Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Hur man identifierar malten i ölbryggningsprocessen?

Hur man identifierar malten i ölbryggningsprocessen?

Visningar:3     Författare:Kate     Publicera Tid: 2021-02-05      Ursprung:Webbplats

Barley är ett av de viktiga råvarorna i processen med ölbryggning, så kvaliteten på malt spelar en viktig roll i kvaliteten och smaken av öl. Idag kommer ölbryggningsutrustningstillverkare att prata om hur man identifierar kvaliteten på malt.


Fukthalt

Bestämningen av vattenhalten är grunden för den mest efterföljande torrsubstansanalysen, vattenhalten påverkar också krossningseffekten och vattenhalten återspeglar också lagret för malt.

Vattenhalten bör vanligtvis vara mindre än 5%.

Extrahera

Maltpulvret är sackarifierat i veckan med den synergistiska metoden, och den lösliga materialet detekteras är extraktet, vilket bör nå minst 80% enligt den vattenfria malten.

Kromatiskhet

Kromaticiteten uttrycktes i EBC-enheter och Worten var sackarifierad med synergistisk metod. För att förutsäga ölens kromaticitet i framtiden är det mer meningsfullt att mäta kromaticiteten hos koktört som motsvarar malt.


750 文章 1-min


Sackariseringstid

Det hänvisar till den tid då stärkelsen behöver omvandlas helt till socker under det befintliga enzymsystemet och stärkelseinnehållet i malt. Sackariseringstiden är grunden för att förutsäga sackarifieringscykeln i sackarifieringsverkstaden, och sackarifieringstiden för ljusfärgad malt är 10 till 15 minuter.

Proteinlöslighet

Även känd som Kuerba-värdet. Det visar andelen proteiner i malt som kan lösas i vatten. Lösligheten av Pearson Malt-protein är vanligtvis 38% till 42%. Om detta värde är dåligt kan det styras genom att ställa in och förlänga proteinstöd i sackarifieringsverkstaden. Om proteininnehållet och lösligheten hos malt är i lämpligt område, kommer nivån av a-amino kväve inte att vara väldigt dålig.

Brittleness

Brittlenessmätaren är ett instrument där en fast gummirrulle är installerad på Rotary-skärmen. Denna rullar slipar vetekornet med ett konstant tryck under en viss tidsperiod och passerar den genom skärmen. Sedan, genom att väga, definieras procentandelen genom sikten som brittleness. Brittleness-värdet återspeglar inte bara upplösningsuniformiteten hos malt, utan också likformighet av maltbatch och blandad malt. Brittleness-värdet ska vara större än 80%.

Slutlig jäsningsgrad.

Indikerar vilken procentandel av extraktet som är fermenterat.

Av denna anledning ympades jäst i den sackarifierade Wort med synergistisk metod och fermenterades fullständigt. I slutändan kan ju högre graden av fermentering, desto mer stärkelse omvandlas till fermenterbart socker, desto större är stärkelsens nedbrytande enzymer, och den torrare ölen är.


750 文章 3-min


Sensorisk undersökning av maltkvalitet

Färgen på malt är resultatet av interaktionen mellan den primära färgen på korn och bearbetningsprocessen. Barleys naturliga färg är blekgul till gyllengul. Torr malt är vanligtvis blekgult på grund av partiell utlakning av pigment från huden på vete under vetebehandling.

Om den ursprungliga kornen utsätts för regn på skörden, blir den mörkgul till grå enligt graden. I svåra fall kommer blackheads, mögelpunkter och rosa sickle hyphae också att visas. Malten från denna korn kan också vara mörk eller gråaktig i färg.


Maltfärgad korn saknar i allmänhet glans, medan normalfärgad korn kan också förlora glans efter ett år. Detta kan förvärras av ökat vattenhalt, och den resulterande malt kommer också att förlora glans. Malten som inte är grundligt tvättat har fattig glans. Glansig malt kommer gradvis att förlora sin glans om den är lagrad under lång tid. Även om malten fumigated med svavel verkar lättare i färg, saknar den glans och är blekvitt.


750 文章 2-min


Arom av malt är extremt komplex, och ju högre brännande temperatur, desto mer produceras. Dessutom är utbytet vid samma temperatur korrelerat positivt med fukt. Om maltens fukt är för låg i bakningsperioden, kommer aromen inte att vara uppenbar även om temperaturen är upptagen. Den ursprungliga kornen kommer att förorena mögel eller förvaras för länge, och malt kommer att ha miscellany lukt, såsom smaklös lukt, dammlukt, kartonglukt, etc. Felaktig kontroll av wheatmaking-processen kommer också att orsaka malt lukt, såsom hög syreförbrukning av Akvatiska material som blötläggs i vete kommer att ge lukten av korruption; Överdriven utlakning av vete eller dålig ventilation kan leda till sur eller tråkig lukt; Överdriven upplösning kommer att ha en grön smak; Torkningsperioden värm upp för snabbt kommer att ha bränt pasta smak, etc.


750fv 套图 背面 -Min2

Degong-fermentation tank

Om du vill veta mer om Craft Beer Brewing Experience, följ vår webb eller kontakta mig när som helst.

Tillhandahålls av GD Kate

E-post: michelle@degonget.com

Whatsapp: +86 178 6052 5597

Några bilder från nätverket om det finns överträdelse, vänligen kontakta.

Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867