Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Låt oss jämföra Brewing Beer and Distillers

Låt oss jämföra Brewing Beer and Distillers

Visningar:0     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-01-24      Ursprung:Webbplats

Denna artikel presenterar likheter och skillnader mellan bryggd öl och destillerad alkohol endast för informationsändamål. Destillerande alkohol hemma är för närvarande olaglig i många länder, så du måste vara medveten om alla lagar i ditt område om produktion av alkoholhaltiga drycker.


Hemvinsmakare frågar oss ofta om vi gör vår egen andar-whisky, vodka, rom, etc. - är mycket annorlunda eller svårare än att göra vin eller öl. Det här är en svår fråga att svara på att destillationen av andar är en process som att brygga öl eller vin är en process, som båda består av flera steg. Till exempel, oavsett om du brygger öl eller destillerande whisky, överlappar många steg. Samtidigt har båda processerna unika steg som är dedikerade till att brygga öl, bryggning eller destillering av sprit. Det kokar till och med till vad du brygger eller destillerar.


Vi har försökt att inkludera de steg som de mest engagerade hembryggarna i informationen nedan. De flesta hembryggare och vinmakare bör dock kunna använda den här guiden för att döma om de destillerande andar är mer komplicerade än deras nuvarande förfaranden.


Observera att följande beskrivningar är förenklade versioner av varje steg, med fokus på ölbryggning och whisky som gör det möjligt.


Malt

Marting är processen där korn, vanligtvis korn, blötläggs i vatten, groddar och torkas. Korn används som bas för både öl och whisky. Även om du tekniskt kan göra din egen malting hemma, kommer de flesta hembryggare att köpa pre-malted korn från en homebrew supply butik.


Fräsning

Fräsning är ett fint ord för att krossa kornet. Många hembryggare äger en kornkvarn för att krossa sitt korn hemma, men de flesta homebrew-butiker kan också krossa kornet för en liten extra laddning. Så även fräsning är en del av processen för att producera både öl och whisky, är det inte ett steg som hobbyisterna måste slutföra sig själva.


Mashing

Jäst (som är en del av ett senare steg) är inte mycket effektivt vid att bryta ner eller omvandla långkedjiga sockerarter, och stärkelse är ett långkedjigt socker. Mashing är där du kombinerar ditt malade / krossade korn med vatten som är tillräckligt varmt för att aktivera enzymerna, som hugger upp stärkelsen i kortkedjiga sockerarter. Detta steg är i allmänhet endast en del av alla kornrecept. Ofta kommer hemmet Brewer eller Distiller att köpa malt extrakt, vilket helt enkelt är ett färdigt alternativ.


SPARGING (aka lautering)

Sparging är ett fint ord för sköljning, och är gjort för att separera sockret från fastämnena, och minskar också den potentiella alkoholen. I all-grain recept där bryggeriet / destilleriet mashes kornen, som i föregående steg, sköljer du kornen. Detta steg är unikt för att brygga, där du vill minska din potentiella alkohol ner till något som 5%. Men när du gör whisky, försöker du få den potentiella alkoholen så hög som möjligt, så det här steget elimineras.


Kokande

Detta steg är igen unikt för hembryggning, men kan göras även om du inte använder ett all-kornrecept. Kokning används för att extrahera smaker från andra ingredienser, såsom humle, ta bort proteiner som orsakar chill dis, och en mängd andra orsaker som inte gäller för att göra whisky.


Jäsande

För enkelhet överväger vi helt enkelt blandningen av ingredienser som en del av fermentationssteget. Här är där vi tar tillbaka till destillationsprocessen, och är det steg där alkohol faktiskt skapas. Destillation är bara en metod för att separera föreningar genom kokning, och sedan kondenserar och bara samlar de som vi vill, så vi måste göra alkoholen först. Som görs genom jäsning. Bortsett från allkornig whisky (eller all-spannvodka, för den delen), kommer fermentering faktiskt det första steget i de flesta destillerande recepten. Så, för dig som gör öl eller vin från kit, och kommer också att göra dina destillerade andar utan att använda spannmål, kommer det att bli det första steget i din process. Till exempel, om du planerar att göra rom, kommer du helt enkelt att späda melass och jäsar den, precis som att göra öl från ett kit kräver att du spädar en burk av malt extrakt och jäsar det.


