Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Hur man skapar din vingårds affärsplan

Hur man skapar din vingårds affärsplan

Visningar:3     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2021-12-31      Ursprung:Webbplats

Som du kanske vet, kräver en framgångsrik vingård mer än \"kärlek av konst. \" Men vanligtvis, när vår entusiasm driver oss för att fortsätta att lära och utveckla våra färdigheter, är vårt huvudsakliga fokus ofta på att perfekta hantverket. Som ett resultat förbiser vi ofta det lika viktiga ansvaret för att perfekta verksamheten. Lyckligtvis finns det en lösning.

Ett klart sätt för Winery-ägare och operatörer att hålla sin verksamhet att gå är att utveckla en stark affärsplan. Många hantverksbrewers har aldrig skrivit en affärsplan och kanske inte vet var du ska börja. För att göra det lättare för dig skapade jag den här snabbguiden.


Vad är en affärsplan?

Kort sagt är en affärsplan en skriftlig beskrivning av framtiden för ditt företag: vad du planerar att göra och hur du planerar att göra det. Du kan också tänka på det som en färdplan, som innehåller riktmärken eller indikatorer du ställer in för dig själv när du börjar expandera.

När din vingård fortsätter att växa som företag, bör de mål du skissera i din plan avsiktligt återspegla din tillväxtstrategi och projicerade funktioner och resurser. Du kan visa detta i din plan på många olika sätt, men vi kommer att röra på dessa kärnelement lite senare.


Varför är det viktigt att göra en affärsplan?

Planering är nyckeln till alla lönsamma affärer. I huvudsak kan en affärsplan hjälpa dig att visualisera din verksamhet riktning mer specifikt och sedan vidta åtgärder för att uppnå dina mål genom att uppnå mindre, uppnåbara mål.

Att uppnå eller till och med överstiga din planerade prognos kan vara mycket fördelaktigt, men inte uppfyller din prognos är lika värdefull: det ger en lärande och motivation för framtiden. Därför, även om din affärsplan kan vara så enkel eller specifik som du vill, kommer det att vara mer fördelaktigt för dig att utveckla en plan som är så tydlig och koncis som möjligt.

Du kommer sannolikt också att finna att framgångsrikt starta och behålla ditt företag och din vingård är avgörande, eftersom förutom att tjäna som en intern guide, kommer din affärsplan också att vara det första intrycket av potentiella investerare och framtida partners.

150

DEGONG Koppardestillationsutrustning


Utkast till din vingårds affärsplan

Att skriva en affärsplan kan känna sig som en skrämmande uppgift, men jag finner att bryta den i fem kärnelement kan göra det lättare att hantera:

1. Showcase

Denna komponent berättar vanligtvis historien om ditt företag genom en sammanfattning, produktbeskrivning och sektioner om den totala adresserbara marknaden. En snabb Google-sökning kan definiera betydelsen av varje term i mer detalj, men i allmänhet är den här delen av dokumentet utformad för att ge bakgrundsinformation och introducera ditt företag till potentiella investerare.

Vanligtvis betyder det att sektionen också är full av grafik, bilder och branding, utformad för att locka till sig läsare och stimulera investerarnas intresse. Vinodlings affärsplan kan innehålla din varumärkeshistoria och bilder av de korn du planerar att använda, ditt fastighetsmatningsrum, presentbutik, produktion och lagringsutrymmen - och andra visuella effekter relaterade till din förväntade kostnader för sålda varor.


2. Resultaträkning

Det är här vi börjar gräva i siffror. Din resultaträkning bör visa dina prognostiserade intäkter och kostnader för de första fem åren av verksamheten. För vingårdsägare kommer kassaflödet att bero på vilken typ av vinst som du får från vingården från den destillerade andan själv för att resa biljetter och merchandise. Winery-förlustdeklarationen kommer att innehålla eventuella kostnader relaterade till produktskador, facilitetsskador etc.

Vanligtvis innebär det att man fastställer försäljningsprognoser, vilket gör produktionsplaner, beräknar eventuella extra kostnader och bestämmer din förväntade vinst. Med din försäljningsprognos som utgångspunkt kan du referera till produktionsplanen för att beräkna kostnaden för varor som säljs för produkten - i det här fallet kan det vara din destillerad ande. För tjänster, såsom turer eller guidad vinprovning, måste du ställa in ett värde för din tjänst och ersätta sedan kostnaden för varor som säljs med det värdet. Övriga kostnader som du drar från försäljningen kan omfatta allmänna och administrativa kostnader, skatter, utdelningar och / eller räntekostnader.

Oavsett hur ditt vingård ser ut är ditt resultaträkning ett sätt för investerare att avgöra om du har ett lönsamt företag.


