Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Produkter » Bryggsystem & tankar » Alkoholdestillationssystem » Kopparalkohol Vin Etanol Whisky Brandy Rom Vodka Gin Destilleringsutrustning
Dela till:

Kopparalkohol Vin Etanol Whisky Brandy Rom Vodka Gin Destilleringsutrustning

Den kontinuerliga destillatorn sattes i det tidiga 1800-talet och består av en lång cylindrisk kolonn fylld med perforerade plattor på vilka vattenrika ångkondenser och alkoholrik ånga passerar genom.
Tillgänglighetsstatus:
Kvantitet:
  • DEGONG-500L
  • DEGONG
Produktbeskrivning

Etanol sprit destillationsutrustning

Destillering

Skillnaden i kokpunkten för alkohol och vatten används i destillation för att separera dessa vätskor från varandra. Den grundläggande destillationsapparaten består av tre delar: statisk eller kokning, som används för att värma vätskan; kondensor, som används för att kyla ångan; och mottagare, som används för att samla destillatet.


111


Potten fortfarande

Den enkla potten är fortfarande ett stort sluten kärl, upphettas antingen genom direkt avfyrning på botten eller med ångspolar i kärlet, med en cylindrisk glödlampa vid sin topp som leder till en delvis kyld ångledning. Lampan och ångledningen separerade medföljande flytande partiklar från ångan på väg till den slutliga kondensorn. Den vanliga potatisoperationen innebär en serie av två eller tre pottstillbilder. Varje ånga som faller under ett förutbestämt alkoholhalt matas in i en andra still, och kondenserad ånga från den andra som fortfarande faller under det önskade alkoholhalten matas till den tredje. De kondenserade ångorna av det önskade alkoholhaltiga halten från alla tre stillbilder kommenteras sedan i en enda mottagningsbehållare.


Potten, som fortfarande används i Skottland och Irland för whiskyproduktion och i Frankrike för brandies, har bara haft kort användning i destillerad spritproduktion någon annanstans och blir gradvis föråldrad. Även i länder där potten fortfarande har använts har den ersatts av kontinuerlig destillation för den stora delen av alkoholhaltig produktion, och dess nuvarande användning är begränsad till produktion av smakämnen och andra smakämnen.


Flavesprofilen hos en pot-still produkt är mer komplex än den för en kontinuerlig fortfarande produkt av samma alkoholhalt. Detta är ett resultat av de olika destillationsmetoderna. Vid en given temperatur och tryck har ångor över en kokblandning en komposition som är en funktion av ångtryck av komponenterna i blandningen. I en kruka stiger temperaturen hos fermentationsblandningen när alkoholen för nedre kokande temperaturförångning. Under tiden faller alkoholhalten i destillatet när den stigande temperaturen förångar mer vatten tillsammans med alkoholen. Destillation får fortsätta tills alkoholhalten i destillatet faller till en förutbestämd nivå. På grund av den stigande temperaturen som stöter på att destillera en enda sats, skiljer sig kompositionen av den första delen av kondensatet för att lämna potten skiljer sig från den sista delen. Sammansättningen av slutprodukten är medelvärdet av kammarens sammansättning kondenserade under hela körningen. Däremot hålls temperaturen hos den kontinuerliga fortfarande ungefär konstant under hela loppet. Detta resulterar i en smakprofil som är mer enhetlig.

76


Den kontinuerliga fortfarande

Den kontinuerliga stillastående som kom i bruk i början av 1800-talet består av en lång cylindrisk kolonn fylld med perforerade plattor på vilka vattenrika ångor kondenserar medan alkoholberikade ångor passerar genom. Dessa plattor tjänar sålunda som en serie små pottstillstånd, en ovanpå den andra. Levande ånga, som används som värmekälla, matas in i botten av still, och den vätska som ska destilleras matas nära toppen. Ångtryck håller vätskan på plattorna, och med eventuellt överflöde som fångas av plattan nedan bibehålls vätskenivån på varje platta. Användning av ett tillräckligt antal plattor försäkrar att koncentrationen av alkohol i ångan som lämnar toppen av det fortfarande är lämpliga för den önskade produkten och att vätskan som lämnar botten har tagits av någon alkohol.

Många destillationsoperationer kombinerar kolumn och pottstillstånd. Det kondenserade destillatet från kolonnen matas fortfarande till dubblaren, en typ av potten värms fortfarande av slutna ångspolar och omdirigeras.

67


Rättelsen fortfarande

Rektificering är processen med renande alkohol genom upprepade gånger eller fraktionellt destilleras den för att avlägsna vatten och oönskade föreningar. Som nämnts ovan innehåller en fermentationsblandning huvudsakligen vatten och etylalkohol och destillation innefattar ökning av procentandelen etylalkohol i blandningen. Vatten förångas emellertid mycket enkelt, och, om inte vård tas, kommer destillatet av en fermentationsblandning att innehålla oacceptabelt stora mängder vatten. Fermentationsblandningen innehåller dessutom små mängder komplexa beståndsdelar som kan bidra till produktens smak, även om de endast är närvarande i delar per miljon. Det är viktigt att behålla de komponenter som ger ett positivt bidrag till produkten och att ta bort de som är oönskade, främst några organiska aldehyder, syror, estrar och högre alkoholer. De som förblir i produkten kallas congeners, och kongenernivån styrs av det specifika korrigeringssystemet och med systemets funktionssätt.

Multicolumn-korrigeringssystemet består vanligtvis av tre till fem kolumner. Den första kolumnen är alltid en preliminär separationskolumn som kallas öl fortfarande eller analysator. Det består vanligtvis av en serie metallplattor med hål som stansas i dem och bafflar för att styra de flytande nivåerna på plattorna. Produkten som kommer från denna kolumn är mellan 55 och 80 procent etylalkohol. En 95 procent produkt kan produceras på ett två-kolonnsystem bestående av en ölkolonn och en likriktande kolumn. Huvuddelen av kongeneravlägsnande åstadkommes i likriktarestrar och högre alkoholer, exempelvis dras av som sidoströmmar. Ett multicolumn-system med flera specialiserade likriktare möjliggör emellertid bättre kontroll över den färdiga produkten. En aldehydkolonn, eller renare, används ofta för att separera dessa mycket flyktiga lågkokande komponenter, och ibland återvinns etylalkohol i en extraktionskolonn och returneras till likriktaren.

Tre egenskaper bestämmer eliminering eller retention av smakämnen: (1) deras kokpunkter, (2) deras lösligheter i etylalkohol och vatten, och (3) deras specifika graviteter. Några högre alkoholer, t ex avlägsnas på grundval av deras löslighet och specifik gravitation. Dessa högre alkoholer har begränsad löslighet i vatten, och deras specifika graviteter är mindre än vatten. Dessutom är deras kokpunkter högre än den för etylalkohol och lägre än vatten. Eftersom de tenderar att ackumuleras i den korrigerande kolumnen i regionen där deras kokpunkter får dem att kondensera, kan de dras av som en flytande sidström. Denna sidoström innehåller också en betydande mängd vatten. Den begränsade lösligheten i vatten, plus de lägre specifika tyngdkraften, medför att de högre alkoholerna flyter till toppen av alkoholvattenblandningen, från vilken de kan avlägsnas.

64


Kontakta oss

Ett brett utbud av modeller kan uppfylla de olika kraven på varje marknad och se till att du alltid kan hitta en lösning som passar dig. Om du vill veta mer detaljerad information om vår utrustning, vänligen kontakta oss.

Degong downroad




Tidigare: 
Nästa: 

 0 / 5

 0  

Bryggeriutrustning

Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867