Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Kontrollåtgärder av koldioxid i bryggning av öl?

Kontrollåtgärder av koldioxid i bryggning av öl?

Visningar:8520     Författare:Alice     Publicera Tid: 2021-02-01      Ursprung:https://www.downtheroadbrewery.com/

Den upplösta koldioxiden i öl bidrar till skumning av öl, vilket ger öl en CO2-smak, hjälper till att förhindra oxidation av öl och gör den bittera smaken av öl mer mjuk. Utspädningsmetoden med hög koncentration kan öka produktionskapaciteten och minska kostnaderna. Problemet med otillräckligt CO2-innehåll kommer emellertid att existera om det inte styrs ordentligt. Vid senare fermentationsperiod ökade koldioxidlösligheten med temperaturminskningen och ökningen av lagringstrycket. I processen med britefiltrering orsakades förändringen av koldioxidlösligheten av förändringen av tryck och tillsats av CO2 i utspädningsprocessen.

Lösligheten av koldioxid som en funktion av temperaturen

Temperatur ℃

CO2-innehåll%

5

0.54

6

0.53

7

0.51

8

0.506

9

0.493

10

0.487

11

0.468

12

0.457

13

0.443

Färdig CO2 = Upplöst mättnad under fermentation + CO2 mättad med utspädd vatten + CO2-process kompletterad med fermentationsvätska under filtrering - Filtreringsförlust - Förpackningsförlust.

Faktorer som påverkar lösligheten av koldioxid

Det otillräckliga koldioxidinnehållet i öl orsakas av det otillräckliga koldioxidinnehållet i själva öl och den otillräckliga koldioxidmättnaden av det utspädda vattnet.

Förhållandet mellan lösligheten av koldioxid och lagringstrycket: Storleken på lagringstrycket påverkar direkt lösligheten av koldioxid, och förhållandet mellan de två är i direkt proportion.

Förhållandet mellan koldioxidlöslighet och lagringstryck

Fermentationstanktryck (MPa)

CO2-innehåll%

0.05

0.32

0.07

0.37

0.09

0.38

0.11

0.41

0.12

0.39

0.13

0.43

0.14

0.47

0.15

0.51

0.16

0.56

Öllagringstid och jäsningstid är lång, koldioxidlöslighet är bra, upplösningen är stabilare, så i högsäsongens ölspänning, men också för att säkerställa lagringstiden för öl, vilket inte bara är upplösning av koldioxid , är ölens stabilitet också bra.
Utspädningsmetod Produktion, utspädning Vatten av koldioxidmättnad, karbonering bör strikt kontrolleras, innehållet av koldioxid i vatten bör styras inom 0,35 ~ 0,50%. Under tillståndet med låg temperatur och visst tryck bör CO2 reverseras i vätskan och snabbt bilda ett litet luftflöde, vilket blandas med vätskan och jämnt fördelat i vätskan.

Förhållande mellan alkoholhalt och koldioxidinnehåll

Alkoholinnehåll%

CO2-innehåll%

2.83

0.41

3.31

0.37

4.16

0.346

5.18

0.33

6.21

0.318

Åtgärder för att förbättra lösligheten av koldioxid i produktionsprocessen

Öka ökningen av fermentationstanken till 0,13-0,15MPa under nolllagringsperioden och öka innehållet i koldioxid i fermentationsbuljong.
Underhållspersonal Kontrollera regelbundet tankens säkerhetsventil, vakuumventil, ventilpackningstätning och tryckmätare.

Beer-Carbonation-Chart-Min

Kontrollen av tanktrycket bör överväga förändringen av tryck under jästutmatning. Efter fermentationsbuljongen sjunker till 0 ℃, laboratorietesterna för CO2-innehåll. Enligt inspektionsresultaten ska verkstaden genomföra tryckutsläpp och trycktillskott i tid.

Fermentationsbuljongen ska lagras vid 0 ~ 1 ℃ i minst 5 dagar för att lösa koldioxiden fullständigt under låg temperatur och tryck.
För att öka kontaktområdet mellan koldioxid och vatten under koldioxidpåfyllningsprocessen används venturi-rör. Ju större kontaktområdet av koldioxid med vatten, desto finare fördelning i vatten, desto längre kontakttid, desto starkare adsorption av koldioxid, desto mer koldioxidhalt, ju mer enhetlig.

Operatörer krävs för att testa koldioxidhalten en gång i hälften av brite-tanken och justera öppningen av koldioxidspolningsventilen igen enligt koldioxidsituationen i den första halvan av brite-tanken
Styr temperaturen på brite till 0 ~ 4 grader före fyllning. Om temperaturen är för hög, är upplöst koldioxid lätt att fly.

ölkarbonering


Gör ett bra jobb med rörisolering, särskilt från skullburkarna till påfyllningsmaskinens rörisolering.
Om trycket att leverera vin är för stort, är öl i fyllnadsmaskinen instabil, och öl i flaskan är snabb och lätt att skumma. När flaskan kommer ner från fyllnadsmaskinen, kommer fenomenet bubbling att uppstå på grund av den plötsliga minskningen av trycket.
Flask tvättmaskin Tvätta flaskan, återstående alkali ska vara låg. Utloppstemperaturen för tvättflaska ska vara låg. Om flasktemperaturen är hög, kommer vinstemperaturen att stiga och koldioxid kommer att gå vilse.

Fyllsystemet ska vara stabilt. I driftprocessen kan ingen skakning orsaka förlust av koldioxid.
Rörets rimliga arrangemang, för att säkerställa den inre muren av den släta, ingen turbulens.
Koldioxid är nära relaterad till kvaliteten och smaken av öl. Den mer stabila koldioxiden är i öl, desto bättre är kvaliteten på öl. För att säkerställa ett mer stabilt och enhetligt koldioxidinnehållsindex i det färdiga vinet utfördes strikt kontroll från ovanstående aspekter, så att koldioxidhalten i slutprodukten kunde styras till 0,48% ~ 0,52%.

nyckelfärdiga bryggeriutrustning-min

Vi kan erbjudanyckelfärdig bryggeriutrustningFör att få din ölbusiness. Men också bara tank, som mash tank, lauter tank, jäsningstankar ... Om du är intresserad av vår ölbryggningsutrustning, var snäll och låt mig veta och min email:dgequipment@degonget.com

Kontakta Alice, många tack


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867