Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Hur man korrekt styra oxygeneringsmetoden och oxygeneringsmängden av kallvridning?

Hur man korrekt styra oxygeneringsmetoden och oxygeneringsmängden av kallvridning?

Visningar:8515     Författare:Alice     Publicera Tid: 2021-01-05      Ursprung:https://www.downtheroadbrewery.com/

Luftning av Cold Wort verkar vara en mycket enkel process, men vägen för luftning av Wort och kontrollen av luftning av wort är avgörande för den normala jästens, jästproduktionsprocessen, kvalitetsstabilitet och smakegenskaper hos ölprodukter. Om syret inte är ordentligt fyllt, kommer det att orsaka en serie förändringar i fermentationsprocessen, och till och med leda till dåliga jäsningsresultat och smakfel.


öl

(1) kontroll av yrytmängd

Syrehalten i Wort styrs enligt graden av syrebehov av jästarter och fermentationsprocess. Syrebehovet av olika jästarter och fermentationstillstånd är annorlunda.

Den konventionella praxisen är att styra det upplösta syre i den kalla svängen vid 5 ~ 8 mg / l, och den nödvändiga justeringen kan göras enligt de faktiska behoven hos jäståtergivning, sällan överstigande 10 mg / l. Syreladdning av Wort styrs generellt av syreflöde, tryck, tid och syrefyllnadsutrustning.

Effekten av oxygenering är relaterad till kontrollen av syresättningstid. Genom att använda okvalificerad eller enkel oxygeneringsanordning kan den faktiska oxygeneringseffekten inte uppnås i de flesta fall, och syrgasen är inte nödvändigtvis proportionell mot den faktiska upplösta syrehalten i kallvridning. I det här fallet utökar vissa ölälskare ofta tidpunkten för syrgas för att säkerställa syrgaseringseffekten.

dioxid


Faktum är att det kalla valten löst syre förutom syresättetiden, men även med Wort-koncentration, Wort-temperatur, Wort-temperaturen låg, låg koncentration av den ursprungliga veckan, bättre syresignal, kan syresidningstiden vara på lämpligt sätt kort; Tiden för oxygenering är relaterad till den använda syrgasutrustningen, aseptiskt lufttryck och flödeshastighet. Trycket är högt, flödeshastigheten är stor, den emulgeringseffekten är bra och syresystemet kan vara kortare.

Emellertid kombineras den faktiska syresignal som styrs av massproduktion inte bara med det upplösta syrehalten som behöver styras, men också med upplösning och fördelning av syre i Wort. Exempelvis är den kalla wort-satsen med jäst tillsatt, oftast full oxygenering, medan den kalla wort-satsen utan jäst tillsatt kan syresieras i steg, eller syrgastiden kan reduceras eller till och med inte syres.

Så länge det kan uppfylla det upplösta syre som behövs för jästreproduktion, förespråka inte alltför stort syre. Jästens spirande cykel är ca 12 timmar, och den bör stoppa syrgas efter 12 timmar. Den spirande jästen kan syntetisera linolsyra i sig.


värmeväxlare-min

(2) Kontroll av syrefyllningsläge har följande aspekter

En är platsen för luftningen av den kalla veckan. Det korrekta syrgaspositionen ska vara nära den plats där jäst tillsätts, det vill säga en anordning som är installerad på det kalla wort-röret som inte bara kan simultant syreat och lägga jäst, men också helt blanda dem. På detta sätt har den syreformiga jäst den bästa effekten av att kontakta syre och absorberande syre.

Bryggerier brukar använda formen av tillsats av venturi-röret på det kalla vridröret, innan man lägger till jäst, är den kalla svängen fylld med syre, så att den kalla vörden innehållande upplöst syre i tanken och omedelbart utföra jäst-ympning, vilken är också ett bättre sätt.

För det andra, i Wort Cooling-processen, kan Wort syres med ett relativt litet flöde av hela processen, kan jämnt fördela det upplösta syre, det rekommenderas inte till det stora flödet av koncentrerad oxygen, den senare är inte bra vid upplösning av syre.

För det tredje kan satsen med jäst syres i hela processen eller i steg, och batchvriden utan jäst bör inte syres i princip. Med hänsyn till behoven hos jäståtergivning, för stora fermentationstankar med flera satser fulla av jäst, kan satsen med jäst fyllas med syre i hela processen eller i steg. Efter tillsats av jäst kan syrehalten i nästa batch reduceras på lämpligt sätt, eller syrehalten och syre tiden kan ökas eller minskas beroende på jäståtergivning.

Om det finns mer än en sats av wort i tanken, får den sista satsen av kallsvängning i tanken inte syres i princip. Men om det konstateras att worten i burken inte är enhetlig, kan den fyllas med steril luft med låg flödeshastighet och lågt tryck i 5-10 min.


DEGONG BREWERY-MIN

Bryggeri fermentaion tankar


Steget att syreforma Wort är också en viktig del av hela bryggningsprocessen. Om du vill veta mer information för att brygga ölprocessen, vänligen kontakta mig. Vi förstår inte bara bryggningsprocessen utan också en tillverkare av ölbryggningsutrustning i Kina. Du kan köpa mycket tillfredsställande ölutrustning från oss, öppna en ny dörr till din ölverksamhet.


Tillhandahålls av Alice

E-post: dgequipment@degonget.com

(Figurkälla från nätverket, om det är överträdelse, vänligen kontakta mig för att radera)

Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867