Visningar:255 Författare:Auril Publicera Tid: 2020-12-28 Ursprung:Webbplats
Öljäsningen är en process genom vilken jäst omvandlar fermenterbara sockerarter i Wort till alkohol och koldioxid under vissa förhållanden. På grund av de olika typerna av jäst är jäsningsförhållanden och smaker också olika. Enligt olika typer av jäst kan öl delas upp i toppfermenterad öl och bottenfermenterad öl.
Aerob respirationssteg:Detta skede hänvisar huvudsakligen till att jästceller använder fermenterbart socker som den huvudsakliga energikällan för att reproducera under syreens verkan.
Anaerob respirationssteg:Under denna fermentationsprocess är de flesta fermenterbara sockerarterna uppdelade i alkohol och koldioxid. Dessa sockerarter absorberas av jäst, och ordningen av glykolys är glukos, fruktos, sackaros, maltos och maltotriös.
Den nedre jäsningen:
1. Jästförökningssteg:8-16 timmar efter att Wort tillsätts med jäst visas små bubblor av koldioxid på den flytande ytan, gradvis bildar vitt, krämigt skum.
2. Skumningssteg:20 timmar efter jästförökning kommer mer skum gradvis att visas på Wort-ytan, som gradvis flyttar från omgivningen till mitten, vita och känsliga, tjocka och täta, med små bubblor av koldioxidöversikt och ta ut några fällningar.
3. Högskummande stadium:2-3 dagar efter fermentering, kommer skummet att öka för att bilda en utbuktning och gradvis blir brun eftersom humlhartset och protein-tanninkomplexet i öl börjar fälla ut. Detta är perioden med kraftig jäsning, vilket kräver kylning, men inte för kraftigt för att undvika för tidig nederbörd av jäst och påverka fermentering.
4. Dekameringssteg:Efter 5 dagar jäsning försvagas jäsningen gradvis gradvis, minskar koldioxidbubblorna, skummet krymper, utfällningen i ölen ökar, och skummet blir brunt.
5. Bubbla Skyddsbildningssteg:Efter 7-8 dagar jäsning krymper skummet för att bilda ett bubbelskydd och strippa ut utfällda polyfenolkomplex, hophartser, jästceller och andra impuritiesthe. Vid denna tidpunkt bör temperaturen drastiskt reduceras för att låta jästen sedimentera.
6. Post-jäsning och lagring:Den fermenterade vätskan av Wort efter den huvudsakliga fermenteringen kallas färsk öl. Vid denna tidpunkt är koldioxidhalten i öl otillräckligt, och de flyktiga substanserna, såsom diacetyl, acetaldehyd och vätesulfid har inte reducerats i en rimlig grad. Smaken av öl är omogen och inte lämplig för att dricka. En stor mängd suspenderade jäst och koagulerade ämnen har ännu inte avgjort, och ölen klargörs inte tillräckligt. Generellt kommer det att finnas några veckor efter jäsning och lagringsperiod. Mognad och förtydligande av öl är båda i efterföljnings- och lagringsperioden.
Topp jäsning
Den övre fermenteringen använder den övre fermentationsjästen och jäsningen utförs vid 15-20 grader Celsius. Mängden cellbildning är stor, och jäståtervinningen är mer komplicerad. Generationsnumret är mycket större än den nedre fermentationsjästen, och det finns ingen nedgång under lång tid.
Den övre fermenterade ölen mognar snabbt, utrustningen blir snabbt och öl har en unik smak, men hållbarheten är kort. I allmänhet används inte den post-fermenteringsperioden. Efter det första steget av förtydligande används konstgjord koldioxid för att uppnå mättnad.
Jämförelse av de tekniska parametrarna för jäsningen ovanför och under:
Top fermentation Tekniskt krav | Boottom jäsning Tekniskt krav | |
Inokulationstemperatur: | 14-16 | 5-7 |
Yeast Tillägg: | 0,15-0,30% | 0,4-0,6% |
Jästuppfödningstid: | 8-16 timmar | 20 timmar |
Maximal temperatur av huvudjäsning: | 18-20 ℃ | 7,5-9 ℃ |
Huvudjäsningstid: | 4-6 dagar | 7-8 dagar |
Oavsett toppjäsningstankEller Bottom Beer Fermentation Tank, Degong kan alltid ge dig anpassad öljäsningstank.
DEGONG Öl Fermentation Tank / Unitank / Ölfermentor
Om du har intresse, välkommen att kontakta mig fritt.
Kontaktperson: Auril
Mail: market@degonget.com
TEL / WHATS: +86 18363007358