3. Kassaflödesanalys

Kassaflöden och utflöden kommer att avslöjas för att bestämma det kapital som krävs för din vingårdsverksamhet. Återigen kommer detta att vara nära relaterat till föregående uttalande, eftersom det skisserar vinst eller förlust för din vingård.

Tänk på det på det här sättet: kunder som köper produkter och tjänster på din vingård, inklusive den destillerade andan själv och alla varor, vinprovning eller resebyråer, kommer att få pengar från kunden. Samtidigt kommer kontanter att flyta ut ur ditt företag för att betala för produktråvaror och andra kostnader, samt lednings- och logistikkostnader som hyra / hypotekslån, månatliga lånebetalningar och skatter.

Ditt kassaflödesanalys gör det möjligt för dig och dina investerare att snabbt se kassaflöden från olika affärsverksamhetsrelaterade aktiviteter, inklusive ökningar eller minskningar av andra områden i affärsbalansräkningen.


4. Balansräkning

Balansräkningen är ett uttalande om din verksamhets finansiella status. Den ska lista dina tillgångar och skulder och ange ditt nettoperationsvärdet. Vanligtvis kommer det att fungera som en sammanfattning av dina tidigare projekt, inklusive ditt resultaträkning och kassaflödesanalys, men fokus ligger på att balansera vingårdens tillgångar och skulder.

Enkelt uttryckt kan tillgångar delas upp i likviditet och illikitet, beroende på om de kan omvandlas till kontanter relativt snabbt. Till exempel, din bryggeri, faciliteter, och utrustning, kommer att betraktas som illikvida eftersom de inte snabbt kan omvandlas till kontanter. Samtidigt definieras skulder som alla medel som är skyldiga av företaget, inklusive löner, leverantörsfakturor, skulder etc.

Om det här är första gången som driver ett företag kan det vara en bra idé att anställa en revisor eller finansiell rådgivare för att hjälpa dig att utarbeta en inledande balansräkning. Detta förhindrar att du stöter på eventuella problem.


5. Försäljningsprognos

Det här avsnittet ska skissera din projicerade årliga och månatliga försäljning för de första fem åren av verksamheten. Med andra ord förutsäger du antalet vingårds produkter och tjänster som du tror faktiskt kan säljas över en tidsperiod, med beaktande av dina försäljningskostnader och projicerade vinster.

Det bidrar till att lista dina produkter och tjänster först och uppskatta din försäljningsvolym. Därefter bör du multiplicera din enhetspris av det beräknade antalet produkter / tjänster som du planerar att sälja, och sedan bestämma kostnaden för varje produkt / tjänst. Slutligen kan du multiplicera kostnaden för varje produkt / tjänst av den beräknade mängden du planerar att sälja, och sedan subtrahera den totala kostnaden från den totala försäljningen.

Även om detta låter som en enkel ekvation, kan ekonomi komplicera saken. Du bör överväga de utmaningar som den destillerade spritindustrin: förstå vilka dina konkurrenter är, fundera över hur regeländringar kommer att påverka ditt företag, och reflektera över hur du planerar att marknadsföra ditt varumärke. Alla dessa och fler faktorer kommer att ha en inverkan på din försäljningsprognos.

Sammantaget kan det vara en god idé att prata med någon med en jämförbar vingård företag och förstå vad riktmärken för sin verksamhet som du kan använda för ditt företag.

Det finns andra indikatorer och analyser som kommer att bidra till att stödja dina förutsägelser genom att ta itu specifika områden av intresse för investerare. Dessa består vanligtvis av siffror och diagram och involverar flera områden-kapitalinvesterings / retur scheman, fundraising, brutto- och nettovinstmarginal prognoser, variansanalys, intäktstillväxt, etc.

Du kan verkligen gå vilse i ogräs. Även Google hjälper deconstruct några terminologi formulera ditt första affärsplan under ledning och expertis av en revisor eller finansiell rådgivare kan vara en god investering.

53


Det är viktigt att veta att hålla sig till en realistisk, välskriven plan är en av dina bästa möjligheterna till framgång. Erkänner att entusiasm, kompetens och utmärkta produkter garanterar inte detaljhandeln framgång är det också viktigt.

Detta kanske låter kliché, men frasen \"siffrorna inte ljuger \" är viktigt här: Du bör förstå att din affärsplan är att göra utbildade numeriska prognoser och strävar efter att möta och överträffa dessa prognoser. Många duktiga vinproducenter inte verkställa sina affärsplaner utan att se den framgång de drömmer om, du behöver inte vara en av dem.

Du kan få det bästa av två världar, skapa läckra sprit och hantera din verksamhet. Men förstå att när det gäller företag, måste du förbereda en välskriven och realistisk plan; och sedan köra det på lämpligt sätt och effektivt så att planen kan bli framgångsrik.


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867