Visningar:0 Författare:Kate Publicera Tid: 2021-01-06 Ursprung:Webbplats
Som en av de äldsta alkoholhaltiga dryckerna är öl känt som \"flytande bröd \". Det är huvudsakligen gjord av korn malt och vatten med humle som läggs till och jäst av jäst, bland annat bryggerjäst spelar en viktig roll. Det är kraftkällan för hela fermentationsprocessen. Hur mycket vet du om bryggarens jäst? I dag,ölutrustningTillverkare att ta dig att förstå.
I en bred bemärkelse kallas en enda cellcell, lågkvalitativ eukaryotisk organism med en lång generationstid \"jäst \". De två vanligaste typerna av jäst som används i öl är Ale jäst och lagerjäst.
Ale jäst, även känd som övre fermängningsjäst, är anpassade att fermera vid relativt höga temperaturer (15-25 ℃), vilket är den ideala metaboliska temperaturen för de flesta mikroorganismer. Brewerens jäst metaboliserar i en idealisk takt och multiplicerar sålunda snabbt, slutför fermenteringen av ett stort fat öl på bara 3-5 dagar.
Men nackdelen med denna hastighet är att den producerar fler metaboliter utanför maltosbrytningsprocessen. Några av dessa estrar och fenolics är fördelaktiga smaker som belgiska öl och tyska vete öl söker, men det finns också mer diacetyl, andra estrar och fenoler, som är oacceptabla för många typer av öl. Tillägg, på grund av den stora mängden värme som genereras Under fermentering är det svårt för öljäsning att utföras i stora mängder. Annars kommer jästhälsan att minska eller öl kommer att bli dålig på grund av värmeackumulering.
Lagerjäst, eller undergivande jäst: IT-fermenter vid en temperatur av endast 4-12 grader Celsius och har en långsammare metabolisk hastighet än öl, med kostnaden för en längre jäsningstid, som kan vara så länge som 15 dagar eller mer. Fermentationstemperaturen är Så lågt att det bara kan bryggas i Tjeckien, Tyskland och andra kallare inre regioner i Europa.
Men det har fördelen att det är grundligt fermenterad, med färre metaboliter, en svalare smak och mer av de tre andra ingredienserna i öl - vatten, malt och hops.Because processen producerar så lite värme, är lagrar också lättare att massproducera . Efter modern industri gjorde kylteknik mindre av ett problem, det är inte förvånande att Lager snart tog över marknaden med en renare smak och lägre pris, vilket resulterade i en hel del smak och därmed mycket sortiment i ALE-serien .Lagrar är mycket enklare och mindre varierade, men lagrar är enklare att dricka och roligare.
Jäst ger varje öl sin särskiljande smak och smak. En bra bryggerjäst borde ha:
Den överensstämmer med den morfologiska egenskaperna hos den här typen av jäst;
Multiplikationsordningen för jäst är stor (men inte mer än 3), och cellkoncentrationen i fermentationsbuljongen är hög.
Kort löpningstid, snabb fermentationshastighet och hög jäsningsgrad;
Jäst har medium eller stark sammanhållning;
Under öljäsning var toppvärdet av diacetyl lågt, och reduktionen av diacetyl var snabb;
Producera öl med god smak;
Stark tolerans mot tryck mm
Hög stabilitet av jäst;
Den producerade öl har ingen märklig lukt och bra blötläggning.
Jäst är ett av de nödvändiga råvarorna i processen med öljäsning. Naturligtvis, om du vill bygga ett bryggeri och inte vet hur man väljer, kan du kontakta Me.degong är en professionell tillverkare av bryggningsutrustning, vi kan erbjuda högkvalitativa tjänster. Oavsett om du är nybörjare eller en professionell, kan vi ge dig det du vill ha.
Tillhandahålls av GD Kate
E-post: michelle@degonget.com
Whatsapp: +86 178 6052 5597
Några bilder från nätverket om det finns överträdelse, vänligen kontakta.