Fermentering är där de flesta problem uppstår, oavsett om du brygger öl eller destillerande andar. Fermentering, speciellt med öl eller whisky, är där du måste vara extra försiktig så att du inte hamnar med en infektion, som kommer att skämma bort hela din sats. För att vara säker, sanera alltid all utrustning och redskap som används för att blanda dina ingredienser, oavsett det slutliga ändamålet.

20

Fermentering av rostfritt stål


Tappning

Detta är det sista steget i bryggning av öl. I detta skede är jäsning färdig, din öl har delvis rensats, och du kommer att lägga till en liten mängd socker. Du flaskar sedan ölet i lämpliga flaskor och lagrar dem i en vecka eller två medan jästfäderna ser den här sockret, vilket skapar fizz i din öl. När det gäller vin kommer du att stabilisera vinet för att säkerställa att det inte finns mer jäsning, klart, filter och flaska vinet. Detta steg krävs inte vid destillering av sprit.


Destillering

Istället för att tappa din öl eller vin kommer du nu helt enkelt att överföra den fermenterade vätskan till din destillator. Medan det är valfritt, rekommenderas det i allmänhet att rensa vätskan före destillering för att undvika brännande resterande fasta ämnen eller jäst. Såsom noterats tidigare är destillationen verkligen bara kokning och kondensering av en vätska, och den vätska kan vara vatten, parfym, eteriska oljor eller alkohol. Det finns två primära destillationsmetoder, som alla används för olika ändamål. Här är en förenklad förklaring av de två metoderna:


1. Potdestillation

Vid första anblicken är den här metoden lättare än refluxdestillation, men det är mer komplicerat och känsligt än återloppskokning och kräver mer övning för att få den bästa produkten. Men precis som hemma bryggning, väljer hobbyister som vill vara mer involverade i processen ofta tankdestillation. Denna destillationsmetod används oftast för att smaka andar som whisky, brandy, gin och mer. Det kräver att du kontrollerar vilka delar av destillatet som ska samlas eller kassera baserat på temperatur, lukt, smak ... och erfarenhet.

162

1500L kopparpottdestillation


2. Refluxdestillation

Refluxdestillation är den vanligaste metoden som används i nya stillbilder. Liksom Kit Brewing är det det enklaste sättet att lära sig och få det rätt, och det kommer att hålla dig bekväm med processen. Återflöde används oftast för att destillera neutrala sprit (vodka), vissa rum och gin i mer avancerade procedurer och utrustning. Eftersom ditt mål är att samla en enda ingrediens - etanol (alkohol), har det mesta av gissningen eliminerats. Detta kommer att spädas med vatten och kan användas som i vodka, eller du kan lägga till smakämnen för att göra någonting under solen.

197

300L kopparkolonndistiller


Åldrande

Genom åldrande betyder vi inte bara att du ställer in produkten åt sidan och väntar, men faktiskt åldrande i ekfat, eller i behållare med ek, annat trä, frukt etc. för att ändra den färdiga produktens karaktär. Detta kan ta en varierande tid, och är i allmänhet endast gjort för vissa typer av destillerade sprit, såsom whisky och för vin. Det är inte en del av hembryggningsprocessen.


Slutsats

För att granska, kommer en typisk allkornig brygger att gå igenom cirka 5 steg för att skapa sin öl (mashing, lautering, kokande, jäsning, tappning), medan en all-korndestillering bara går igenom 3 (mashing, jäsning, destillering). Kit Brewers kommer att gå igenom endast 2 (jäsning, tappning), vilket är samma antal steg som behövs för en liknande destillering (jäsning, destillation). Med tanke på överlappningen i stegen skulle jag tro att de flesta hembrygare lätt kunde lära sig att destillera. När det gäller alkohol arbetar du med en brandfarlig produkt, så extra försiktighetsåtgärder måste användas, men de flesta som säkert kan arbeta en spis eller ugn bör också kunna använda en destillationsenhet. Det verkar vara en stigma som omger destillering, att det är antingen farligt eller mycket svårt att göra, men det är verkligen inte mycket mer komplicerat att bryggs öl.


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867