Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Känner du till Black Rice Beer-bearbetningsmetoden?

Känner du till Black Rice Beer-bearbetningsmetoden?

Visningar:8515     Författare:Alice     Publicera Tid: 2021-01-15      Ursprung:https://www.downtheroadbrewery.com/

1. Den råmaterialformelnÄr lätt malt 60%, mörkt scorched malt 15%, svart malt 5%, svart ris 20%, hop 0,08% -0,10%.

2.BREWING PROCESS:Svart risbehandling → Svart ris Gelatinisering → Svart Ris Mashing → Wort Kokande → Fermentering → Filtrering → Fyll → Sterilisering → Färdig produkt

Ölproduktion-min


3.Operande nyckelpunkter:

(1) Behandling av svart ris. Svart rishud är rik på vattenlösliga vitaminer och pigment, så vid sköljning, använd kallt vatten för att snabbt tvätta bort föroreningar, för att undvika förlust av näringsämnen.

öl02-min


(2) gelatiniseringen av svart ris. Eftersom svart ris är svårt, behövs speciell behandling vid gelatinisering. Processen hålls vid 45 ^ i 60 minuter, värms sedan till 65 ~ 70 ℃ och hålls i 60 minuter och upphettades sedan till 100 ℃, hålls i 30 minuter. Samtidigt bör hög temperaturbeständig A-amylas tillsättas i produktion.

(3) sackarifieringen av svart ris. På grund av det höga proteininnehållet i svart ris, skulle ca 10% eller mer, för att helt försämra proteinet och undvika att det påverkar dess abiotiska stabilitet, bör resten av protein på lämpligt sätt förlängas.
Kontrollstandarder. Matningstemperaturen är 36 ~ 40 ℃, matningstiden är 20 ~ 30 minuter; Restetemperaturen för protein var 44-52 ℃, och tiden var 40-100 min. Sackarifieringstemperaturen var 63-68 ℃, och tiden var 60-90 min. Dödstemperaturen är 78 ℃.

ingridients-min


(4) Kokande av wort: På grund av det höga proteininnehållet i svart ris kan proteinet inte helt försämras, även om restingstiden för protein förlängs; Samtidigt innehåller svart risskal ett stort antal polyfenoler, så kokningstiden bör förlängas för att fullt ut fälla ut proteinet. Kokningstid 80 ~ 120 minuter; Koka styrka 10% ~ 12%. Tillsätt 20 ~ 30 mg / kg wort clarifier 15 minuter före slutet av kokning. För att markera rissmaken av svart ris, kan mängden humle som tillsätts vara något mindre, men för att markera stilen med svart risöl och upprätthålla konsistensen av ölsmak, är det nödvändigt att se till att 5-6 gram av a-syra per 100 liter av

(5) Fermentationsprocess. På grund av det höga proteininnehållet i svart ris kommer det att främja tillväxt och reproduktion av jäst och dess metaboliska förmåga. För att förhindra överdriven reproduktion av jäst bör fermentationstemperaturen sänks på lämpligt sätt, enligt följande: Cyling temperaturen hos Wort är 8 ± 0,5 ℃, och syrehalten i Wort är 8-10 mg / kg; Tankfyllningstid ≤12 timmar. Jästen gjordes från 2 ~ 4 generationer tyska Karlstimes jäst. Inokuleringsmängden var 0,8%, ympningstemperaturen var 8 ± 0,5 ℃, och inkubationstemperaturen var 9 ± 0,5 ℃. Den huvudsakliga fermentationstemperaturen var 9,0 ℃, och reduktionstemperaturen hos diacetyl var 11 ℃.


3 flaskor öl-min


4.Kvalitetsstandard① perceptuellt index. Utseendet är bruntriskt, inget uppenbart suspenderat material och sediment; Utsökt skum, varaktig kopp hängande; Det har uppenbar svart risarom, ren och uppfriskande smak, fylligt vin, ingen märklig lukt. ② fysiska och kemiska indikatorer. Den ursprungliga Wort-koncentrationen var 12 ° ± 0,2 °. Alkoholinnehåll BBB 0 2,0% (volymfraktion); Surhet <2,6 ml / 100 ml; Diacetylhalt <0,15 mg / l; Färg (EBC) 45 ~ 50.


Oavsett om du är en fan av hembryggningsutrustning eller en kommersiell öltreprenör, så länge du är intresserad av ölbryggning, kan vi kommunicera med varandra. Naturligtvis är vi också en kinesisk tillverkare som kan anpassa ölutrustning för dig.


ölmaskin

3 Fartygsbryggsystem


Kontakta Alice idag

E-post: dgequipment@degonget.com

Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867