Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Hur man väljer den högkvalitativa kornen för ölbryggning?

Hur man väljer den högkvalitativa kornen för ölbryggning?

Visningar:8     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2021-01-07      Ursprung:Webbplats


Ölbryggning kräver fyra råmaterial: korn, humle, jäst och vatten. Kvaliteten på dessa råvaror bestämmer kvaliteten på öl. Att förstå egenskaperna hos dessa fyra råvaror och deras inflytande på processen är grunden för deras bearbetning. Endast på detta sätt kan processkontrollen riktas mot.

Öl-och-råmaterial-för-ölproduktion (1) -minBygg är det viktigaste råmaterialet för ölbryggning. Korn används eftersom det har mer stärkelseinnehåll. Samtidigt, från Barley Threshing till maltbehandling, är kornskinnet alltid fäst vid malten, som kan bilda det nödvändiga filterskiktet i den efterföljande produktionsprocessen. Före bryggning måste kornet bearbetas till malt.

CRF312218-Fig-0001-MKvaliteten på kornköpet påverkar kraftigt kvaliteten på malt och öl. När du köper korn är det nödvändigt att utvärdera kvaliteten på korn för att kontrollera om kvaliteten uppfyller kraven.


Valet av korn baseras huvudsakligen på sort och växande del av korn. Förutom det snabba inspektion när kornet levereras är den sensoriska inspektion av korn också mycket viktigt.

malt_hero-min


1. Lukt:Lukten av korn bör vara lukten av färsk och ren halm. Hög fukt och olämplig förvaring kommer att producera en smaklös lukt, vilket resulterar i låg korn grobarheten och svår bearbetning.

2. Fuktighet:Kornet ska kännas torr och kan glida ur handen. Om det fastnar på sidan innebär det att kornet har hög fuktighet.

3. färg och lyster:Utseendet på korn bör vara ljusgul halm färg, glänsande och jämn. Om utseendet är grön, betyder det att skörden är för early.And kornet som har utsatts för regn är grått och trist. De bruna topparna på de korn kärnor kan vara kännetecknande för en viss sort (Isaria), men de flesta av dem är på grund av fukt vid skörd.

4. Red korn:Den röda korn endosperm (endospermen är röd) orsakas av angrepp av Fusarium, och resulterande öl forsa.

5.Barley husk egenskaper:Skalet bör ha fina rynkor, vilket tyder på att skalet är tunt och extraktionen är hög. Ju tjockare hulkk, desto fler polyfenoler och bittra ämnen.

6. Korn renhet:Korn får inte innehålla föroreningar, såsom ogräsfrön, sand, stenar, etc.

7. skadade kärnor:Skadade kärnor kommer att orsaka mikrobiologiska problem under bearbetning, så att de måste tas bort. Skadade kärnor verkar främst när avverkning och skadedjur inträffar.

8. Form och kornstorlek:Kornen ska vara full och stora och urlakning graden av sådana korn är hög.

9. Enhetlighet:Andelen kornkärnor med buken diameter över 2,5 mm är högre, så att man kan få likformig malt.

10. Embryo utseende:Kornet skördas i regnperioden har ofta grodda kärnor, vilket kommer att leda till att korn att gro ojämnt, så att grodda korn har ingen användning värde mältning.

11. Skadeinsekter:Den vanligaste skadedjur är skalbaggen. Kornet angripna av den har uppenbara malätna platser. De malätna kornkärnor kommer att flyta till ytan av vattnet under blötläggning, som är till ingen nytta värde.

1 min


Korn gradering är den viktigaste fysiska analysmetod för korn. Det är snabbt och enkelt. Korn är indelad i fyra grader genom 2.8mm, 2.5mm, och 2,2 mm vibrerande skärmar.


Alla kornkärnor avlyssnas på 2,5 och 2,8 mm såll yta är klass I korn (även känd som hela korn) och alla korn kärnor som passerar genom 2,5 och 2,8 mm såll men fångas på 2,2 mm sikten ytan är klass II korn. Korn som passerar genom alla sikten ytorna är tömd korn och säljs som foder.

Innehåll Standard för klass I Korn:

General bryggt korn: ≥85%

Högkvalitativ bryggt korn: ≥90%

Bästa bryggt korn: ≥95%

Standard värdet av tömd korn innehåll:

Dåligt valda korn:> 4%

Normalt bryggt korn: 3% -4%

Högkvalitativ bryggt korn: 2% -3%

Bästa bryggda korn: <2%


Förutom korn lägger vissa bryggerier också vete, majs, sorghum och andra grödor för att spara pengar. Oavsett vilken typ av öl du brygger, DegongÖlbryggningsutrustningalltid kan uppfylla dina krav. Om det finns något behov, var god och kom till råd.

750 bw-min


Kontaktperson: Auril

TEL / WHATS: +86 18363007358

Mail: market@degonget.com


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867