Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Konjak i tillverkningen

Konjak i tillverkningen

Visningar:0     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-02-24      Ursprung:Webbplats

Lär dig om processen bakom skapandet av drycken - vad är konjak av, det som gör en konjak som skiljer sig från en brandy eller en whisky och hur länge det måste åldras i ett fat innan det når mognad.


Sammanfattning

 • Vinframställning - Omvandla druvsaft i vin

 • Destillationen av vin och skapande av sprit

 • Åldrande och mognad av konjak

 • Blandning cognac


Vinframställning - Omvandla druvsaft i vin

När det gäller att göra konjak, börjar allt i vingårdar, eftersom druvsaft är det råa materialet i drycken, vilket ofta är ett förbisettfakta om konjak! Detta placerar i sig cognac i familjen av brandies - en ande som erhållits genom destillering av frukt - men det har några olika egenskaper från sina nära kusiner. Till exempel är Cognac-produktionszonen geografiskt avgränsad till ett specifikt territorium och endast ett urval av vita druvsorter - Ugni Blanc, Folle-Blanche och Colombard - kommer att göra det till slutprodukten. Efter en noggrant övervakad mognadsprocess skördas druvor, pressas till juice sedan fermenteras i vin.


En hög surhet och en låg alkoholvolym - typiskt 9% ABV eller mindre - varumärket för dessa viner som är bundna att omvandlas till sprit genom destillationsprocessen. Som en del av våra åtaganden mot miljöansvar väljer vi bara att källa ekologiska viner för att förbereda våra egna andar.


416


Destillationen av vin och skapande av sprit

För att sätta det i ett nötskal, syftar destillationsprocessen till att extrahera alkoholen i viner för att erhålla andar - praktiskt taget, det här innebär värmevin upp till 78,3 ° C, vilket är kokpunkten för etanol, för att skilja den från vatten som kokar upp vid 100 ° C tillsammans med andra komponenter. Alkoholångor kommer att förångas först och svalna sedan genom att passera genom en kondensator för att återfå en vätskeform. I fallet med konjak upprepas denna process två gånger för att erhålla slutprodukten, det här är principen om dubbeldestillation. Destillationsprocessen är klar när det mesta av alkoholen som finns i det destillerade vinet har extraherats, vilket ger inget annat än vinrester bakom eller \"vinasses \" som det kallas i Cognac-regionen.


Inte alla sprit erhållna genom destillationsprocessen kommer dock att göra det till slutprodukten. Specifika portioner kommer att separeras av destillatorn, som kasseras eller destilleras ännu en gång. Enkelt uttryckt, \"Heads \" eller första liter alkohol som erhållits i det tidiga skedet av destillationsprocessen och \"svansar \" eller de sista liter som erhållits kommer att skäras från spriten \"hjärta \", vilket är slutprodukten . Denna process för att separera alkohol som är känd som \"skuren \" varierar beroende på destilleriets tradition eller kunskapen på en masterdestiller och ger ofta konjakna några mycket specifika egenskaper.


402

DEGONG SPIRITS DESTILLATION UTRUSTNING


Åldrande och mognad av konjak

Efter mycket omvandling från vingårdarna till vinvats och genom potstängerna har våra andar ännu ett nyckelsteg att slutföra för att bli en fullfjädrad konjak, åldringsprocessen. Genom krav måste åldrandet av en anda slutföras i franska ekfat, i minst två år innan de kan hävda titeln Cognac. Under detta skede kommer andarna att förändras betydligt under påverkan av avdunstning som kommer att koncentrera och minska cylinderns innehåll över tiden, men också på grund av dess exponering både för omgivande luft och trä, vilket ger en konjak sin distinkt färg. För att lära dig om hela processen kan du checka ut vår artikel om Cognac Aging. Diktens konjaker är oftast åldrade i ekfat som härrör från limousinskog. Mognadsprocessen börjar med färska fartyg där den unga «Eaux-de-VIE» vilar i minst tolv månader - dessa nya fat kommer att ge våra cognacs sin sofistikerade gula färg, men också bevilja karakteristiska trä tanniner och vaniljaromer. När det här första steget är klart, flyttas andarna till gamla fat där de kommer att förvärva raffinerade smaker under deras mognad. När destilleriet är beläget i närheten av en liten flod, har vår åldrandeprocess fördel av fuktiga förhållanden som väsentligt bidrar till att förbättra kvaliteten på våra ekologiska cognacs år efter år.


359


Blandning cognac

Varje Cognac har sina egna unika egenskaper som beviljats av en uppsättning faktorer såsom dess ursprung, skördeåret, kvaliteten på vinet, destillering metoden eller dess åldrande förhållanden. Baserat på produktspecifikationer eller hans egen vision och känslighet, Master Blender eller \"Maitre de chai \" kommer dock att ha en avgörande inverkan på den slutliga identiteten hos en Cognac. Beroende på blandnings val, kan en slutprodukt införliva flera konjak olika i ålder och ursprung, som ofta är fallet för kända märknings standarder såsom VS, VSOP eller XO. Tvärtom kan det dras från en enda fat eller härstammar från en viss skördeåret. Även om Cognac s ABV måste vara åtminstone lika med 40% av krav, kan drycken också serveras vid högre bevis eller reduceras med användning av destillerat vatten av befälhavaren mixer, kan den filtreras med hjälp av olika metoder eller sötas, till en viss utsträckning. Det är värt att nämna att organiska konjak också kan blandas emellertid alla spritdrycker som används i kompositionen måste komma från ekologiska viner. Alla dessa val under fasen av drycken skapas kommer att ha en inverkan på produktens slutliga identitet, vilket lämnar en hel del utrymme för hantverk och kreativitet! Åtminstone upp till dess att Konjak sätts i en flaska eller en glasbehållare, som sätter stopp för Cognac mognadsprocessen.Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
 • Whatsapp
  Fax: +86 186 1518 5568
 • E-post
  info@degonget.com
 • Telefon
  Tollfri: +86 531 58780867