Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Lär dig mer om vodka tillsammans

Lär dig mer om vodka tillsammans

Visningar:1     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2021-12-29      Ursprung:Webbplats

Vodka är en alkoholhaltig dryck som destilleras från fermenterad vegetabiliska eller spannmåls mäsk. Beviset är ett mått på alkohol. Varje grad bevis är lika med 0,5% av alkohol. Därför är 100 delar alkohol 50%, 90 delar alkohol är 45%, och så vidare. Eftersom destillerad vodka kan ha upp till 145 bevis, alla smaker och lukter elimineras, vilket vodka en neutral anda. Tillsätt vatten för att minska bevis till ett intervall mellan 80 och 100.


Bakgrund

Bruket att jäsa vissa spannmål, frukt och socker för att producera berusande drycker har funnits sedan urminnes tider. Fermentering är en kemisk förändring i djur- eller växtorganismer som orsakas av jäst, bakterier och mögel. Vid produktion av alkoholhaltiga drycker, jäst enzymer verka på socker i malten (vanligen glukos och maltos) och omvandla dem till etanol.

I den 10: e århundradet, den första skriftliga omnämnandet av destillation återfinns i skrifter arab alkemist Albukassen. Det sägs att destillation även nämndes i skrifter av 13-talet Mallorca mystiker Ramon Llull. Destillation är en uppvärmnings- och kondenseringsprocessen som driver gas eller ånga i ett flytande eller fast för att bilda nya ämnen. Sprit kallas också sprit (latin för förbränning) sprit.

Ryssarna och polacker oense över vilket land först destillerad vodka. De flesta historiska referenser tillskrivs Ryssland. I vilket fall som helst, eftersom det fjärde århundradet, har det funnits uppgifter om att dricka vodka i östra och norra Europa. I dessa områden är alkoholhaltiga drycker vanligtvis destilleras till en mycket hög alkoholhalt, eliminerar doft eller smak.

I århundraden har vodka varit förstahandsvalet i östra och norra Europa. Det var inte förrän på 1930-talet som det blev populärt i Västeuropa och Nordamerika. Den brittiska publikationen Savoy Cocktail Book 1930 var det första offentliggörandet till att omfatta recept för vodka drycker. \"Blue Monday \" kombinerar vodka med Cointreau och blå grönsaksjuice. \"Ryska drinkar \" kräver kakaosmör och torr gin som skall tillsättas till neutrala andar.

Som en av de viktigaste tillverkarna av vodka öppnade Smirnov-familjen bryggeri i Moskva 1818. Ett århundrade senare producerade bryggeriet 1 miljon flaskor om dagen. Men efter bolsjevikrevolutionen 1917 förlorade familjen kontrollen över verksamheten. År 1934 köpte en rysk invandrare som heter Rudolph Kunitt (Rudolph Kunitt) den amerikanska upphovsrätten till namnet Smimoff. Cournet öppnade en vingård i Betel, Connecticut och kämpade i fem år och producerade bara 20 fall om dagen. År 1939 sålde han sin verksamhet till Heublein-företaget.

Heublein Executive John C. Martin fann att vodka var särskilt populär i Kalifornien filmindustrin, och han odlade dessa kunder. År 1946 träffade han Cock'n 'Bull, ägaren till en Los Angeles restaurang, och han försökte lossa backloggen av ingefära öl. Eftersom en av egenskaperna hos vodka är att den kan blandas med nästan vad som helst, försökte de två männen en blandning av vodka och ingefära öl. De lade till en skiva kalk, kallad deras uppfinning \"Moskvas mule, \" och det var en omedelbar framgång.

Vid 1950-talet började New Yorkers också dricka vodka. Från de 40 000 fall som säljs i USA 1950 hoppade Vodka-försäljningen till drygt 1 miljon fall 1954. Under det följande året såldes 4,5 miljoner lådor. Vid mitten av 1960-talet hade vodka ersatt gin; Vid 1976 hade det överträffat whisky. I slutet av 1900-talet var Martinis mer sannolikt att göras med vodka än den ursprungliga ingrediensginen. Vid slutet av 1900-talet svarade Vodka 25% av den destillerade spritmarknaden.

