Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Hur man gör ölskum längre?

Hur man gör ölskum längre?

Visningar:29     Författare:Kate     Publicera Tid: 2021-01-29      Ursprung:Webbplats

Ölskum är ett komplext och svårt att förstå fenomen. Vad är en bubbla? Enkelt uttryckt är skum processen genom vilken en stor mängd gas släpper ut från en relativt liten mängd vätska. Skum förekommer inte spontant, men kräver en yttre kraft, såsom skakning eller hällning i koppen för att få gasen att fly, ibland känd som \"bubblande \". Så,ÖlbryggningsutrustningTillverkare pratar om hur man får bättre skummande effekt?


750 文章 1-minProteinerna som produceras av malt är hydrofoba, vilket medför att proteinerna går upp i skummet och stöder skumets struktur med de ämnen som finns i vissa humle. Eftersom proteiner tillhandahåller stödstrukturen för skummet, är malt med ett högt protein och dextrininnehåll till hjälp för formen och hållbarheten hos skummet. Emellertid interagerar höga koncentrationer av protein och dextrin med tanninerna för att producera näringsämnen som skadar mikroben, vilket innebär att mindre fermenterbart extrakt är kvar. Så att hitta en balans är avgörande.


750 文章 4-min


Exempel på malt som kan öka skummet innefattar kristall malt och vete malt. En teori är att mörka malter kan hjälpa till att skapa god skumstabilitet eftersom de innehåller höga koncentrationer av melanoider, vilka är proteinpolymerer av sockerarter och aminosyror.

Skumens stabilitet beror på altens proteininnehåll. Stabiliteten hos ölskummet påverkas av vilket steg som bryter ner proteinuppdelningen under sackarifieringsprocessen. Till exempel är den typiska vilotemperaturen för proteiner 49-54 ° C, vilken används för att främja protein sönderdelning, vilket resulterar i kallt grumlighet och förbättrad skumstabilitet. Emellertid bör proteinstöd endast användas för måttligt groddmalt, eller för fullständigt groddmalt blandat med mer än 25% ungerminerade korn (t.ex. granola, vete, havre), eftersom detta bryter ner stora proteiner i mindre proteiner och aminosyror, sålunda reducerar skumstabilitet.

Tvärtom används produktionen av helmalt malt för att producera enzymer, och tillsats av ett steg med proteinstopp kommer att minska skumpersistens. För att öka hållbarheten bör du använda en något högre sackarifieringstemperatur, styrd mellan 68-71 ℃ och undvik proteinstöd.


ImageZip _ 16118909208 93


Humle bidrar också till skumstabilitet. De bittera substanserna i humlen kan alla hjälpa till att hålla bubblorna samlade. Denna hydrofoba ämne hjälper till att skummabildning. Emellertid sker denna effekt inte omedelbart. När du häller öl, är skummet löst och fuktigt, men det blir fast inom några minuter och klibbar på koppens vägg. Detta kallas också en \"hängande kopp \". Med andra ord, vänta ett tag innan du dricker, kommer effekten av skummande och hängande koppar att bli bättre!

I allmänhet kommer högre humle att ge bättre skumstabilitet, men kom ihåg att hålla balansen mellan malt och bitterhet. Den kopp du väljer påverkar också skumets bildning och stabilitet. Slank koppar är ett bra val eftersom de minimerar skumkontakt med omgivande luft och minskar koldioxidutsläpp. Om du använder ett öppet glas, å andra sidan, kommer det att vara i mer kontakt med luften, vilket möjliggör mer koldioxid att fly. Till exempel använder många bayerska vete öl och pilsons långa, tunna koppar för att hålla skummet bilda och stabila.


750 文章 2-min


En annan uppenbar men förbisedd detalj är Beiku själv. Koppen ska vara \"så tydlig som öl \". Följ lämpliga rengöringsprocedurer för att undvika fettrester. Dessa ämnen tar upp utrymme på vinets yta och förhindrar bildandet av bubblor. Gushing: Många veteraner har upplevt detta, ibland öppnar du bara en flaska öl och gushing ut. Fenomenet orsakas av alltför stort socker eller mikrobiell förstörelse. Så se till att du mäter mängden tillsatt socker exakt och gör det under rena och hygieniska förhållanden, då borde du vara bra.


750 文章 4-min

Temperatur: En minskning av temperaturen ökar viskositeten hos öl, och ökningen av viskositeten förhindrar att skummet försvinner, så den lämpliga kyltemperaturen kommer att medföra bättre skumffekt.


Slutligen sammanfatta ovanstående punkter:

 • Få din karbonformation rätt.

 • Välj malts med höga proteinnivåer (t ex kristallmalter, mörka malts).

 • Undvik lågprotein tillägg (t ex majs, ris, socker).

 • Vete malts och flaked korn ökar huvudretentionen.

 • Bitterhops hjälper till med huvudbildning.

 • Sanitisera och skölja din utrustning bra.

 • Beroende på spannmål, mos med tillräckligt höga temperaturer.

 • Nitrogen-CO2-gasblandning kan hjälpa till med skumstabilitet.

 • Undvik fetter och oljor.

 • Se till att glasvaror är ölren.

 • Mäta försiktigt priming socker.

 • Servera ölkyld.

750fv 套图 正面 -Min2


Om du vill veta mer om Craft Beer, följ vår webb eller kontakta mig när som helst.

Tillhandahålls av GD Kate

E-post: michelle@degonget.com

Whatsapp: +86 178 6052 5597

Några bilder från nätverket om det finns överträdelse, vänligen kontakta.

Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
 • Whatsapp
  Fax: +86 186 1518 5568
 • E-post
  info@degonget.com
 • Telefon
  Tollfri: +86 531 58780867