Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Hur man kontrollerar pH-värdet av öl?

Hur man kontrollerar pH-värdet av öl?

Visningar:8609     Författare:Alice     Publicera Tid: 2021-01-26      Ursprung:https://www.downtheroadbrewery.com/

Ölens bryggningsmetod i restaurangen är strängt efter den tyska traditionen och den gamla bryggloven, så att den färska ölen har en unik smak mjuk och bekväm och behåller den ursprungliga karaktäristiska smaken av öl.

Råmaterial:

 • Vatten: Den viktigaste ingrediensen i öl, det måste vara ren, färglös och smaklös

 • Malt: Malt som används i öl härrör huvudsakligen från korn och vete

 • Humle: är den främsta källan till ölsmak.

 • Jäst: En svamp som bryter ner sockerarter i öronen i alkohol och koldioxid.


Brewing är en sexstegsprocess som tar cirka 28 arbetsdagar att slutföra


Bryggprocess


Ölbryggningsprocess:
1. Mashing - Malten är malet i mos och den mashed wort transporteras genom ett transportrör till en filtertank
2. Lautering - Separera Wort från kornen i den här filtertanken

3. Lägg till humle i kokning / bubbelpool - överför till kokningstanken och ånga i ca 70 minuter vid en temperatur på 100 ℃. Efter att ha lagt till humle, Whirlpool för att få Clear Wort efter tillagning.
4.Cooling - The Wort sänks till 10-12 ℃ med plattvärmeväxlaren och läggs sedan in i fermenterna

5.FERMENTATION - WORT är grundligt kyld och fermenterad i en fermenteringsmome. Jäst läggs till för jäsning, vilket tar ungefär 6 dagar att slutföra.
6. Användning av tanken - åldrande lagring är ett nödvändigt steg före ölmognad. Det tar ungefär 3 veckor för ölmognad som ska utföras i en cask med 0 grader Celsius. Färg och unika smak av öl kommer att utvecklas i detta steg och kommer att transporteras till kegarna för konsumentbetjäning efter ölmognad


1. Hur man kontrollerar öl pH i bryggningsprocessen
Ölens pH beror främst på följande fyra faktorer
(1) Bufferingskapacitet hos öl;
(2) sammansättningen och egenskaperna hos syror i öl, koncentrationen och joniseringsgraden för varje syra;
(3) andelen syraradikaler mättade av basen;
(4) koncentrationen av mineralkatjon som finns i öl;

2. påverkan av pH på ölkvalitet och smak
När öl pH styrs till 4,3-4,4, kommer smaken och smaken av öl att vara lätt, mjuk och harmonisk. Öl smakar sur när pH är under 4,0. Endast det lämpliga totala syran och pH-värdet, kan ge den ölmjuka, färska, livliga smaken och gott skum och arom.

Ölsyra är också relaterad till ölko2, det vill säga öl med tillräcklig CO2, surhet är mer uppenbar och uppfriskande. Samtidigt är smaksyra också relaterad till drinkarens känslighet mot syra och tröskelvärde.

ph


Förutom ovanstående faktorer kan pH-kontrollåtgärder i bryggningsprocessen också styras från följande punkter

(1) Välj den högkvalitativa malt med god upplösning och lämplig total syrahalt och ge den tillräckligt med buffertförmågan för att få en högre utlakningshastighet. Det allmänna kravet på blekmalt Wort-pH är 5,55-6,05.
(2) Brewing-vattnet mjukades för att styra resterande alkalinitet <1,78 mmol / l.
(3) Justera koncentrationen av Ca2 +, tillsätt fosforsyra, mjölksyra och andra preparat och justera pH-pH-värdet och avloppsvatten. Det är bättre att biologiskt surgöra mash och wort för att göra smaken ren och mjuk.
(4) Fodertemperaturen på 45-50 ℃ bidrar till sönderdelning av fosfat och protein, förbättrar buffertkapaciteten hos Wort och förbereda wort som bidrar till jästproliferation.

(5) PH-värdet av den färdiga ölen med färsk och kraftig jäst kan nå det ideala värdet genom att screena jäststammarna med lämpligt syraproducerande intervall och styra kvaliteten på den återställda jästen.
(6) Utveckla en rimlig jäsningsprocess, öka graden av fermentering till 66-68% och minimera skillnaden mellan den slutliga graden av fermentering och den färdiga graden av jäsning.

Slutsats:
1. pH-värde är ett viktigt kontrollindex, vilket inte bara påverkar bryggningsprocessen och produktionskostnaden för öl, men påverkar också den färdiga ölens kvalitet, smak och kolloidala stabilitet.
2. I produktionsprocessen finns det många faktorer som kommer att påverka ölens pH. Det är nödvändigt att kombinera energiförbrukning, produktionseffektivitet, ölsmak och andra aspekter för att utveckla en rimlig process, för att bättre styra pH-värdet av processprodukter och färdig öl.
3. Påverkan och funktion av pH-värde i ölbryggning och förhållandet mellan pH-värde och andra kvalitetsindex av öl måste studeras ytterligare.


1000Brewhouse01

Anpassat ölbryggsystem


Om du vill utveckla ditt ölprojekt, behöver du inte bara förstå bryggningsprocessen av öl, men också detaljerna i utrustningsskonfigurationen. Bilden ovan är det bryggsystem vi producerat, med två fartygstankar och en varmvattentank. Naturligtvis är det bara en del av Brewing. Om det är en komplett uppsättning utrustning, bör det också innefatta krossning, jäsning, kylning, kontroll etc.


För att få en offert, vänligen kontakta Alice och email: dgequipment@degonget.com


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
 • Whatsapp
  Fax: +86 186 1518 5568
 • E-post
  info@degonget.com
 • Telefon
  Tollfri: +86 531 58780867