Fram till mitten av 1700-talet var vodkaproduktionen i princip en familjeformad, en-pottoperation, kallad sats. Värm potatis eller korn tills stärkelsen släpps och omvandlas till socker för att göra potatismos. Det resulterande flytande substansen fermenteras och upphettas sedan vid en hög temperatur för att frigöra den störande ångan hos den destillerade vätskan.

Louis Pasteur är en av de mest framstående forskarna i historien, vilket ger ett arv av vetenskapliga bidrag, inklusive förståelse av den biokemiska processen för hur mikroorganismer ferment, upprättandet av orsakssamband mellan mikroorganismer och sjukdomar och begreppet förstörande mikroorganismer för att förhindra infektion spridningen av sjukdom. Dessa prestationer gjorde honom känd som grundare av mikrobiologi.

Efter sin tidiga utbildning gick Pasteur till Paris, studerade vid Sorbonne-universitetet och började sedan undervisa kemi när han var student. Efter att ha utsetts som professor i kemi på ett nytt universitet i Lille, Frankrike, började pasteur studera jästceller och visade hur de kan producera alkohol och koldioxid från socker under jäsning. Fermentation är en form av cellulär andning utförd av jästceller, ett sätt att erhålla energi för celler i frånvaro av syre. Han upptäckte att jäsning endast uppstår när levande jästceller är närvarande.

Som en seriös och flitig kemist blev pasteur ombedd att lösa några av de problem som plågade den franska dryckesindustrin vid den tiden. Av särskilt intresse är försämringen av vin och öl, vilket medför stora ekonomiska förluster och tarnished rykte om högkvalitativa franska viner. Vinhandlaren vill veta varför. Pasteur observerade vinet under ett mikroskop och märkte att vätskan efter korrekt åldrande innehöll nästan inga sfäriska jästceller. Men när vinet blir surt, kommer bakteriecellerna som producerar mjölksyra att multiplicera. Pasteur rekommenderar att det lätt uppvärms vinet vid omkring 120 ° F kommer att döda de mjölksyraproducerande bakterierna och låta vinet åldras ordentligt. Pasteurs bok Ettues Sur Le Vin, publicerad 1866, visar sin två passioner-vetenskapliga metod och hans kärlek till vin. Det utlöste en annan fransk revolution - en vinmakingrevolution, eftersom pasteur trodde att en högre nivå av renlighet behövdes för att eliminera bakterier, som kunde göras genom uppvärmning. Vissa bryggerier var chockade över den här tanken, men gör det så löst branschens problem.

Tanken om uppvärmning för att döda mikroorganismer applicerades på andra lättfördärvliga vätskor, såsom mjölk, och tanken på pastörisering föddes. Decennier senare i USA, American Bacteriology Alice Catherine Evans (Alice Catherine Evans) förespråkade pastörisering av mjölk. Han länkade bakterierna i mjölk till brucellos. Mycosis är en typ av feber som finns i olika varianter i många länder.

Människor upptäckte snabbt att de andar som producerades av flera destillationer hade högre renhet och högre renhet. År 1826 uppfann Robert Stein den kontinuerliga destillatorn, som kunde cirkulera ånga och alkohol upprepade gånger tills alla andar extraherades. Aeneas Kofi förbättrade Steins design.

Moderna vodka kontinuerliga stillbilder består vanligtvis av tre huvuddelar: destillationshuvudet (där ångan uppsamlas), fraktioneringstornet (där etanolen sönderdelas) och kondensorn (där ångan omkonverteras i vätska).

Pastöriseringsutvecklingen av Louis Pasteur började när en fransk brygger bad honom om råd om jäsning. Pasteurs forskning ledde honom att upptäcka mjölksyra och dess roll i jäsning. Idag används mjölksyra som bakteriell inokuleringsmedel i vodkaproduktionen.

Först var kolfiltrering ett allmänt förfarande för att rena vodka. Sedan i början av det tjugonde århundradet utvecklades processen med rättelse. I korrigeringsprocessen passerar andarna genom flera renade cylindrar avsedda att eliminera farliga defekter, såsom lösningsmedel, thoriumolja och metanol.

