt bryggeri eller expandera ditt bryggeri, kan du välja US.Degong är en professionell tillverkare avbryggningsutrustningVi kan erbjuda högkvalitativa tjänster. Oavsett om du är nybörjare eller en professionell, kan vi ge dig det du vill ha. Om du har intresse, kontakta mig fritt.
Tillhandahålls av GD Kate
E-post: michelle@degonget.com
Whatsapp: +86 178 6052 5597
Några bilder från nätverket om det finns överträdelse, vänligen kontakta.