Visningar:1828 Författare:Alice Publicera Tid: 2021-01-11 Ursprung:https://www.downtheroadbrewery.com/
Vi vet alla att vatten är mycket viktigt som en av de viktigaste ingredienserna i processen att använda ölutrustning. För att brygga god öl måste vattenkvaliteten vara väl skyddad.
1.Bokande metod
Princip:CaCO3 eller magnesium upplöst i vatten för att bilda olöslig CaCO3 eller magnesiumfällning för att minska det mesta av den temporära hårdheten hos vatten.
Metod:Normal tryckkokningsmetod, i vilket kärl som helst, värmt vatten uppvärmd för dussintals minuter och ständigt omröring, utesluter CO2, kalciumkarbonat bildad naturlig deponering, deponering i botten, med användning av dekanteringsmetod för att separera det behandlade vattnet. Om det behandlade vattnet innehåller mer magnesiumbikarbonat, eftersom den bildade fällningen är långsam för att fälla, och dess löslighet ökar med temperaturminskningen, måste den filtreras omedelbart efter kokning eller filtrerad med koaguleringsmedel.
Fördelar:Metoden är enkel, behöver inte speciell utrustning, lämplig för små fabriker.
Nackdelar:lång tid, hög värmeförbrukning, hög kostnad; Vattentemperaturen efter behandling är hög, och den kan endast användas för sackarifiering efter kylning. Ej effektivt i vatten högt i magnesiumbikarbonat.
2.Add lime metod
Princip:Minskar den tillfälliga hårdheten hos vatten och andra skadliga komponenter.
Metoder:Vattnet som skall mjukas hälldes i en cylindro-konisk tank och den fördiskade kalkmjölklösningen tillsattes. Samtidigt omrördes vattnet fullständigt med tryckluft i 10 ~ 20 min, och utfällningen lämnades stående i 4 ~ 5 timmar. Det behandlade vattnet extraherades från behållarens övre del och utfällningen avgick från botten av konen.
Dosering:
Fördelar:Kalkbehandlat vatten, det mesta av det tillfälliga håret avlägsnas och har en reduktionseffekt på organiskt material, silikat och järnjoner.
Nackdelar:(1) Återstående Ca (OH) 2 är inte tillåtet i vattnet, annars kommer sackarifieringen att påverkas allvarligt; (2) När råvattnet innehåller mindre kalciumkarbonat kan stora fällningar inte bildas efter tillsats av kalk, så det är svårt att avlägsna utfällningarna och koaguleringsmedel bör tillsättas; (3) Behöver ha en stor volym lagertank.
3.With gipsmetod
Princip:Motverka de syra-sänkande effekterna av bikarbonat.
Metoder:Enligt det beräknade mängden sattes gips direkt i det sackarifierade vattnet.
Dosering: Lägg till 50 ~ 200 g gips per ton vatten.
Beräkningsformeln är som följer: M = ηv × 3,07 × 1.3
Betydelsen av brevet i formeln
M --- Gips vatten för sackarifiering bör läggas till (G)
η --- karbonathårdhet av vatten för sackarification
V --- Totalt vatten för sackarification
3,07 --- Motsvarande gipsskoefficient krävs för varje 1 g kalciumoxid
1.3 --- Ytterligare gipsskoefficient som krävs
Fördelar:Metoden är enkel och vanligt används
Nackdelar:Efter den kemiska reaktionen, gips med kalciumfosfatutfällning, det vill säga förlusten av något lösligt fosfat; Vattnet med hög hårdhet av kalciumsulfat bör tillsättas mindre eller inte tillsatt gips, annars är skadan mycket mindre fördelaktig.
4. Andra förbättringar
Förutom ovanstående flera vanliga vattenbehandlingsmetoder i produktion finns det jonbytarmetod, omvänd osmosmetod och elektrodialys.
①-utbytesmetod: Med ett slags jonbytarmaterial för att behandla vatten kan du välja att ta bort några ingredienser i vatten, dess fördelar: tillförlitlig metod, god vattenkvalitet efter behandling. Enligt olika design kan de olika tekniska kraven. Stor vattenutgång och måttlig vattenbehandlingskostnad.
Nackdelar: Komplex hantering, diskontinuerligt vattenflöde i multi-bäddsystemet, frekvent regenerering och lång regenereringscykel; Stor mängd syra och alkali för regenerering.
② Revängande osmosmetod: I det yttre höga trycket, så att det övervinner vattnlösningen i sig permeabilitetstryck och vattenmolekylerna genom det halvpermeabla membranet och saltpermeable inte mer än hälften permeabelt membran, för att avlägsna alla slags salt i vatten.
③elektrodialys-metod: Under verkan av externt likströmsfält, användningen av anjon, katjonbytarmembran på vattenjonvalet genom, så att en del av jonöverföringen till en annan del av vattnet för att uppnå avsalts syfte.
Det här är våra bryggerijonteringstankar av 2000l
Om du är intresserad av ölutrustning, eller har några frågor under bryggningsprocessen. Var god kontakta mig Alice.
E-post: dgequipment@degonget.com