260


Råmaterial

Grönsaker eller korn

Eftersom det är en neutral ande, som saknar färg och lukt, kan vodka destilleras från praktiskt taget alla fermenterbara ingredienser. Ursprungligen var det gjord av potatis. Även om vissa östeuropeiska vodkas fortfarande är gjorda av potatis och majs, destilleras de flesta av högkvalitativa importen och alla vodka i USA från spannmålsprodukter, såsom vete. Distillers köper antingen kornet från leverantörer, eller odlar det i företagsägda fält.


Vatten

Vatten läggs till i slutet av destillationsprocessen för att minska alkoholhalten. Detta är antingen inköpt från externa leverantörer eller inleddes från företagsägda Wells.


Maltmåltid

Eftersom grönsaker och korn innehåller stärkelse snarare än sockerarter, måste en aktiv ingrediens läggas till mosen för att underlätta omvandlingen av stärkelse till socker. Dessa speciella omvandlade sockerarter, maltos och dextrin svarar mest effektivt på det enzymdiastas som finns i malt. Därför blöt maltkorn i vatten och får gro. Därefter markeras de grovt i en måltid och läggs till under mashprocessen.


Jäst

En mikroskopisk enkelcellig svamp, jäst innehåller enzymer som tillåter livsmedelsceller att extrahera syre från stärkelser eller sockerarter, producera alkohol. Vid tillverkning av alkoholhaltiga drycker används jästart sacchasomyces cereviseal. Den köps från externa leverantörer.


Smaksättning

I den senare delen av det tjugonde århundradet blev smaksatt vodkas populära. Således kan örter, gräs, kryddor och frukt essenser tillsättas till vodka efter destillation. Dessa köps vanligtvis från en extern leverantör.

64


Tillverkningsprocessen

Mashberedning

Kornet eller grönsakerna är laddade i en automatisk mash badkar. Mycket som en tvättmaskin är badkaret utrustat med omrörare som bryter ner kornet när badkaret roterar. En markmalt måltid läggs till för att främja omvandlingen av stärkelser till socker.


Sterilisering och ympning

Förhindra tillväxten av bakterier är mycket viktigt vid framställning av destillerade sprit. Först steriliseras mosen genom att värma den till kokpunkten. Därefter injiceras det med mjölksyrabakterier för att höja surhetsnivån som behövs för jäsning. När den önskade surhetsnivån nås, ympas mosen igen.


Jäsning

Mashen hälls i stora märken i rostfritt stål. Jäst tillsätts och kärlarna är stängda. Under de kommande två till fyra dagarna omvandlar enzymerna i jäst sockerarterna i mosen till etylalkohol.

3

Fermenteringstanken i rostfritt stål


Destillation och rättelse

Den flytande etylalkoholen pumpas till stillbilder, kolonner i rostfritt stål bestående av förångningskammare staplade ovanpå varandra. Alkoholen cyklas kontinuerligt upp och ner, och upphettas med ånga tills ångorna släpps och kondenseras. Denna process avlägsnar också föroreningar. Ångorna stiger in i de övre kamrarna (fortfarande huvuden) där de är koncentrerade. Det extraherade materialet strömmar in i de nedre kamrarna och kasseras. Några av kornresten kan säljas som boskapsmat.

219

Kopparvodka destillationsutrustning


Tillsatt vatten

De koncentrerade ångorna, eller fina andar, innehåller 95-100% alkohol. Detta översätter till 190 bevis. För att göra det drickbart läggs vatten till spritarna för att minska alkoholprocenten till 40 och beviset till 80.


Tappning

Alkoholhaltiga drycker lagras i glasflaskor eftersom glaset är icke-reaktivt. Andra behållare, såsom plast, skulle orsaka en kemisk förändring i drycken. Bottlingproceduren är mycket mekaniserad eftersom flaskorna rengörs, fylls, kapslas, förseglade, märkta och laddade i kartonger. Detta kan göras till priser så höga som 400 flaskor per minut.


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867