Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Hur man väljer SHELF DISTILLER eller POTSTILL DESTLATOR?

Hur man väljer SHELF DISTILLER eller POTSTILL DESTLATOR?

Visningar:2     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2021-12-15      Ursprung:Webbplats

Destillation är en process i vilken en blandning av två (eller flera) komponenter upphettas till en temperatur mellan deras respektive kokpunkter för att separera den i sitt ursprungliga tillstånd.

Till exempel vid atmosfärstryck är kokpunkten för vatten 212ºF, och kokpunkten för etanol är ungefär 176ºF. Om blandningen av vatten och etanol upphettas till omkring 195ºF, kommer etanolen att koka och vända sig till ånga, sedan samla och kondensera. Vattnet kommer att separera och förbli som en vätska.

Sprit måste destilleras (för att separera alkoholen och vattnet i fermentationsbuljongen) för att erhålla alkohol med önskad smak och arom. Detta görs av en enhet som kallas en still. Det finns två typer av destillerare:

Pot Distillers / Potstill Destylators

Potdestiller kallas också potstill-destillatorn. Det är vanligtvis gjord av koppar. Koppar används traditionellt eftersom det är en bra ledare av värme och kan extrahera svavel från destillatet. Den klassiska potten har fortfarande olika komponenter; Botten kallas vattenkokaren, där fermentationsbuljongen är uppvärmd. Fermentationsbuljongen indunstas och ångan passerar genom den svanformade nacken för att nå masken, vilket är ett spiral kopparrör anslutet till kondensorn, där ångan kondenseras i vätska.

I allmänhet är åldrade andar (som whisky, tequila och rom) och hantverksgjorda i en tank fortfarande. Tankdestillorn bidrar också till att lägga till de kongener som behövs för andarna för att skapa aromer och smaker i andarna.

162

Historia

Moderna pott stills är efterkommarna av tidiga destillationsanordningar.

Historisk Whisky Pot Distiller på Jameson Middleton Distillery i Cork, Irland

Den största potten som fortfarande används är i Gamla Middleton Winery, County Cork, Irland. Den byggdes 1825, har en kapacitet på 143 740 liter (31.618 brittiska gallon) och är inte längre i bruk. Från och med 2014 ligger den största tankdistilleraren i det närliggande nya Middleton-destilleriet i County Cork, Irland, med en kapacitet på 75 000 liter (16.000 brittiska gallon).

154

Komponenter av en traditionell kruka fortfarande:

 • Pot-där tvätten är uppvärmd

 • Svan halsen - där ånga stiger och flyter tillbaka

 • Lyne Arm - Överför ånga till kondensorn

 • Kondensor-kylsånga för att producera destillat

237239

Material

Rostfritt stål / röd kopparkrukkropp

Kopparsvans nacke

Alla delar i direkt kontakt med vinet är gjorda av koppar


Kolumn Distiller / Shelf Distillers

Kolumndestillatorer kallas hylla destillerier eller kontinuerliga destillatorer. Det är relativt modernt, och dess design är att extrahera ren alkohol direkt från jäsning. Den används i industriell och storskalig kommersiell alkoholproduktion.

Kolonndistillern är tillverkad av rostfritt stål eller koppar och innefattar en högkolonnstruktur ansluten till toppen av kokkärlet för att erhålla renande ånga. Använd perforerade plattor för att dela den i flera kamrar. Destillatorn upphettas ständigt i botten, så när fermentationsbuljongen hälls från den kallare toppen och möter ånga, avdunstar den och skickar alkoholen tillbaka till toppen. När den alkoholbärande ångan passerar genom den perforerade plattan, kommer den att kondensera de tyngre partiklarna. Endast den alkoholbärande ångan fortsätter till toppen och passerar genom röret som är anslutet till kondensorn, där ångan kondenseras i den önskade vätskan.

När vätskan strömmar ner kolonnen, eftersom det finns flera brickor, kommer ångan att komma i kontakt med det många gånger, det här är en nyckelprocess i destillationskolonnen. Kontakten mellan vätskefasen och gasfasen är att när en molekyl av en högkokpunktsubstans omvandlas från gasfasen till vätskefasen genom energifrisättning, använder en annan molekyl av en lågkokpunktsämne fri energi att konvertera från flytande fas till gasfasen.

Kolonndistillaren används för att extrahera vita eller neutrala sprit, såsom vodka, gin och vitt rom.

219

Huvudkomponenterna i kolumn destiller

Destillationskolonnen består av flera komponenter, vilka var och en används för att överföra värme eller förbättra materialöverföring.

En typisk destillation innehåller flera huvudkomponenter:

Vertikalt hus för separation av flytande komponenter

Tornets interna komponenter, såsom brickor / plattor och / eller förpackning som används för att förbättra komponentseparationen

Reakoilern ger den nödvändiga förångningen för destillationsprocessen

Kondensor, som används för att kyla och kondensera ångan som lämnar toppen av tornet

En återflödesbehållare för att innehålla den kondenserade ångan från toppen av tornet så att vätskan (återflöde) kan återvinnas tillbaka till tornet

193Material

Rostfritt stål / röd kopparkrukkropp

Kopparsvans nacke

Koppardestillationskolonn

Alla delar i direkt kontakt med vinet är gjorda av koppar


Potdestiller och kolumndestiller: Vad är skillnaden i material

Det finns två huvudtyper av material som används för att göra pottdestiller och kolumndestiller, koppar och rostfritt stål. Den stora delen av destillatorerna idag är gjorda av ett av dessa två material - så att det i själva verket kokar ner till en fråga om preferens. Med detta sagt, det bör noteras att även om de flesta pottstills är gjorda helt av koppar, kan kolumnstillstånd vara en del av rostfritt stål, och den övre delen av den fortfarande är koppar, som används den viktiga egenskapen hos koppar för att hjälpa till att avlägsna svavelens ande.

Även om destillatorer av rostfritt stål är slitstarka, lätt att rengöra och billigare än koppardestillatörer, är de inte de bästa värmeledarna och kommer inte att avlägsna sulfid från tvättvätskan. Svavel produceras naturligt under fermentationsprocessen och leder ofta till en sur ande, varför det är bäst att ta bort det.

Det är här koppar kommer in. Av många anledningar är detta material mer populärt än rostfritt stål, så det är inte förvånande att koppar har varit det viktigaste valet främst för att göra stillbilder i århundraden. En viktig faktor är att den förbättrar alkoholens smak genom att avlägsna svavel under destillationsprocessen, och det bevarar ditt vin genom att hjälpa till att bryta ner de föreningar som är nödvändiga för produktion av högre kvalitet, smakligare andar. Koppar är också en bra värmeledare, kombinerad med alla sina andra användbara egenskaper, vilket gör det överlägsen rostfritt stål.

180


Jag kan fortfarande inte säga vilken destillering som är bättre. Det specifika valet av Pot Distiller eller Column Distiller beror på dina behov. Offer, om du inte kan fatta ett beslut, kan du konsultera oss och vi kommer att försöka vårt bästa för att ge dig ett val baserat på dina behov.

Den särskilda uppmärksamhet vi ger i den slutliga kvalitetsinspektionen av varje arbete är också en garanti för oöverträffad tillförlitlighet och robusthet. Om du har några behov eller frågor, vänligen kontakta oss.

Kontakta Kate och min email:kate@degonget.comVar uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
 • Whatsapp
  Fax: +86 186 1518 5568
 • E-post
  info@degonget.com
 • Telefon
  Tollfri: +86 531 58780867