Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Kontrollåtgärder av upplöst syre i öl?

Kontrollåtgärder av upplöst syre i öl?

Visningar:8520     Författare:Alice     Publicera Tid: 2021-02-03      Ursprung:https://www.downtheroadbrewery.com/

1. Kontroll av upplöst syre i mashing process

(1) Gelatiniserande tank, mash tank, filtertank och kokande tank alla adopterar stängt runda manhål. Manhåldörren måste vara stängd i produktionsprocessen för att minska syrgasupplösningen i processen med processoperation så mycket som möjligt.

(2) Inloppsröret i mosen och Wort ska vara belägna längst ner på tanken för att minska kontakten mellan mos och vridning och syre under transport.

(3) Mashblandningstiderna bör minskas och blandningstiden bör förkortas för att undvika mash som bildar vorticitet och inandning av en stor mängd luft.

(4) Den rimliga masheringsmetoden bör vidtas för att minska mosens utmatningstider så långt som möjligt och pumpen med större kapacitet bör väljas för att förkorta mashavladdningstiden. Samtidigt är det nödvändigt att undvika att inandning av en stor mängd luft efter pumpning.

(5) Wort-kokningstiden bör inte vara för lång, 80-90 minuter är lämplig, syrgashalten i varmört bör styras under 0,10 ppm

(6) Kontrollera Wort Whirlpool-tiden i 40-50 minuter; Strängt kontrollera syrehalten i Wort 8-10ppm; Försök att förkorta tiden för att kyla i tanken.

bryggning-min


2. Kontroll av upplöst syre under jäsning av filteröl

(1) Efter fermenteringsvätska för att förhindra insugning av syre, behåll lämpligt lagringstryck och lagringstemperatur, innan filtrering av ölfermenteringstanken är syrehalten ca 0,0Lppm.

(2) DeoxiGenated vatten måste användas för hög koncentrationsutspädning. Deoxygenated vatten är mättat med CO2 och det upplösta syre måste vara mindre än 0,06 ppm.

(3) Före användning, den deoxifierade vattentanken, buffertanken, stabiliseringstanken och brite tanken kan fyllas med jodlösning för att driva ut luften och sedan pressas joden bort med CO2 och tvättas med CO3-tryck. CO2 används för allt back-up-tryck, inklusive fermentationstanken; I processen med ölfiltrering, vattenlyftning, vinpressning, gör alla CO2. Renheten av CO2 som används bör vara över 99,998%.

(4) Diatomit är förbelåten med vinhuvud, vinsvans eller deoxierad vatten. DeoxiGenated vatten används för framställning av hjälpmaterial och tillsatser.

(5) Kontrollera periodiskt tätningsvillkoren för utrustning, rör, tankar, pumpar, anslutningsslangar, ventiler och leder. Rördesign bör undvika överdrivna flödeshastigheter eller virvelströmmar.

(6) Antioxidant sattes till stabil öl eller skull för att förbättra ölens antioxidantskapacitet. Det upplösta syre av stabilt vin och skull styrdes under 0,10 ppm.

syrenivåer

3.Control av upplöst syre i ölförpackningsprocessen

(1) Skölj flaskans kvarvarande vatten ska vara mindre än 5 droppar, desto mindre desto bättre.

(2) Det andra vakuumet används för att ersätta luften med CO2-gas. Högtrycksblisteranordningen användes för att stimulera skummet och blåsans position och höjd var väljusterade. Den högtrycks sterila vattenblåsaren ändrades till högtryck deoxygenerad vattenblister. Flaskhaltens luftinnehåll i det färdiga vinet bör styras under 1,5 ml.

(2) rörledningen mellan brite tanken och ölfyllningsmaskinen bör förkortas så långt som möjligt. Fyllningsprocessen ska vara stabil, inte fluktuerad snabb eller långsam, och stoppet bör undvikas så långt som möjligt (tankbytet ska använda en sammanflytande) för att undvika syrgasinhalation av skummet i flaskan.

(3) Innan du fyller i öl, använd CO2 till toppen av det kvarvarande vattnet i vinmatningsledningen. Fyllningstanken på påfyllningsmaskinen är beredd med CO2-tryck. Strängt implementera förpackningsoperationsförfarandena, kontrollera trycket på vinbehållaren och se till att ölko2 inte kommer att överfalla.

(4) Strängt styra temperaturen på skull till 0 ~ -0,5 ℃, brite tankens öltemperatur bör vara lägre än 3 ℃, för att förhindra att fenomenet bubblas vid förpackning.

(5) Kontrollera och rengör brite-tankventilen ofta för att förhindra läckage eller ytskador av ölventilen; Reloading av otillfredsställande vin är strängt förbjudet.


Restaurang Brewery


Flaskhalsluften av färdig öl kontrolleras generellt vid ca 1,0 ml och det upplösta syre styrs vid ca 0,10 ppm, vilket minskar effekten av syre på ölkvalitet, förbättrar smakstabiliteten och abiogen stabilitet av färdig öl, förlänger hållbarheten av Öl, och uppnår goda ekonomiska och sociala fördelar.


Processen med Brewing Beer kräver den strikta övervakningen av en professionell brygger. Vi är en tillverkare av ölutrustning och vi hoppas att du kan kontakta mig när du har en plan att köpa ölutrustning.

Kontakta Alice och min email: dgequipment@degonget.com

Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867